Πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα: Η διαδρομή της 38χρονης – Από το Μιλάνο μέχρι το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με τη γυναίκα – Όλα όσα είπε ένας συνταξιδιώτης της


Είναι επίσημο… Ο κορονοϊός έφτασε στην Ελλάδα και μια 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη είναι το πρώτο κρούσμα του φονικού ιού. Η γυναίκα είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μιλάνο και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το τοπικό grtimes.gr, η 38χρονη είναι μητέρα ενός παιδιού και ασχολείται με τα κοινά στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν υποψήφια με κορυφαίο συνδυασμό της Θεσσαλονίκης.

Η διαδρομή της 38χρονης

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα ταξίδεψε στο Μιλάνο όπου παρέμεινε για τέσσερις ημέρες προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το fashionweek και φέρεται να επέστρεψε στις 23 Φεβρουαρίου.

Η 38χρονη είχε λίγο πυρετό τη Δευτέρα και την Τρίτη πήγε στο νοσοκομείο.

Από το πρωί επικρατούσε αναστάτωση μεταξύ των ανθρώπων που συναντήθηκαν τις τελευταίες μέρες μαζί της και οι οποίοι ενημερώθηκαν αμέσως. Ανάμεσα τους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου οι οποίοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της θα εξεταστούν και φυσικά και τα μέλη της οικογένειάς της που έχουν ήδη απομονωθεί οικειοθελώς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τεθεί σε απομόνωση τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Πάντως, πως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κορονοϊού για λογαριασμό του ΕΟΔΥ, «η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από ομάδα γιατρών. Η νόσος παραμένει μια ήπια νόσος και τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής των χεριών».

Συνταξιδιώτης 38χρονης: Θα μείνουμε για 14 μέρες αποκλεισμένοι από την οικογένεια μας

Συνταξιδιώτης της 38χρονης η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και μεταξύ άλλων δήλωσε πως έχει τεθεί σε απομόνωση.

«Την Τρίτη είχε ένα πολύ μικρό πυρετό, όχι υψηλό, 37,3 και πήγε να κάνει εξετάσεις φοβισμένη και αυτή λόγω του ταξιδιού της. Από εκεί και πέρα την κράτησαν μέσα και την βρήκαν θετική. Σήμερα δεν έχει τίποτα. Αυτό είναι το αξιοπερίεργο.

Είναι μια χαρά, καθόλου πυρετό. Παρ’ όλα αυτά της είπαν ότι είναι φορέας. Στην ίδια πτήση ήμασταν και μας έλεγε ότι είχε πάει για το fashion week με την παρέα της και από εκεί και πέρα, δεν είδαμε έλεγχο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ενώ στο Μιλάνο, υπήρχε έλεγχος με το που πήγαμε. Αυτό είναι το αξιοπερίεργο και μας έκανε κακή εντύπωση» ανέφερε αρχικά ο συνταξιδιώτης της 38χρονης.

«Ήταν υγιέστατη μέχρι την Δευτέρα. Την Τρίτη εμφάνιση ένα πυρετό. Στο δημοτικό συμβούλιο που πήγε θα πάνε όλοι για εξετάσεις. Και εμείς πήγαμε για εξετάσεις και μας είπαν ότι δεν πρέπει να έχουμε πολλές επαφές. Ότι πειραματικά να μείνουμε για 14 μέρες αποκλεισμένοι από την οικογένεια μας» πρόσθεσε ο συνταξιδιώτης της 38χρονης που νοσεί από κορονοϊό.

Τέλος, ανέφερε πως: «Είμαι Θεσσαλονίκη και δεν θα πάω στη δουλειά μου και θα προσπαθήσω να μείνω σε ένα εξοχικό και κάποιος θα μου φέρνει φαΐ απ’ έξω».

Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.

Ο στόχος ήταν, όπως επισημαίνεται, η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:

  • Ιχνηλάτηση επαφών – με βάση ειδικό αλγόριθμο – της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.
  • Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.
  • Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

Πηγή:newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *