Παραπολιτικά απ΄ τα …Σόδομα!

ΚΙΤΡΙΝΗ

Συγχαρητήρια!
Παρότι η στήλη δεν συνηθίζει να κολακεύει αρχές και εξουσίες αλλ΄ αντίθετα προτιμά να τους τα ψάλλει, σήμερα λέμε να κάνουμε μια εξαίρεση γιατί πάνω απ΄ όλα επιβάλλεται να είμαστε ακριβοδίκαιοι. Οφείλουμε λοιπόν να συγχαρούμε την δημοτική Αρχή και κυρίως τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τον αναβαθμισμένο και πολύ πιο δημοκρατικό (σε σχέση με πριν) τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου!
Διευρυμένη η συμμετοχή!
Ο κυριότερος παράγοντας που κάνει τη διαφορά, είναι πως -επιτέλους- υπάρχει τακτική και ουσιαστική συμμετοχή προέδρων και μελών των τοπικών συμβουλίων, αλλά και αυξημένη η παρουσία δημοσιογράφων, φορέων ακόμα και απλών πολιτών, οι οποίοι ανεμπόδιστα εκφράζουν την άποψή τους για τα διάφορα ζητήματα που συζητιούνται!
Λαίλαπα!
Σιγά τα ωά, θα μου πει ίσως κανείς, αφού αυτά είναι περίπου αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία! Πιθανόν να είναι έτσι, όμως η διαφορά με το παρελθόν είναι εμφανέστατη κι αποτελεί τεράστια πρόοδο, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί η λαίλαπα της περιόδου Αραβανή, τότε που στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πλανιόνταν η αίσθηση πως «όλα τα ΄σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά…».
Στα κρυφά!
«Χοντρά» τα είπε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος και μέλος της επιτροπής διαχείρισης-λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Εύα Κατωπόδη στην δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Περδικάρη, για το λόγο ότι πέντε μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας στην συγκεκριμένη δομή, η επιτροπή αυτή δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά(!) κι έτσι ούτε η ίδια ενημερώθηκε ποτέ -όπως προβλέπεται- για το τι είδους διαχείριση συμβαίνει εκεί μέσα!
Αποφασίζουμε και διατάσσουμε!
Αφού λοιπόν η δημοτική σύμβουλος επικαλέστηκε και το ενδεχόμενο ποινικής ευθύνης όλων των εμπλεκομένων (δηλ. και της ίδιας), εφόσον διενεργείται αυθαίρετη και αναμφίβολα παράτυπη διαχείριση αγαθών, κατέληξε ρωτώντας τον αντιδήμαρχο «αν προτίθεται να λειτουργήσει με το πνεύμα και το γράμμα του Κανονισμού Λειτουργίας ή αν θα συνεχίσει να ενεργεί εν κρυπτώ και με την νοοτροπία του ¨αποφασίζουμε και διατάσσουμε¨, οπότε βεβαίως και καθίσταται η δική μας παρουσία στην Επιτροπή εντελώς περιττή»!
Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε…
Ο αντιδήμαρχος απαντώντας, ανέλαβε βέβαια την (πολιτική) ευθύνη για την καθυστέρηση στην ενεργοποίηση της επιτροπής, όμως επί της ουσίας (και κυρίως για την ποινική ευθύνη) δεν είπε τίποτε. Κι ούτε βέβαια φάνηκε να πείθει κανέναν με την «απάντησή» του, πως όλα τα έχει αναλάβει η Κοινωνική Πρόνοια κι αυτός ουδέποτε έχει παρευρεθεί (σαν την προκάτοχό του, καλή ώρα δηλαδή) στην διανομή των αγαθών…
Σόδομα και Γόμορα!
Προς μεγάλη έκπληξη όλων των παρισταμένων πάντως, «έδειξε» πως είναι μάλλον ο μοναδικός Λευκαδίτης που δεν ξέρει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο θεωρείται η καλύτερη ψηφοφωλιά κι ότι συχνά σε τέτοιες δομές αναξιοπαθούντων (πανελλαδικά) γίνονται «Σόδομα και Γόμορα», που έλεγε κι η αξέχαστη Σαπφώ Νοταρά. Ελπίζω βέβαια μετά από τούτο το σχόλιο, να το μάθει…
Λεόντειος η συμφωνία;
Ανεξήγητη σε βαθμό παρεξήγησης είναι η επιμονή της δημοτικής Αρχής να δώσει την διαπλάτυνση του δασικού δρομίσκου από Πόντη προς Νηρά στον μεγαλοεργολάβο που φτιάχνει το αγκυροβόλιο της Βασιλικής, προκειμένου αυτός να πάρει τα αδρανή υλικά που χρειάζεται. Κι επειδή η συμφωνία είναι ξεκάθαρα ετεροβαρής, (450 χιλ. ευρώ ωφελείται ο εργολάβος έναντι μόνο 160 χιλ. που κοστολογείται το έργο και που κατά κάποιο τρόπο ωφελείται ο Δήμος) πολλοί κάνουν διάφορες σκέψεις στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν αυτή την επιμονή…
Μεθοδεύσεις και ψέματα!
Και ο προβληματισμός γι αυτή την η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο έντονος αν αναλογιστεί σκεφθεί κανείς τις μεθοδεύσεις αλλά και τα ψέματα που ακούστηκαν στην αίθουσα κατά τους τελευταίους μήνες, στις περιπτώσεις που έρχεται προς συζήτηση αυτό το έργο…
Ήρεμα Γιάννη!
Ξεσάλωσε μου φαίνεται ο εκδότης Γιάννης μεθυσμένος από την πρόσφατη Συριζαίικη επιτυχία κι από τοπική η εφημερίδα του, κοντεύει να μας προκύψει μια τοπική Αυγούλα! Θα του έλεγα να ηρεμήσει το συντομότερο, γιατί η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη κι η καταστροφή παραμονεύει…
Προβληματισμοί!
Αφήστε που προβληματίζει και πολλούς απ΄ τους συνδρομητές του, οι οποίοι αφενός διαφωνούν με τις απόψεις του περί κεντρικής πολιτικής σκηνής και αφετέρου απ΄ αυτόν προσδοκούν ενημέρωση στα τοπικά -που δεν την βλέπουν τελευταία- ενώ για την ενημέρωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής προτιμούν άλλα, μεγαλύτερα και πιο κατάλληλα μέσα…
Απ΄ ευθείας απ΄ την πηγή!
Εκτός αν το κάνει για να μην διαμαρτυρηθούμε που θα μας λείψει για τρεις εβδομάδες (αν το κατάλαβα σωστά!) Αν είναι έτσι, τον διαβεβαιώνουμε πως το κόλπο έπιασε αφού άκουσα κάποιους να λένε πως «αν είναι να γράφει αυτά που γράφει τελευταία, είναι καλύτερα να κάνει διακοπές διαρκείας κι εμείς θα ενημερωνόμαστε απ΄ ευθείας από την Αυγή»!
Τόπος που δεν έχει Γιάννη…
Το καλύτερο όμως είναι η προτροπή του να γίνουμε όλοι …Γιάννηδες -όπως γράφει- και να συμπαραταχθούμε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, το Γιάννη Δραγασάκη (με δυο νι κανονικά αυτός) και τον εαυτό του (φαντάζομαι)! Προφανώς έχει βάλει σκοπό του ν΄ αυξήσει τους γνωστούς σαράντα-πέντε ο δικός μας Γιάννης! (Εδώ για τον αριθμό των νι που χρειάζονται, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!)
Περισσότερο!
Αναφερθήκαμε στον Γιάνη Βαρουφάκη που επιδίδεται αυτές τις μέρες σε πολύ σκληρό πόκερ με τους Ευρωπαίους, με τεράστιο το διακύβευμα για όλους μας και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως θέλουμε την επιτυχία του περισσότερο ίσως από όσο την θέλουν οι Συριζαίοι!
Μπαρουφάκης;
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τυφλωθούμε μπροστά στην ζοφερή πραγματικότητα και να μην αντιλαμβανόμαστε ότι οι πιθανότητές μας είναι από ανύπαρκτες έως ελάχιστες κι ότι το πιθανότερο που θα συμβεί θα είναι ο Βαρουφάκης στο τέλος να μας προκύψει …Μπαρουφάκης!
Αποκλειστικότητες!
Εντύπωση και μαζί έκπληξη μας προκάλεσε η αποκλειστική παρουσίαση της κοπής της πίτας της ΠΕ Λευκάδας (στο διοικητήριο) από συγκεκριμένο τοπικό μέσο, που με την κοινή λογική σημαίνει πως δεν εκλήθη κανένα από τα υπόλοιπα μέσα, με σκοπό να υποστηριχθεί η συγκεκριμένη αποκλειστικότητα!
Κάμανε λάθος;
Η αλήθεια είναι πως το γεγονός αυτό, εκτός από ανησυχία, μας γέμισε και απογοήτευση, αφού μέχρι τώρα ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας δεν μας είχε δώσει τέτοια δείγματα γραφής και τον θεωρούσαμε σοβαρό κι ακριβοδίκαιο άνθρωπο…
Απαιτείται άδεια;
Από την άλλη πρέπει να επισημάνουμε πως για όλες τις κακές συνήθειες υπάρχει πάντα η πρώτη φορά… Επειδή όμως είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι, ας ελπίσουμε πως αυτή ήταν η πρώτη και θα παραμείνει η μοναδική φορά που συνέβη τέτοια απρέπεια κι ότι στο μέλλον ο αιρετός ή θα φροντίζει να παίρνει την σχετική …άδεια (αν και εφόσον επιβάλλεται) για να προσκαλεί όλα τα μέσα, ή απλά θα αγνοεί και θα προσπερνά το …απαγορευτικό!
Ο «κιτρινιάρης Σχολιαστής»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *