Σύσκεψη μελών της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λευκάδας

ΛΕΥΚΑΔΑ άποψη

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη μελών του σωματείου μετά από πρόσκληση του ΔΣ όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και ο σχεδιασμός της δράσης του σωματείου για το επόμενο διάστημα. Κατόπιν ακολούθησε συνεδρίαση όπου αποφασίστηκαν :

1) ΠΛΑΙΣΙΟ  ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:
Κατάργηση του ν.4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26%φορολογία από το πρώτο ευρώ)
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€.
20.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%
Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Κατάργηση των φόρων στην πρώτη κατοικία.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000€.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ:
Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.
Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού. Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν τις εισφορές τους.
Αύξηση της βασικής σύνταξης στα 486€ (όπως και στο ΙΚΑ), επέκτασή της σ’ όλους τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, υπολογισμός των εισφορών που έχουν καταβληθεί πάνω από τη βασική σύνταξη.
Κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο
Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική μέσασε έξι μήνες.
Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους.

ΥΓΕΙΑ:
Υγεία ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και απολύτως δωρεάν για όλο το λαό.
Να πάψουν τα νοσοκομεία να είναι επιχειρήσεις, να καταργηθούν όλα τα χαράτσια εισόδου σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία. Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού. Πλήρη και επαρκής χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξάρτητα χρεών.

ΧΡΕΗ:
Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα σε ποσοστό   30% εάν διατηρούν την επιχείρηση τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.

ΑΝΕΡΓΟΙ:
Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις μέχρι να βρει νέα εργασία.
Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.

“ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ” ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ:
Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη “απελευθέρωση” επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
Επαγγελματική άδεια, που να προϋποθέτει πτυχίο από δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Ενημέρωση για τις νέες τεχνικές εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης, δωρεάν. Κατάργηση της πιστοποίησης και των κέντρων κατάρτισης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων . 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στο εμπόριο .

2)ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 27ης ΝΟΕΜΒΡΗ

(Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση)

3)ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

(Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *