Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

 Λευκάδα 13/08/2020

                                                                          Αριθ. Πρωτ.: 232/2020

 

ΠΡΟΣ:

ΠΟΑΣΥ

ΓΕΠΑΔΙΝ

Δ.Α ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Τ.Α ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Τ.Τ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Α.Τ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Α.Τ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ.

Α.Τ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ.
Α.Σ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το προεδρείο του  ΔΣ του σωματείου μας καταδικάζει τις άδικες μεταθέσεις που αποφασίσθηκαν από το συμβούλιο μεταθέσεων της Δ.Α Λευκάδας άνευ αιτήσεως τους,  καθώς και τις απορριφθείσες αιτήσεις ακυρώσεων επ΄αυτών.

Το προεδρείο μας σας ενημερώνει ότι  προέβη  στις εξής  απαραίτητες ενέργειες προκείμενου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων.

1ον : Εξέδωσε την υπ΄αριθμ. 228/2020 ανακοίνωση  πριν  το συμβούλιο μεταθέσεων με την οποία εκφράσαμε κάθετα την αντίθεση μας σε μεταθέσεις άνευ αιτήσεων με πρόσχημα πάντα την τετριμμένη έκφραση  ‘’Υπηρεσιακές ανάγκες’’.

2ον: Μετά το πέρας του συμβουλίου μεταθέσεων που δυστυχώς για  ακόμα μία φορά είδαμε να εκτελείται το ίδιο έργο από τη Δ.Α Λευκάδας κατά του κατώτερου προσωπικού με άδικες μεταθέσεις –διώξεις ,το Προεδρείο άμεσα ενημέρωσε την Ομοσπονδία μας με e-mail μέσω της Ένωσής μας , καθώς και με τηλεφωνικές επικοινωνίες με το Προεδρείο της ΠΟΑΣΥ  (όλες οι ανωτέρω  ενέργειες μας τηρούνται στο αρχείο του σωματείου ).

Δυστυχώς δεν αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον των μεταθέσεων αφού η απάντηση της Διοίκησης σε σχετικές παλαιότερες  εισηγήσεις μας είναι ότι δεν συνδιοικούμε. Γνωρίζουμε αρκετά  καλά με ποια κριτήρια  υλοποιήθηκαν οι εν λόγω μεταθέσεις-διώξεις .

3ον: Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε προσκλήθηκε το προεδρείο του σωματείου  με επίσημο έγγραφο  της Δ.Α Λευκάδας προγενέστερα του συμβουλίου και σε εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να προγραμματίσουμε με τη σειρά μας  την εν λόγω συνάντηση. Η τηλεφωνική πρόσκληση του προέδρου μέσω του RT κέντρου ο οποίος βρισκόταν σε διατεταγμένη Υπηρεσία με φύλλο πορείας για Αθήνα δεν χαρακτηρίζει τη σοβαρότητα της διαδικασίας. Τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου αδυνατούσαν να παραστούν,  καθότι ο Αντιπρόεδρος βρισκόταν στα Ιωάννινα για σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, ο Γραμματέας ήταν σε άδεια λόγω γέννησης του  τέκνου του και ανάλογων υποχρεώσεων και ο Ταμίας αποσπασμένος στη Δ.Α Κορινθίας.

Τις ανωτέρω απουσίες μας  ήταν ενήμερη  η Δ.Α Λευκάδας οπότε με ποιο σκεπτικό μας καλούσαν σε συνάντηση μια μέρα πριν? Και με ποιο σκεπτικό εφόσον δεν συνδιοικούμε να κληθούμε?

Το σωματείο μας βάσει καταστατικού του έχει  Αντιπρόσωπο εκλεγμένο για το συμβούλιο μεταθέσεων  ο οποίος ήταν ενημερωμένος από το Προεδρείο για τις ενέργειες στις οποίες έπρεπε να προβεί  και ο οποίος όχι μόνο δεν εισακούστηκε αλλά μετατέθηκε άνευ αιτήσεως του, ομοίως  και ο Πρόεδρος του σωματείου για πρώτη φορά στα χρονικά της Δ.Α Λευκάδας.

4ον: Ακόμη προσθέτουμε για να έχουν γνώση των προβλεπόμενων διαδικασιών όλοι οι συνάδελφοί μας και να μην υπάρχει παραπληροφόρηση , ότι βάσει καταστατικού του  σωματείου μας οι συναντήσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από το Προεδρείο , ήτοι ο Πρόεδρος , εν απουσία του ο  Αντιπρόεδρος και ακολούθως ο Γραμματέας.

Συναντήσεις απλών   μελών του Δ.Σ είναι άκυρες και δεν εκπροσωπούν το Δ.Σ.

Τέλος ενέργειες της τακτικής ΄΄διαίρει  και βασίλευε΄΄ με  στόχο τη διάσπαση μας του εκφοβισμού και της μικροπολιτικής δεν μας αγγίζουν!!

 

Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για το συνάδελφο.

Το προεδρείο  του ΔΣ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *