Τα καπάκια αγόρασαν ανυψωτικό γερανό για τον Γιώργο!

1 Γιωργος
Η δράση «Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα» του Σώματος Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου, έκανε την υπόσχεση της πράξη για άλλη μια φορά. Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, παραδώσαμε στον μικρό Γιώργο Καλογεράκο μαθητή του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια κινητικά προβλήματα, ένα ολοκαίνουριο πτυσσόμενο τηλεχειριζόμενο ανυψωτικό γερανό, ARDOO Caresafe 140, που θα λύσει τις λειτουργικές του ανάγκες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα Σχολεία, τους συλλόγους, τους φορείς τους μεμονωμένους πολίτες,ολα τα σημεία συλλογής μας σε όλη την Ελλαδα, τις μεταφορικές εταιρείες Γραμμή Ρόδου, Ηροδοτος και Εγνατία ΕΠΕ,την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιαιτερα τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Ευστρατίου, για την έμπρακτη στήριξή τους στην προσπάθεια να δώσουμε χαρά σε έναν ακόμα συνάνθρωπο μας και τέλος όλους τους εθελοντές και ειδικά την ομάδα της δράσης μας που συνεχίζει να δουλεύει ακατάπαυστα και ακούραστα. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, καθώς ενα άλλο παιδί, μια αλλη οικογενεια θα περιμένουν με ανυπομονησία να γίνει το ονειρο τους πραγματικότητα. Ένα πλαστικό σκουπίδι για εμάς όπως το καπάκι, είναι μια ανάσα για κάθε παιδάκι με αναπηρία.
2 ΚΑΠΑΚΙΑ-ΧΑΜΟΓΕΛΑ-1
3ΚΑΠΑΚΙΑ-ΧΑΜΟΓΕΛΑ-2
===================================================================
Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε αυτή η αξιοθαύμαστη δράση στη Ρόδο, όπως περιγράδεται στη σχετική ανάρτηση του BLACKMONDAY thw 23/05/2015:
“Μαζεύω καπάκια, μοιράζω χαμόγελα”, μια αξιοθαύμαστη δράση
Με δύο κάδους συγκέντρωσης για καπάκια κοσμείται και επισήμως από σήμερα η πόλη της Ρόδου. Ο ένας κάδος συλλογής τοποθετήθηκε στην πλατεία Κύπρου και ο άλλος στην πλατεία Ακαδημίας, από τον Όμιλο Rotaract Ρόδου, για την ενίσχυση της δράσης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου.
ΚΑΠΑΚΙΑ-3
Η δράση με τίτλο «Μαζεύω καπάκια – Μοιράζω χαμόγελα», έχει ως στόχο και απώτερο σκοπό να συγκεντρωθούν καπάκια, τα οποία αποστέλλονται προς ανακύκλωση και με τα χρήματα που εξοικονομούνται, στηρίζονται άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Τα «εγκαίνια» της δράσης, σε ότι αφορά την τοποθέτηση των κάδων συλλογής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, εάν και η συγκεκριμένη δράση μετρά περίπου ένα χρόνο ζωής, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.
ΚΑΠΑΚΙΑ-2
Ελευθερία Χατζηστεφανή Μέλος Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Εκπαιδεύτρια – Υπεύθυνη δράσης «Μαζεύω καπάκια – Μοιράζω χαμόγελα» Η κ. Ελευθερία Χατζηστεφανή, μιλώντας στο Black Monday, εξήγησε ότι η δράση αυτή έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο και ευχαρίστησε τον Όμιλο Rotaract Ρόδου, για τη διαχρονική βοήθεια που τους προσφέρει. «Αυτή η δράση ξεκίνησε δειλά – δειλά μόνο από τη Ρόδο και έχει καταφέρει να δημιουργήσει 30 σημεία συλλογής σε όλη την Ελλάδα. Συλλέγονται καπάκια στο κάθε μέρος και αποστέλλονται στη Ρόδο. Μετά γίνεται η ανακύκλωση και με τα χρήματα που μαζεύονται βοηθάμε άτομα που έχουν ανάγκη, είτε με την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, είτε με πρόσθετα μέλη, είτε με οποιοδήποτε εξειδικευμένο εργαλείο που έχει σχέση με αναπηρία», επισήμανε, μεταξύ άλλων, η κ. Χατζηστεφανή.
ΚΑΠΑΚΙΑ-4
Παυλίνα Τριανταφύλλου Πρόεδρος Rotaract Ρόδου «Θέλαμε να βοηθήσουμε και σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι που είναι κοντά στην ηλικία μας, πρωτότυπο και θα τραβήξει τον κόσμο. Έτσι τοποθετήσαμε αυτούς τους κάδους στην πλατεία Κύπρου και στην πλατεία Ακαδημίας. Πιστεύουμε ότι είναι θελκτικά σχεδιασμένοι, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους νέους, ούτως ώστε να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο με τη δράση, γιατί όλοι μαζεύουμε καπάκια, αλλά τελικά δεν ξέρουμε που να τα δώσουμε», ανέφερε η κ. Τριανταφύλλου, προσθέτοντας ότι, με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να ενισχύσουν και εκείνοι τη δράση του Σώματος Σαμαρειτών.
ΚΑΠΑΚΙΑ-1
Φωτεινή Καράμπελα Τοπική Σύμβουλος Δ.Κ. Ρόδου «Βρίσκομαι εδώ για να στηρίξω τη δράση των ανθρώπων αυτών, αλλά και να επισημάνω την ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών σε αυτή. Να στείλω ένα μήνυμα προς τους δημότες, ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω αυτή την προσπάθεια», εξήγησε η κ. Καράμπελα.
(Πηγή: blackmonday.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *