Παραπολιτικά της …ενημέρωσης των σεισμόπληκτων

ΚΙΤΡΙΝΗ

Αγριεύουν τα πράγματα
Μάλλον άγριες διαθέσεις έχει αρχίσει να δημιουργεί στους σεισμόπληκτους η απίστευτη απραξία της τοπικής και κρατικής εξουσίας απέναντι στο δράμα που βιώνουν τρεις μήνες τώρα. Κι αυτό ήταν σαφές στην εισήγηση του προέδρου της επιτροπής σεισμοπλήκτων εκεί προς το τέλος…

Δυσάρεστες ενέργειες…
Η απειλή ήταν σαφέστατη κι ευθεία: Αν η Δημοτική αρχή κι η Περιφέρεια, λένε, δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων, θα θεωρηθούν υπεύθυνοι και θα μας αναγκάσουν να προβούμε σε δυσάρεστες ενέργειες οι οποίες θα είναι επιβλαβείς για τον τουρισμό του νησιού γενικότερα.

Έχουν δίκιο!
Δύσκολο να μαντέψει κανείς τι μπορεί να έχουν στο μυαλό τους οι σεισμόπληκτοι. Ίσως κανένα αποκλεισμό της πλωτής γέφυρας στο κατακαλόκαιρο ίσως και τίποτε χειρότερο. Το βέβαιο είναι πάντως πως θα έχουν δίκιο. Γιατί τέτοιον εμπαιγμό δεν τον ξεπερνάει κανείς εύκολα….

Ρακόμελο…
Πάντως προς το παρόν το κύμα της οργής καλμάρησε, εξ ου και το καλάθι με το ρακόμελο που φίλεψαν τον περιφερειάρχη. Μόνο που ανησυχώ για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μετά από μερικούς μήνες. Που βέβαια κανένας λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει στα σοβαρά πως θα έχει αποκατασταθεί ο δρόμος ειδικά προς τους Εγκρεμνούς!

Μια καλή ιδέα…
Κι επειδή δεν θα ήθελα να είμαι ούτε ψύλλος στον κόρφο τους τότε, μήπως ο δήμαρχος θα έπρεπε να σκεφθεί στα σοβαρά και να εξετάσει την πιθανότητα της κατασκευής στ΄ αλήθεια ενός τελεφερίκ; Γιατί μου φαίνεται πως είναι η μοναδική επιλογή που θα μπορούσε να προφθάσει να γίνει…

Και κονόμες!!
Και μεταξύ μας από χρόνια μου φαίνονταν πως το τελεφερίκ θ΄ αποτελούσε την ιδανική λύση για τους Εγκρεμνούς, αφού εκτός των άλλων, οι λουόμενοι θα γλυτώνουν και τα τρακόσια τόσα σκαλοπάτια. Αλλά κι ο δήμος θα οικονομάει το κάτι τις του, αν βέβαια καταφέρει να εξασφαλίσει γη στην πάνω βάση του, επαρκή για πάρκινγκ και βέβαια να είναι προσβάσιμη στα αυτοκίνητα.…

Όχι άλλα δάκρυα…
Βέβαια για να πάρει τις αδειοδοτήσεις για τελεφερίκ και τα συναφή έγκαιρα θα πρέπει ν΄αφήσει για λίγο το πιστόλι απ΄ τον κρόταφο του υπουργείου και να χτυπήσει στ΄ αλήθεια το χέρι στο τραπέζι. Γιατί έτσι και ξαναρχίσει να κλαψουρίζει για την κακούργα τη γραφειοκρατία, ζήτω που καήκανε κι οι Εγκρεμνοί και το τελεφερίκ!

Έξω απ΄ τα δόντια!
Πάντως ο Μαλλιάς αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά άπαιχτος όταν είπε έξω απ΄ τα δόντια στους δημαρχιακούς πως «σας αφήνουν να σαπίσετε για να πέσετε! Και θα πέσετε, γιατί δεν σας ξαναψηφίζουν». Οπότε πετάχτηκε κι ο άλλος ο μαρτυριάρης και το ΄ριξε: «αφού μας το είπαν, αν δεν μας αρέσουν να μην τους ξαναψηφίσουμε»!

Τον έδωσε στεγνά!
Ποιος το είπε αυτό; Ρώτησε ξαναμμένος απ΄ την περιέργεια και μάλλον επιφυλακτικός κάποιος. «Ο αντιδήμαρχος από δω μας το είπε» τον έδωσε στεγνά ο άλλος κι έδειξε τον αντιδήμαρχο Περδικάρη που κοιτούσε το ταβάνι αμήχανος!

Αποκοτιά!…
Δεν ξέρω αν είχε συνέπειες για την αποκοτιά του ο αντιδήμαρχος απ΄ τον ξάδερφό του το δήμαρχο μετά την αναχώρηση της ομάδας απ΄ τον Δράγανο, εκείνο που ξέρω είναι πως ελάφρυνε το κλίμα κι έτσι έπεσαν τα καλάθια με τα ρακόμελα, αν και κατευθύνθηκαν μόνο στην περιφέρεια…

Πάντα δικός σας

Ο Κιτρινιάρης δήθεν “σχολιαστής”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *