Ο Γιάννης Λάζαρης εκλέχτηκε Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ιονίων Νησιών

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

H Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ  στα Ιόνια Νησιά, αφού συγκροτήθηκε σε σώμα, εξέλεξε συντονιστή τον  Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Λευκάδας, σύντροφο Γιάννη Λάζαρη. Με αφορμή την προνομοθέτηση των νέων σκληρών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, από το γραφείο τύπου της Π.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε κοινωνικές εκρήξεις

Μετά από 7 μήνες καθυστέρησης που στοίχισαν ακριβά στην Ελληνική Κοινωνία, η Κυβέρνηση εγκαταλείποντας τους ψευτοπαλικαρισμούς, ανακοίνωσε από τη Μάλτα νέα σκληρά μέτρα. Απεδέχθη την προνομοθέτηση ιδιαίτερα επώδυνων μέτρων 2% του ΑΕΠ, τα οποία δεν υπήρχαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2016, τα οποία κυρίως αφορούν:

α) Την περικοπή των συντάξεων κατά 1,8 δις ευρώ από 1/01/2019.

β) Την  μείωση του αφορολόγητου ορίου (γύρω στις 5.600-5.900 για τον άγαμο) , από 1/01/2020, μέτρο που θα επιβαρύνει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με 1,8 δις ευρώ ακόμα .

Η Κυβέρνηση συμφώνησε επίσης για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ και μετά το 2018 και άγνωστο ακόμη για πόσα χρόνια. Στην ουσία αλυσοδένει την χώρα σ’ ένα επικίνδυνο δίλημμα “Grexit ή διαρκής λιτότητα”, ουσιαστικά σε ένα 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση.

Παράλληλα, δεν υπήρξε καμία συμφωνία για το Δημόσιο χρέος, παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ενώ τα λεγόμενα “αντίμετρα” στα οποία αναφέρεται η Κυβέρνηση, θα εφαρμοστούν ΜΟΝΟ και ΟΤΑΝ υπερβούμε τους στόχους για τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά. Κι αυτά, χωρίς η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί. Η τρόικα αναμένουμε να επιστρέψει και μένει να δούμε τι ζητήματα θα ανακύψουν στον νέο κύκλο “διαπραγμάτευσης”.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατέβαλλε κάθε προσπάθεια για να στηρίξει την χώρα και να αποκρούσει τις ακραίες απαιτήσεις των συντηρητικών της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Τέσσερεις φορές η Φώφη Γεννηματά σε συναντήσεις των Σοσιαλιστών ηγετών, ζήτησε να υπάρξει “ευελιξία” από τους εταίρους, όχι νέα λιτότητα και βοήθεια για το θέμα του δημόσιου χρέους. Όμως η διαπραγματευτική τακτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, έδειξε για μια ακόμη φορά την αδυναμία, την ανικανότητα και τον τυχοδιωκτισμό της και οδήγησε τη χώρα στις χειρότερες  εξελίξεις.

 Σ’ αυτές, στη νέα λιτότητα που φέρνουν, ας μην ψάχνουν σε εμάς συνένοχους. ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

Η συνέχιση της παραμονής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορούν να προκαλέσει.

Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ιονίων Νήσων, 10/04/2017

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *