Δελτίο τύπου: Οι δραστηριότητες του βουλευτή

ΣΟΛΔ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

3-11-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

1. Ο Βουλευτής εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη Ρώμη.

Ο Βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος θα μεταβεί στη Ρώμη την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στην οποία θα πραγματοποιηθεί τριήμερη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την «Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, (ΚΕΠΠΑ)» και την «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, (ΚΠΑΑ)», στα πλαίσια της ιταλικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

2. Τροπολογία για τα ασφαλιστικά των αγροτών.

Μετά την επιτυχή έκβαση της δυνατότητας συνταξιοδοτήσεως των αγροτών με 40 χρόνια ασφάλισης στα 62 χρόνια, (επιδίωξη και προσπάθεια του Θ. Σολδάτου με 30 συναδέλφους του βουλευτές), κατατέθηκε προσφάτως τροπολογία που αφορά στην παρακράτηση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, έναντι ασφαλιστικών εισφορών, μετά από επιδίωξη του υπουργείου Εργασίας και της Διοκήσεως του Ο.Γ.Α.

21 βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο Θ. Σολδάτος, επικαλέστηκαν τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρθρο 28 του Κανονισμού 1782/2003, η οποία ορίζει ότι  «οι ενισχύσεις στα πλαίσια των καθεστώτων στήριξης, καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους» και πρότειναν την προηγούμενη εβδομάδα σε σχετικό νομοσχέδιο, το εξής άρθρο:
«Η εφαρμογή της υποπαραγράφου ια 2 του Ν 4254/2014, δεν αφορά τις  πάσης φύσεως  άμεσες ενισχύσεις, επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις,  που καταβάλλονται στους αγρότες από την ευρωπαϊκή ένωση», ώστε να υπάρξει διάκριση μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και των όποιων ενισχύσεων καταβάλλονται στους αγρότες από το Δημόσιο.

3. Κτηματολόγιο, συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Τσουκαλάδων.

Το Βουλευτή Λευκάδας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Τοπικής Κοινότητας Τσουκαλάδων, με επικεφαλής τον πρόεδρο Αποστόλη Βεργίνη, εξαιτίας του χρονίζοντος προβλήματος του Κτηματολογίου, στην κοινότητα.

Κατά τη συνάντηση έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., κ. Ηλία Λιακόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε το Βουλευτή, ότι εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, που θα ορίζει τις περιοχές επαναπροσδιορισμού θέσης και ορίων. Θα ακολουθήσει διαγωνισμός ανάθεσης εργασιών πεδίου και οι  ιδιοκτήτες θα κληθούν να υποδείξουν τα όρια των ιδιοκτησιών τους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη θητεία του βουλευτή, είχε ιδρυθεί στη Λευκάδα κτηματολογικό γραφείο, στελεχωμένο με μηχανικούς, νομικούς και διοικητικούς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κτηματολογίου στη Λευκάδα, το οποίο καταργήθηκε μετά την αλλαγή κυβέρνησης το 2009.

Με τη νέα του θητεία ο κ. Σολδάτος, επιδίωξε μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και συνεργασιών με την Κτηματολόγιο Α.Ε., την ενεργοποίηση της εταιρείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα.

2. Συνάντηση με το Δ.Σ. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ.

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού Σωματείου του Τηλυκράτη, είχε ο Βουλευτής Λευκάδας το περασμένο Σάββατο, 02 Νοεμβρίου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα αθλητικά δρώμενα της Λευκάδας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία του νομού και στις προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους της Διοικήσεως του Τηλυκράτη, προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σωματείο.

Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκε η έλλειψη βοηθητικού γηπέδου στη Λευκάδα για τις προετοιμασίες των ομάδων, που ενώ είχε δρομολογηθεί το 2009, τελικά δεν προχώρησε. Συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί πρωτοβουλία αντιμετωπίσεως του ζητήματος, σε συνεργασία με τους φορείς της περιφερειακής ενότητας και τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *