Επεκτείνεται και στην …μισή Δ. Ελλάδα η ρύθμιση εισαγωγής στα ΑΕΙ & ΤΕΙ λόγω σεισμού!

Φιλης

Σχεδόν στην …μισή Δυτική Ελλάδα επεκτείνεται, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες, η ευνοϊκή ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Γ΄Λυκείου της Λευκάδας που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που σκοπό υποτίθεται πως έχει την ενίσχυση των μαθητών που επλήγησαν (και απορρυθμίστηκε η μελέτη τους) απ΄τον μεγάλο σεισμό που έπληξε το νησί μας τον Νοέμβρη του 2015.

Έτσι εκτός της Λευκάδας, στην ευνοϊκή ρύθμιση συμπεριλαμβάνονται πλέον και η Ιθάκη, η Β. Κεφαλονιά και η μισή Αιτωλοακαρνανία!

Η είδηση της επέκτασης του μέτρου προκάλεσε σκεπτικισμό κι έντονη ανησυχία στους πραγματικά σεισμόπληκτους μαθητές της Λευκάδας και στους γονείς τους, αφού βλέπουν πως το μέτρο εκτρέπεται του αρχικού του σκοπού και καταλήγει ρουσφετολογική προσφορά των διάφορων ισχυρών κυβερνητικών πολιτικών παραγόντων προς την εκλογική τους περιφέρεια, ενώ ανησυχούν πως όσο διευρύνεται ο κύκλος και ο αριθμός των ωφελούμενων τόσο θα εξασθενίσει η ωφέλεια για τους πραγματικά σεισμοπαθείς!

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στην αντίστοιχη ευνοϊκή ρύθμιση που ίσχυσε τα δυο τελευταία χρόνια για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς του 2014, ευνοήθηκαν μόνο οι μαθητές της κι όχι οι μαθητές των γειτονικών νομών όπου οι σεισμοί έγιναν απλά αισθητοί.

Περισσότερα για την τροπολογία που κατατέθηκε και για τις περιοχές που αυτή καλύπτει στο: www.panelladikes.gr

4 σχόλια

  1. Αίσχος αυτοι οι Κεφαλλονίτες

  2. Κοινός Νους

    Να λοιπόν γιατί δεν πρέπει να γίνεται καμία πολιτική ρύθμιση σε ζητήματα που άπτονται διαγωνισμών και εξετάσεων: Από τη στιγμή που άνοιξε η πίσω πόρτα, θα μας (ξανά) πάρουν την Πόλη…

    Οποιαδήποτε πολιτική ρύθμιση σε διαγωνισμούς οδηγεί σε αδικίες, οι οποίες είναι καλές όταν μας ευνοούν, αλλά πονάνε όταν ευνοούν τους άλλους!

    Αλλά δεν υπάρχει κοινός νους… Αν υπήρχε, οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν θα γινόταν μέρος πολιτικής αντιπαράθεσης, και ουδείς θα διανοούνταν πριμοδοτήσεις και τα τοιάυτα…

  3. Αγαπητε κοινε νου, να ξερεις οτι η Λευκαδα ειναι πολυ μικρη και ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας, καλα θα κανεις λοιπον να μη λες και γραφεις μεγαλες κουβεντες για εντυπωσιασμο και που φυσικα δεν συναδουν με τον βιο σου, αλλα και εσυ οπου μπορεις εκμεταλευσαι πραγματα και καταστασεις, και ειμαι σιγουρος οτι οταν τα παιδια σου φτασουν στην Γ Λυκειου (αργουν ακομη βεβαια), και κανει κανενα σεισμο θα τρεξεις πρωτος απ’ολους να τα ευνοησεις και μαλιστα με τη αρωγη των ομοαιματων φορεων σου, (κατι που εδω δεν εγινε) Αλλα ξεχασα στην Ελλαδα ισχυει παντα το”αλλο εγω”. Σταματα λοιπον να ασχολεισαι με τα παιδια των αλλων και αν θες να εντυπωσιασεις με τον ωραιο και μεστο λογο σου (αληθεια μηπως εισαι αρθρογραφος;), κοιτα να ασχοληθεις με πιο ουσιαστικα πραγματα και προβληματα της χωρας και του τοπου σου και οχι με τα παιδακια γιατι ειναι ροδα και γυριζει.

  4. Κοινός Νους

    Συμφωνώ απολύτως με τον προλαλήσαντα: είναι απαραίτητο να έχουν όλοι την ίδια άποψη για να μπορέσουμε κάποτε να φτάσουμε την τελειότητα των ιδανικών μας καθεστώτων και με περισσή περηφάνια να πανηγυρήσουμε την ισότητα του δημοκρατικού μέσου όρου (που εσχάτως είναι πολύ πιο κάτω από τη βάση).

    Venceremos!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *