Κινέζικη αντιπροσωπεία επισκέπτεται και γνωρίζει τη Λευκάδα

Δημ. 2

(Σ.Σ: Για μεγέθυνση και καλύτερη ευκρίνεια κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Τηλ:                                                                                                                                                                Λευκάδα, 08 Δεκεμβρίου 2014
e-mail:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του Δήμου της Κινέζικης πόλης Zhoushan με επικεφαλής τον Aναπληρωτή Δήμαρχο κ. ZhouWeiJiang επισκέφθηκε την Λευκάδα Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές επιχειρήσεων.
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκάδας, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Κ. Δρακονταειδή τους Αντιδημάρχους κ.κ. Θ. Περδικάρη, Γ. Φίλιππα και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Σ. Αρβανίτη.
Σε εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκε η συνεργασία των δύο Δήμων στους τομείς του πολιτισμού, εκπαίδευσης, τουρισμού και εμπορίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι φιλοξενούμενοι για τα τοπικά προϊόντα, λάδι, κρασί και φακές. Επίσης για τον τρόπο κατασκευής σκαφών και το σύστημα της αντισεισμικής κατασκευής των σπιτιών.
Συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η διαδικασία για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.
Οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, στο Πνευματικό Κέντρο και την Μαρίνα. Στη συνέχεια και μετά από επιθυμία τους επισκέφθηκαν τις δυτικές παραλίες ενώ η περιήγησή τους ολοκληρώθηκε στην Καρυά με επίσκεψη στο Μουσείο του ¨Απόλλωνα¨ και φαγητό.
Προσκάλεσαν αντιπροσωπεία του Δήμου να επισκεφτεί την πόλη τους και προσκλήθηκαν αντίστοιχα να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ το 2015.

Δημ. 1

δημ. 3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *