Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λευκάδας

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η «ανάπτυξη» του βουλευτή της ΝΔ στη Λευκάδα Θ. Καββαδά,

έχει χάσει τον δρόμο!

Τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εξαιρετικά κακή πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2020, καθώς δείχνουν ότι η χώρα μας σημείωσε τη 2η μεγαλύτερη ύφεση μεταπολεμικά (-8,2% του ΑΕΠ) και βρέθηκε σε μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη. Το ιδιωτικό χρέος διογκώθηκε, το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτινάχθηκε, αποτέλεσμα κυρίως των επιλογών της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική.

Επιβεβαιώθηκαν έτσι όσα εξαρχής τονίζαμε, ότι η μη επένδυση στο δημόσιο σύστημα υγείας, η ανύπαρκτη παρέμβαση στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η ανεπαρκής στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών, επιδεινώνουν την κατάσταση και βαθαίνουν την κρίση.

Οι αδικαιολόγητοι-προκλητικοί πανηγυρισμοί και κυρίως η ανερμάτιστη «αυτοδικαίωση» των Κ. Μητσοτάκη και Χρ. Σταϊκούρα είναι απλώς εκτός πραγματικότητας αφού μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και για το 2021. Ξεκινώντας από ένα πολύ κακό σημείο, ήδη βρισκόμαστε σε ένα διαρκές παρατεταμένο λοκ-ντάουν με «πανέξυπνα» κυβερνητικά μέτρα που επιδεινώνουν καθημερινά την κατάσταση και, σαν να μην έφτανε αυτό, ήδη η κυβέρνηση περιορίζει και αυτά τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη διαρκώς αναβάλλεται. Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί προσβάλλουν επαγγελματίες και εργαζόμενους, μια ολόκληρη κοινωνία που αγωνιά πλέον όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την οικονομική της επιβίωση. Αν δεν υπάρξει επειγόντως αλλαγή της πολιτικής, η εξέλιξη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία θα είναι καταστροφική.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής της ΝΔ στη Λευκάδα Θ. Καββαδάς, εκτός τόπου και χρόνου με… περισπούδαστες οικονομικές αναλύσεις, θριαμβολογεί για την άφιξη της «ανάπτυξης» μέσα από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησής του. Μια ανάπτυξη που την βλέπουν μόνο οι περί την κυβέρνηση, οι 158 βουλευτές της, οι διπλάσιοι (σε σχέση με το παρελθόν) μετακλητοί και άλλοι πολλοί, λιγότερο ή περισσότερο, βολεμένοι. Μια ανάπτυξη που είναι προφανές ότι… έχει χάσει τον δρόμο!

Είναι γεγονός ότι για το βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν προσδοκίες. Και πως άλλωστε, όταν 20+ μήνες κυβερνητικός βουλευτής εξακολουθεί με τις ανακοινώσεις και τα λεγόμενά του να βρίσκεται ουσιαστικά στα έδρανα της αντιπολίτευσης, αντιπολιτευόμενος την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ! Συνεχίζει να κάνει αυτό που έμαθε πολύ καλά τόσα χρόνια με τις «πλάτες» της ανευθυνότητας και της παραπληροφόρησης!

Επαναλαμβανόμενος έως εμμονικός, προσπαθεί απεγνωσμένα να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, τόσο για τα τραγικά αποτελέσματα από την διακυβέρνηση της ΝΔ όσο και για τα πάμπολλα τοπικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, τα οποία, επειδή δε θέλει και δε μπορεί να τ’ ακουμπήσει πολιτικά, απλά ξορκίζει!   

18/3/2021

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *