Προληπτικοί αστυνομικοί έλεγχοι στα Ιόνια Νησιά

αστυνομικό σήμα

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
και Προστασίας του Πολίτη
Ελληνική Αστυνομία
Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση
Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Κέρκυρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις στα Ιόνια Νησιά για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός αστυνόμευσης των Ιονίων Νησιών στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται διαδοχικές αστυνομικές εξορμήσεις από τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, αστυνομικές Υπηρεσίες.

Οι έλεγχοι έχουν προληπτικό προσανατολισμό και πραγματοποιούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 26/28.11.2014, ειδικότερες αστυνομικές επιχειρήσεις στους καταυλισμούς που διαμένουν ρομά σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα, κατά τους οποίους διατέθηκαν συνολικά 49 αστυνομικοί με ανάλογα μέσα και εξοπλισμό.

Ειδικότερα προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

– Ελέχθησαν  συνολικά 99 οχήματα και 160 ημεδαποί και αλλοδαποί
– Να συλληφθούν συνολικά 6 ημεδαποί και αλλοδαποί για καταδιωκτικά έγγραφα, κατάληψη δημόσιου χώρου και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
– Να βεβαιωθούν 53 επικίνδυνες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για ταχύτητα, μέθη, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και άλλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *