Δεν έχει παραγραφεί η υπόθεση – Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Μητρόπουλος

μητροπουλος

Δεν έχει παραγραφεί η υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ για τον Αλέξη Μητρόπουλο, σύμφωνα με την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η υπόθεση αφορά -αρχικά- υπεξαίρεση δικηγορικής αμοιβής από γυναίκα εφοπλιστή, την οποία δεν έπρεπε να εισπράξει μόνο για τον εαυτό του ο κ. Μητρόπουλος. Η δικαστική διαμάχη του απερχόμενου αντιπροέδρου της Βουλής με δύο δικηγόρους για το προαναφερθέν ζήτημα, έθεσε στο μικροσκόπιο των Οικονομικών Εισαγγελέων τον κ. Μητρόπουλο.

Όπως αναφέρεται ρητά στη δικαστική απόφαση (925/2009) του Αρείου Πάγου, το αίτημα του Αλέξη Μητρόπουλου για αναίρεση, με σκοπό να μην καταδικαστεί για την υπεξαίρεση της σχετικής δικηγορικής αμοιβής, έχει απορριφθεί.

Σε δημοσίευμα της Γιάννας Παπαδάκου στο tovima.gr, υπογραμμίζεται πως η απόφαση που δικαιώνει έναν από τους δύο δικηγόρους που προσέφυγαν στα δικαστήρια εκδόθηκε από το Α’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο κ. Βασίλη Ρήγα και είναι αναρτημένη από τότε στο διαδίκτυο, γεγονός που αποτέλεσε και ουσιαστικά το λόγο που στις εκλογές του 2012 δεν κατέβηκε υποψήφιος με το ΠαΣοΚ.

Η εν λόγω απόφαση αναφέρει πως ο κ. Μητρόπουλος έπεισε την πελάτισσα των τριών δικηγόρων να καταβάλει όλη την αμοιβή σε λογαριασμό του. «Ο εναγόμενος εφεσίβλητος εισέπραξε για τον εαυτό του το ποσό των 1.600.000 δολαρίων ΗΠΑ, ήτοι εισέπραξε επιπλέον του ποσού των 1.000.000 δολαρίων που δικαιούνταν ως αμοιβή του από το συνολικό ποσό των 3.000.000 δολαρίων το ποσό των 600.000 δολαρίων» σημειώνεται.

Επίσης προκύπτει, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ότι είχε αναλάβει την υποχρέωση να εισπράξει για τον συνάδελφό του «άλλο ποσό και να το εμβάσει στην Τράπεζα Κύπρου, κάτι που δεν έκανε».

Μάλιστα, αναφέρεται: «Ο εφεσίβλητος (σ.σ. Αλέξης Μητρόπουλος) έδωσε εντολή και η Ε.Μ. κατέθεσε στον λογαριασμό του εκκαλούντος στην παραπάνω τράπεζα μόνο το ποσό των 200.000 δολαρίων ΗΠΑ, εισέπραξε δε αυτός και παρακράτησε παράνομα για τον εαυτό του από το ποσό αυτό της αμοιβής που αναλογούσε στον ενάγοντα το ποσό των 466.666 δολαρίων».

Σε άλλη απόφαση του Εφετείου που έχει εκδοθεί το 2006 (2910) γίνεται επίσης λόγος για υπεξαίρεση ποσού και για παρακράτηση ως δικής του αμοιβής του ποσού των 1.600.000 δολαρίων.

Ως εκ τούτου, το ποσό του 1.000.000 που δεν δηλώθηκε αποτελεί τώρα αντικείμενο της δικαστικής έρευνας για την οποία ζητήθηκε η άρση της ασυλίας και η όλη δικαστική περιπέτεια με τους δύο δικηγόρους έβαλε τον κ. Μητρόπουλο στο μικροσκόπιο των Οικονομικών Εισαγγελέων για τη φοροδιαφυγή της δικής του αμοιβής που δικαιούνταν, αλλά όφειλε να έχει δηλώσει. Ο Αλέξης Μητρόπουλος μπορεί να κάνει λόγο για παραγραφή, αλλά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επιμένει ότι «η υπόθεση δεν υπόκειται σε παραγραφή».

Μάλιστα, ο κ. Μητρόπουλος είχε υποβάλει σχετικό έγγραφο στις 25 Μαΐου 2015 στον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, αλλά όταν ο εισαγγελέας προσέτρεξε στην αντίστοιχη απόφαση του ΝΣΚ είδε με έκλπληξη ότι δεν υπήρχε παραγραφή!

Κύκλοι από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει έναν υποψήφιο που έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη και προσπάθησε να εξαπατήσει το ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες, λέγοντας πως δεν έχει τις προαναφερθείσες εκκρεμότητες.

Το… επόμενο επεισόδιο αναμένεται  από τη νέα Βουλή, καθώς εκκρεμεί η άρση της ασυλίας του κ. Μητρόπουλου μετά και την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος που υπέβαλε στον Άρειο Πάγο ο Εισαγγελέας Διαφθοράς Ιωάννης Δραγάτσης, προκειμένου να ελεγχθεί ποινικά η υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ποσό το οποίο φέρεται να απέκρυψε ο βουλευτής.

Πηγή:www.koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *