Συνελήφθη ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ

Συνελήφθη ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ

Φωτογραφία: AP- Lionel Cironneau

Ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ συνελήφθη έπειτα από εντολή δικαστή στο Μονακό, το πρωί της Τρίτης

Ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης του Σκορπιού και της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό, παραμένει υπό κράτηση, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, όπως και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το πρωί, οι αρχές έκαναν έρευνα στη βίλα του Ρώσου στο Μονακό. Ο Ριμπολόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τη γενική εισαγγελία του Μονακό για διαφθορά, αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική, και συνέργεια στα αδικήματα αυτά.

Για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, λίγες ημέρες αφότου υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από υπουργός Δικαιοσύνης, μετά τις αποκαλύψεις της Le Monde.

Την εποχή που ήταν σε δικαστική αντιπαράθεση, για μια υπόθεση απάτης, με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, ο Ριμπολόβλεφ φέρεται ότι έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης από τις δικαστικές αρχές του Μονακό. Η γαλλική εφημερίδα αποκάλυψε το περιεχόμενο ενός DVD και εκατοντάδες SMS, που άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα «μυστικό» κέντρο που δρούσε υπέρ του Ριμπολόβλεφ.

Ανθρωποι του περιβάλλοντός του, σύμφωνα πάντα με τη Le Monde, αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Φιλίπ Ναρμινό.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία δήλωσε στην εφημερίδα Vedomosti ότι τα ανακριτικά όργανα προσκάλεσαν τον Ριμπολόβλεφ για να συζητήσουν και να ακούσουν τη δική του άποψη για την υπόθεση.

«Λυπούμαστε επειδή παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης και παρακαλούμε να τηρηθεί αυστηρά το κριτήριο της αθωότητας μέχρι την απόδειξη της ενοχής. Τα γεγονότα, με βάση τα οποία κλήθηκε και απαιτούν τη δική του μαρτυρία σχετίζονται με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου της δικηγόρου του, κάτι που αυτή τη στιγμή αμφισβητείται από τους νομικούς στο Εφετείο του Μονακό», δήλωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπεράσπιση του Ριμπολόβλεφ δεν θα δυσκολευτεί να δείξει ότι «ο κ. Ιβ Μπουβιέ, ο οποίος κατηγορείται για μεγάλη απάτη, είχε και εξακολουθεί να έχει ευνοϊκή μεταχείριση από τα δικαστικά όργανα του Μονακό».

Πηγή: ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *