Το σχόλιο της ημέρας: Γιατί κύριε εφταμηνίτικε πρώην;

Έπρεπε να περάσουμε (εγώ και πολλοί συντοπίτες μου) ένα μαρτυρικό πενθήμερο αβάσταχτης αγωνίας και προβληματισμού και να κυκλοφορήσει η καλή εφημερίδα «ΛΛ», για να μάθουμε που οφείλονταν τελικά η απουσία απ΄ την εκδήλωση «Λευκαδιτοποίησης» του Προέδρου της Δημοκρατίας, του εφταμηνίτικου και μοναδικού ρέκορντμαν  πρώην βουλευτή κ. Σταύρου  Γρηγόρη! Κι έτσι, επιτέλους να ηρεμήσουμε!

Μάθαμε λοιπόν πως η απουσία του απ΄ την εκδήλωση αναγόρευσης σε επίτιμο δημότη του Προέδρου, οφείλονταν στο γεγονός πως ο πρώην ήταν βαθιά χολωμένος, που δεν τον είχαν προσκαλέσει στο επίσημο τραπέζι (που θα ακολουθούσε) στην Μονή! Και με δεδομένο πως εδώ συνέβη η μοναδική και παγκόσμια πρωτοτυπία, άλλος να είναι ο οικοδεσπότης (ο Ηγούμενος της Μονής) και άλλος να διαχειρίζεται τις προσκλήσεις (σ.σ. ο Δήμος και κατά τα φαινόμενα ο εντεταλμένος «τελετάρχης» του!!!), άντε τώρα ο καημένος ο εφταμηνίτικος να ψάχνει τον δράστη που τον παρέλειψε, αν δεν τον σαμποτάρισε κιόλας συντροφικά και ξεματόχου! Έτσι βάρεσε κι αυτός μια ηχηρή αποχή από όλα και καθάρισε, χωρίς όμως στην πρέσα του να σκεφθεί κι εμάς τους φανατικούς φίλους και οπαδούς του, που περάσαμε την αγωνία της αρκούδας μέχρι να μάθουμε το αίτιο της εξαφάνισής του…

Μεταξύ μας πάντως, ο μοναδικός μας ρέκορντμαν πρώην μας απογοήτευσε. Γιατί να διαμαρτυρηθεί που δεν προσεκλήθη σαν πρώην βουλευτής, το καταλαβαίνω, αν και δεν γνωρίζω μήπως το πρωτόκολλο προβλέπει κάποιο ελάχιστο χρόνο θητείας στην Βουλή -μεγαλύτερο του εφταμήνου-  προκειμένου κάποιος να αποκτήσει τέτοια δικαιώματα, (κάπως σαν τους νέους οδηγούς δηλαδή, που πρέπει να φοράνε το «Ν» και να κάνουν ειδική ασφάλεια με αυξημένα ασφάλιστρα για τον πρώτο χρόνο).  Αλλά να διαμαρτυρηθεί που δεν προσεκλήθη σαν απλός …περιφερειακός σύμβουλος, απ΄ την στιγμή που ήταν παρόντες ολόκληρος περιφερειάρχης κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συν τον αρχηγό του πρώην, τον αντιπεριφερειάρχη, αυτό ομολογώ πως ήταν ένα ατόπημα που δεν το περίμενα και θ΄ αποφύγω να το ερμηνεύσω. Στον καημό του, φαίνεται πως ξέχασε ότι στη Λευκάδα κυκλοφορούν ακόμα τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι… Αναρωτήθηκε λοιπόν που θα κάθονταν στο τραπέζι όλοι τούτοι κι αν θα έφθαναν όλοι οι κέφαλοι του ιβαριού για να φάνε; Κι αν άνοιγε η όρεξη και των δημοτικών συμβούλων, τότε το τραπέζι θα έπρεπε να φτάνει στο Φρύνι και να φέρουμε κεφάλους κι απ΄ το Μεσολόγγι…  Και στο κάτω-κάτω, σιγά μην καλούσαν και τους δραγάτες!…

Στον απόηχο της μεγάλης αγωνίας που περάσαμε πάντως, δεν θα παραλείψουμε να μαλώσουμε τον κ. πρώην -παρά την μεγάλη αδυναμία που του έχουμε- και να του πούμε, ας είναι η τελευταία φορά που μας έβαλε σε τόσο άσχημη θέση και να μην μας ξανακάνει παρόμοιο χουνέρι! Τουλάχιστον μέχρι να το πάρει (κι αυτός κι εμείς) απόφαση, πως πολιτικά είναι οριστικά τελειωμένος (και πρώτα απ΄ όλους, απ΄ τους ίδιους τους συντρόφους του…).

Ο ευαίσθητος σχολιαστής

3 σχόλια

  1. Καράμπαλης Φίλιππος

    Κύριε ευαισθητε σχολιαστή.
    Από αυτά που κατάλαβα στο κείμενο σας , ποτέ δεν έχετε περάσει από χώρους της αριστεράς. Όχι ότι είχα κάποια αμφιβολία, απλά με τον τελευταίο σχολιασμό σας επιβεβαιώθηκε πλήρως. Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι ο χώρος της αριστεράς και αυτός ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν αρχή την πολυφωνία των απόψεων και την κατάθεση των διαφορετικών θέσεων ακόμα και ανάμεσα σε συντρόφους. Όταν καταθέτουμε λοιπόν μια διαφορετική γνώμη η άποψη ,δεν συνεπάγεται ότι ακυρώνουμε τον οποίον σύντροφό αντίθετα ασχολούμαστε μ αυτόν και τον στηρίζουμε. Μέσα από την ειλικρινή κατάθεση απόψεων και θέσεων προχωράει πάντα ένας διάλογος και μόνο τότε μπορούμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα σωστό. Εσείς λοιπόν ,με το δίκιο σας αφού είσαστε αλλού ενταγμένος τόσα χρόνια ,δεν μπορείτε να κατανοήσετε αυτές τις διαδικασίες, ίσως βέβαια και τα χρόνια που λειπατε στη θάλασσα δεν σας επέτρεψαν να ασχολείστε με πολιτική και θέσεις. Σε καμία περίπτωση τα αναγραφόμενα μου δεν δείχνουν ότι αδειάζω όπως λέτε τον πρώην βουλευτή Λευκάδας Σταύρο Γρήγορη, η όποια αναφορά μου ήταν στα πλαίσια του συντροφικού διαλόγου καμία μα καμία άλλη αιχμή η κίνητρο δεν υπήρχε. Τώρα για τους δραγατες που αναφερθήκατε άργησα να το καταλάβω για ποιούς λέγατε αλλά βλέποντας τους καλεσμένους κατάλαβα ότι αναφερθήκατε σε δραγατες της πολιτικής, ανθρώπους που δεν ήθελαν να στηρίξουν την ανακήρυξη του προέδρου σε πολίτη του νησιού μας αλλά δέχτηκαν και κάθησαν στο τραπέζι μαζί τους, δηλαδή ξεπούλησαν τις θέσεις τους έναντι πινακιου φακής θα πω εγώ, γιατί χωρίς να γνωρίζω το menu πιστεύω ότι θα υπήρχε φακή εηκλουβης στο τραπέζι. Αυτά τα λίγα προς αποκατάσταση της αλήθειας.( Για ορθογραφικά λάθηην ψάξετε και αρχίζετε να γράφετε διάφορα πάλι, γνωρίζω ότι ποτέ δεν ήμουν καλός στην ορθογραφία και στο συντακτικό, με ενδιέφερε πάντοτε να είμαι καλός στη σκέψη μου) . Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Καραμπαλης Φίλιππος. Λευκάδα.

    • FortsaLefkada

      Αν σαν “αριστερά” εννοείτε την γιαλατζί αριστερά του Σύριζα και των προγόνων του (Συνασπισμό και ΚΚΕ εσωτερικού) έχετε δίκιο, ουδέποτε πέρασα από κει. Έκανα βέβαια την κουτουράδα και πέρασα απ΄ την παρακοιμώμενή σας “αριστερά” το ΠΑΣΟΚ, το χειρότερο κομμάτι του οποίου έχετε την τύχη και την τιμή να κουλαντρίζει το δικό σας πενιχρό 3%, και ομολογώ πως αυτό είναι κάτι που με κάνει να ντρέπομαι. Παρηγοριά μου είναι πως τους κατάλαβα -και τους μούντζωξα- νωρίς. Και με εξαίρεση αυτό (το πολύ μικρό διάστημα της ένταξής μου), εγώ ήμουν και παραμένω ανένταχτος σε κόμματα και σε σχήματα. Καταλαβαίνω βέβαια πως δύσκολα μπορείτε να το κατανοήσετε αυτό, εσείς που έχετε συνηθίσει να ανήκετε πάντα σε κάποιο κοπάδι.
      Δεν κατάλαβα ποιους εννοείτε εσείς σαν δραγάτες της πολιτικής, και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω -ούτε και μ΄ ενδιαφέρει άλλωστε- ποιοι παρεκάθησαν στο τραπέζι με τον πρόεδρο της επιλογής σας. Το μενού όμως που έτυχε να το μάθω, ξέρω πως περιλάμβανε κέφαλους στον φούρνο, γι αυτό και γράφω για ιβάρια και Μεσσολόγγι. Όσο για την εντυπωσιακή (ομολογουμένως) ορθογραφία σας, δεν θα την σχολιάσω. Θα πω μόνο πως μακάρι να ήταν το μοναδικό μείον στην δημόσια παρουσία σας.
      Σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να σχολιάσετε το άρθρο μου.
      Ο ευαίσθητος σχολιαστής

      • Καράμπαλης Φίλιππος

        Είμαι ευτυχής που δεν συμφωνήσατε μαζί μού. Θα ένιωθα πραγματικά ντροπή αν είχαμε το ίδιο σκεπτικό. Ίσως άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που δεν καταλάβατε για τους πολιτικούς δραγατες, δεν ήταν άλλωστε και πολλοί αυτοί που διαφώνησαν με την αναγόρευση του προέδρου ως επίτιμου δημότη του νησιού μας αλλά ύστερα από την κατακραυγή ακόμα και της ίδιας της παράταξης τους , επέλεξαν την κολοτουμπα τύπου Κομανεντσι. Ο λευκαδιτικος λαός άρχισε να καταλαβαίνει ποιοί έπαιζαν και ποιοί ακόμα και σήμερα προσπαθούν να παίξουν παιχνίδι στις πλάτες του , με το δήθεν επιχείρημα ,ψηφιστε με για να μείνω εδώ, ήθελα να ήξερα μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές για που θα βάλουν πλώρη αυτοί οι πολιτικοί δραγατες ,αφού ούτε την ψήφο τους δεν θα βρούν? Καλό σας απόγευμα και σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την διαφωνία σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *