Ευχές και μήνυμα από τον δήμαρχο Λευκάδας

ΔΡΑΚΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Συνδημότισσες και συνδημότες

Το 2014 μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του, δυστυχώς, πικρή γεύση δημιουργώντας, ταυτόχρονα, περισσότερες προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο, πιο ανθρώπινο και πιο δημιουργικό, με τις ανθρώπινες αξίες στον πυρήνα του.
Τα τελευταία χρόνια ήταν γεμάτα ανατροπές και ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, με κυρίαρχο τον οικονομικό τομέα, λόγω της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και που επηρεάζει όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Μια κρίση που έπληξε περισσότερο από κάθε άλλον την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όμως οι γιορτινές ημέρες που έρχονται, δεν δικαιολογούν «σφιγμένα» πρόσωπα και «κατεβασμένα» κεφάλια.
Το τέλος μιας πολλαπλά επιβαρυμένης χρόνιας, με μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα για όλους μας, οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μας προσφέρουν ένα αναγκαίο και ωφέλιμο διάλειμμα και στην ουσία μας κάνουν λίγο – πολύ όλους παιδιά.
Τη νέα χρονιά, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να δημιουργήσουμε και πάλι τις συνθήκες που μας αξίζουν.
Πρέπει να αφουγκραστούμε ο ένας τον άλλο, να αντιμετωπίσουμε μαζί τις αγωνίες μας, να κάνουμε ότι μπορούμε για τους συμπολίτες μας, να συμμετέχουμε στον κοινό αγώνα για τον τόπο μας, τη Λευκάδα.
Αυτές τις γιορτινές ημέρες, ας βοηθήσουμε με όποιο τρόπο και από όποια θέση μπορεί ο καθένας τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προσωπικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Ας προσφέρουμε κάτι από το υστέρημα μας, κάνοντας την αλληλεγγύη δύναμη της κοινωνίας μας. Η αλληλεγγύη που έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δίνει την ελπίδα ότι το αύριο που όλοι προσδοκούμε μπορεί να έρθει.
Η Δημοτική Αρχή, παρά τα προβλήματα, που όλοι βιώνουμε, παρά τις καθημερινές δυσκολίες, αγωνίζεται αταλάντευτα και με όσες δυνάμεις διαθέτει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πλάι στον πολίτη και ειδικά δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Για όλους αυτούς τους λόγους θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες και όλους. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά με σκληρή δουλειά και προσήλωση στο στόχο να βελτιώσουμε τους όρους της ζωής μας, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Με αυτές τις σκέψεις, με πίστη και ελπίδα, εύχομαι ολόψυχα η Νέα Χρονιά να φέρει μαζί της μια καλύτερη πορεία για την Ελλάδα μας και τη Λευκάδα μας, μια ελπιδοφόρα προοπτική για τη νεολαία μας, αξιοπρεπή διαβίωση για όλους μας και… περισσότερη ανθρωπιά.

Καλά Χριστούγεννα.
Με υγεία, δημιουργικότητα, χαμόγελο και αισιοδοξία ο καινούργιος χρόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *