Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λευκάδας

…Αυξάνονται και στη Λευκάδα οι περιπτώσεις καθημερινών πιέσεων, απειλών, εκβιασμών από τις τράπεζες, για εξόφληση δανείων

που έχουν ληφθεί για 1η κατοικία…

 

Ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ στήνουν ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αφενός επειδή υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον και εισέπραξαν από τους κολλητούς της καναλάρχες και αφετέρου για να αποπροσανατολίσουν από τις τεράστιες ευθύνες για την παταγώδη αποτυχία των πολιτικών τους. Συγχρόνως προετοιμάζουν μεθοδικά το πεδίο για την έναρξη μαζικών πλειστηριασμών 1ης κατοικίας ακόμη και σε βάρος όσων επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας!

Η μόλις δίμηνη παράταση-κοροϊδία, ως τις 31 Μαΐου 2021, στη διενέργεια των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των νοικοκυριών και τα πολύπλοκα κριτήρια επιλεξιμότητας που τίθενται, οδηγούν από 1 Ιουνίου 2021 χιλιάδες πολίτες που έχασαν δουλειές και εισοδήματα στη πτώχευση και στο έλεος των τραπεζών και των αρπακτικών funds. Ταυτόχρονα από τις 13 Μαΐου 2021, επιτρέπονται πλειστηριασμοί και αναγκαστικές κατασχέσεις που είχαν «παγώσει» λόγω της πανδημίας.

Αυτά κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ είναι γνωστό ότι από 1η Ιουνίου 2021, ενεργοποιείται πλήρως η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, με τους fast track ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας, την πλήρη απώλεια περιουσίας και την πτώχευση ακόμη και φυσικών προσώπων-οφειλετών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέδωσε άλλωστε πριν λίγες μέρες και την αναγκαία υπουργική απόφαση για την διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βάσει του νέου πτωχευτικού κώδικα (Ν. 4738/2020).

Η κυβέρνηση μεθοδεύει ακόμη μια άνευ προηγούμενου επίθεση στην κοινωνία. Παραδίδει βορά στα συμφέροντα των λίγων, την 1η κατοικία των πολιτών που βρέθηκαν στη δίνη της κρίσης. Είναι μια πολιτική απόλυτα μεροληπτική και άδικη. Και οι πολίτες θα της το καταλογίσουν.

Είναι γεγονός ότι και στη Λευκάδα αυξάνονται συνεχώς οι περιπτώσεις καθημερινών πιέσεων, απειλών, εκβιασμών από τις τράπεζες, για εξόφληση των δανείων που έχουν ληφθεί ακόμη και για 1η κατοικία. Πιέζονται και απειλούνται συμπολίτες μας οικογενειάρχες, που έχουν να εργαστούν πάνω από ένα (1) χρόνο, τους οποίους οι τράπεζες εκβιάζουν επικαλούμενες τον πλειστηριασμό. Πρόκειται για συνεπείς, στο παρελθόν, δανειολήπτες που βρίσκονται χωρίς εισόδημα για μεγάλο διάστημα, μη δυνάμενοι να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους, πόσο μάλλον στην εξόφληση των δανείων τους. Και βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.

Τι θα απαντήσει γι’ αυτό ο βουλευτής της ΝΔ στη Λευκάδα Θ. Καββαδάς, ο οποίος θριαμβολογώντας, επιχειρηματολόγησε και ψήφισε αυτόν τον απαράδεκτο-απάνθρωπο πτωχευτικό κώδικα, στηρίζοντας τις κυβερνητικές πολιτικές επίθεσης στην κοινωνία;

Σκέφτεται μήπως να υποβάλλει κάποια τροπολογία για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που πλήττονται και θα καταστραφούν; ΄Η μήπως οι τροπολογίες που καταθέτει αφορούν αποκλειστικά συγκεκριμένα ζητήματα και απευθύνονται σε συγκεκριμένους παραλήπτες, όπως μας έχει συνηθίσει;

 

2/4/2021

Γραφείο Τύπου

Ν.Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *