Η Οδύσσεια ενός Λευκαδίτη!

Η Οδύσσεια ενός Λευκαδίτη!

Αν έχεις (πολλή) τύχη διάβαινε…

Σε όλα σχεδόν μέρη του κόσμου, δεν είναι δα και σπουδαίο πράγμα να διανύσει κανείς (με τα πόδια) μια απόσταση περίπου 150 μέτρων, όσο δηλαδή είναι η διαδρομή απ΄ τον Άγιο Μηνά μέχρι το Νοσοκομείο Λευκάδας. Εκτός απ΄τη Λευκάδα φυσικά, που ένα τέτοιο εγχείρημα σε πρωινό μιας καθημερινής μέρας, θυμίζει την Οδύσσεια!

Αν πάντως σας φαίνεται υπερβολική αυτή η εκτίμηση, παρακολουθείστε σε φωτορομάντσο την σημερινή Οδύσσεια ενός συμπατριώτη μας, και πόσο κινδύνεψε ο χριστιανός, για να περάσει σώος απ΄την Σκύλα (τα οχήματα εν κινήσει που έρχονταν από πίσω του και απειλούσαν να τον πατήσουν) και την Χάρυβδη (τα παρκαρισμένα καταμεσίς του δρόμου που του έκλειναν το δρόμο και απειλούσαν να τον κάνουν πάνω τους χαλκομανία οι διερχόμενοι…)

Η Οδύσσεια ενός Λευκαδίτη!

Ένας ταλαίπωρος συμπολίτης μας, έπιασε σήμερα το πρωί το δεξί πεζοδρόμιο έξω απ΄ τον Άγιο Μηνά, προχωρώντας με τα πόδια με κατεύθυνση προς το Νοσοκομείο…

Η Οδύσσεια ενός Λευκαδίτη!

Λίγα βήματα πιο πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα: Τα κάθετα στο πεζοδρόμιο παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ακουμπούν στον “φράχτη” του “καφάο” και του διανομέα(;) της ΔΕΗ, ο οποίος φράζει ολόκληρο το πεζοδρόμια! Οπότε για τον ήρωά μας, αδιέξοδο!!

Η Οδύσσεια ενός Λευκαδίτη!

Εδώ φαίνεται πιο πανοραμικά το πρόβλημα…

Η Οδύσσεια ενός Λευκαδίτη!

Όμως δεν είναι μόνο αυτά το πρόβλημα. Συνεπικουρούνται κι από παρκαρισμένα αυτοκίνητα πίσω τους , ακόμα κι από μια ευμεγέθη γλάστρα. Το αποτέλεσμα είναι πως όλα αυτά μαζί καταλαμβάνουν ολόκληρο το (νοητό) οδόστρωμα της οδού Βαλαωρίτου (του δρόμου προς το Νοσοκομείο)… 

Η Οδύσσεια ενός Λευκαδίτη!

Το αποτέλεσμα είναι πως όποιος φιλοδοξεί να περάσει, (όπως ο άλλος κύριος της φωτογραφίας), είναι υποχρεωμένος θέλει δε θέλει, να βαδίσει “πρώτη φορά αριστερά!”

Η Οδύσσεια ενός Λευκαδίτη!

Το ίδιο αναγκάζεται να κάνει κι ο ήρωάς μας! Όπως άλλωστε και όλοι οι πεζοί που έρχονται καταμεσίς του δρόμου με αντίθετη πορεία… Λευκάς το μεγαλείο σου!

Η Οδύσσεια ενός Λευκαδίτη!

Κι αυτή εδώ είναι η κατάσταση πιο πανοραμικά, για όσους το λέει η καρδιά τους! Μπαίνουν στο οδόστρωμα δίπλα απ΄το παρκαρισμένο μπλε βανάκι και υποχρεώνουν τον …πισινό τους να τους σεβαστεί και να τους ακολουθήσει σεμνά! Όμως αλίμονο (στον δικό τους πισινό) αν δεν το κάνει…

*****

Υ.Γ: Μ΄αυτά και μ΄ αυτά, τελικά δεν είδαμε τι συνέβη στον ήρωα ¨Οδυσσέα¨ μας…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *