Η Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα με τις 15 Φιλαρμονικές!

Εδώ φαίνεται το σκήνωμα του Αγίου που μεταφέρεται από τέσσερις ιερείς και περιβάλλεται από τιμητικό άγημα του Ναυτικού.

Την Κυριακή των Βαΐων βρεθήκαμε στην Κέρκυρα, συμμετέχοντας σε μια όμορφη οργανωμένη ημερήσια εκδρομή που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Νικιάνας “Οι Σκάροι”. Ένας απ΄ τους λόγους που η εκδρομή έγινε εκείνη την ημέρα, ήταν η καθιερωμένη Λιτάνευση του σκηνώματος του προστάτη της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνα, για το θαύμα του το 1629, με το οποίο απάλλαξε το νησί απ΄ την φοβερή επιδημία πανώλης που ξεκλήριζε τον πληθυσμό.

Το εντυπωσιακό στοιχείο όμως σήμερα αυτής της Λιτάνευσης, είναι ότι στην σχετική πομπή συμετέχουν όλες οι Φιλαρμονικές της Κέρκυρας, οι οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι 18, αν και εμείς και αν τις μετρήσαμε σωστά, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη Λιτανεία τις βγάλαμε 15!

Σε κάθε περίπτωση, 18 ή 15 μικρή είναι η διαφορά. Και το γεγονός παραμένει αξιοθαύμαστο για ένα νησί του μεγέθους της Κέρκυρας, που μ΄αυτή του την επίδοση -και όχι μόνο- αποδείχνει πόσο λατρεύει την μουσική!

Οι επίσημοι της Κέρκυρας ενώ ακολουθούν το Σκήνωμα του Αγίου κατά την Λιτανεία…

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ της Λιτανείας με τις Φιλαρμονικές που περνούσαν εναλλάξ με τα σχολεία, με την σειρά ακριβώς που πέρασαν! Ακολούθησε ο κλήρος που προπορεύονταν του Σκηνώματος του Αγίου και ακολουθούσαν οι επίσημοι της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας…

Ο Ι. Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα όπου φυλλάσεται το Σκήνωμα του Αγίου στην Κέρκυρα…

*******

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ απ΄ την Λιτανεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *