Στα μαύρα σκοτάδια το Βλυχό!

Στα μαύρα σκοτάδια το Βλυχό!

Η διαμαρτυρία τριών εξοργισμένων κυριών για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση

Από την Πρωτοχρονιά διαμαρτύρονται μέσω του διαδικτύου γι αυτό το ζήτημα οι κυρίες-ενεργά μέλη του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου “Θέαλος” και απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.  Θεωρούμε πως έχει ευρύτερο ενδιαφέρον να ακουστεί δυνατότερα η φωνή τους, αφού παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα χωριά ή οικισμοί του δήμου μας]

***

Έτσι η κα Χρυσούλα Σκλαβενίτη κοινοποίησε χθες (στο fb)  την παρακάτω δημοσίευση εξοργισμένη μαζί με τις κυρίες Sapfo Kavvada και Anna Kabbadas:

 

Από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς (τουλάχιστον τότε το εντόπισα εγώ, – δες φωτό στα σχόλια) μέχρι και σήμερα 8 Ιανουαρίου, ένα κατάμαυρο πέπλο καλύπτει τον “μέσα” δρόμο του χωριού. Για το Βλυχό μιλάμε! Όχι για κάποιο χωριό στα Άγραφα που επλήγη από τον χιονιά.
Μπορεί να είναι επίτηδες τοποθετημένο φυσικά για να μην ματιαζόμαστε οι έμορφες και λυγερόκορμες που κυκλοφορούμε μετά την δύση του ηλίου στο χωριό. Μπορεί να έχουν αναγνωρίσει το ρομαντισμό που μας δέρνει εκεί στο χωριό και να τον ενισχύουν με αυτόν τον υπέροχο τρόπο.
Απλά κάντε το εικόνα. Να θέλει κάποιος να βγει από το σπίτι του, όχι τα μαύρα μεσάνυχτα …, κατά τις 8 το βραδάκι ας πούμε, για να πάει μέχρι το αυτοκίνητό του, στο σπίτι του γείτονά του, να πετάξει τα σκουπίδια του, να περπατήσει βρε αδερφέ γιατί του την έδωσε μέσα στο σπίτι. Και να κινδυνεύει να φάει τα μούτρα του σε μια ευθεία δρόμο.
Δεν ξέρω που οφείλεται το θαύμα αυτό της συσκότισης, … ίσως οι υπεύθυνοι του φωτισμού, να έχουν πληροφορίες για βομβαρδισμό της περιοχής από κάποιον άγνωστο εχθρό.
Οι δικές μου πληροφορίες πάλι, θέλουν ο εχθρός να είναι πολύ πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε. Να κυκλοφορεί ανάμεσά μας ένα πράμα.
Εχθρός είναι αυτός που δε νοιάζεται για τον τόπο του. Που έχει την ευθύνη να παρέχει στους ανθρώπους που ζουν δίπλα του τα αυτονόητα: φως, νερό, καθαριότητα, ασφαλή πρόσβαση στα σπίτια και τις δουλειές τους, και να μη το κάνει. Αυτός που “γράφει” συστηματικά τον συμπολίτη του εκεί που δεν παίρνει μελάνι. Αυτός που δεν δίνει σημασία στα προβλήματα αλλά στους εντυπωσιασμούς.
Κατά τα άλλα εσείς εκεί οι άρχοντες του τόπου προσέχτε μη τυχόν και χάσετε καμιά κοπή πίτας τις επόμενες ημέρες ….. κι αφήστε τα χωριά στο σκοτάδι και στην απομόνωση.

***

Την πρωτοχρονιά είχε δημοσιευτεί η παρακάτω ανάρτηση (με την φωτογραφία που την συνοδεύει), χωρίς όμως, δυστυχώς, να συγκινήσει τους αρμοδίους και να φέρει κάποιο αποτέλεσμα:

Στα μαύρα σκοτάδια το Βλυχό!

Βράδυ Πρωτοχρονιάς στο Βλυχό… Άκρα του τάφου… σκοτάδι.
Που πήγαν τα φώτα οεο;
Από το ύψος περίπου του αλιευτικού καταφυγίου και μέχρι την αστυνομία στον εσωτερικό δρόμο δεν βλέπεις ούτε τη μύτη σου.
Τουλάχιστον περνάς και δε σε ματιάζουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *