Ο Αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο Νυδριού

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο Νυδριού

Σημαντική καινοτομία: Ο Αγιασμός τελέστηκε στην νεοελληνική γλώσσα στο σύνολό του, ακόμη και το Ευαγγέλιο! (Που σημαίνει πως και οι μαθητές κατανοούσαν πλέον το περιεχόμενό του…)

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο Νυδριού

      Σήμερα Τετάρτη (11/9/2019) το πρωί, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Νυδριού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο και έξι ιερείς.

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο Νυδριού

Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν εκτός από τους δασκάλους και τους γονείς των παιδιών και ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Λιβιτσάνος,  ο αντιδήμαρχος κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γαζής, ο δημοτικός σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου κ. Νικόλαος Γαζής και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί.

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο Νυδριού

Η διευθύντρια ευχαρίστησε την νέα δημοτική αρχή, τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου για την στήριξή τους, τον Σύλλογο Περιγιαλίου «Τ’ Αηδονάκι» και γονείς, οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς καλύπτοντας ανάγκες του σχολείου.

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο Νυδριού

***

Ακολουθεί μήνυμα του Βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά, ο οποίος δεν μπορούσε να παραβρεθεί λόγω υποχρεώσεων και στην συνέχεια πρόσθετο φωτορεπορτάζ απ΄ την εκδήλωση:

 

“ Αγαπητή κυρία Διευθύντρια ,

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση που μου απευθύνατε, προκειμένου να παραστώ στην τελετή που πραγματοποιεί το σχολείο σας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις μου στερούν την χαρά να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, θα ήθελα ωστόσο να ευχηθώ από καρδιάς στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η σημερινή ημέρα είναι ορόσημο για κάθε γονιό που παραδίδει το παιδί του στο σχολείο, για κάθε εκπαιδευτικό που αναλαμαβάνει την καθοδήγηση των μαθητών του και για κάθε μαθητή που ξεκινά το δικό του δρόμο για την κατάκτηση της γνώσης. Αυτός ο δρόμος ανοίγει νέους ορίζοντες και δίνει το έναυσμα για νέα ενδιαφέροντα.

Σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά μας συνοδεύονται από τους άριστους εκπαιδευτικούς μας, που τα στηρίζουν σε κάθε τους ανάγκη, τα βοηθούν να αγαπήσουν τη γνώση, να κοινωνικοποιηθούν, διδάσκουν ήθος διαπλάθοντας τους χαρακτήρες τους.

Στους δασκάλους, όπως βεβαίως και στους γονείς, που πασχίζουν καθημερινά για να χτίσουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον των παιδιών τους, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη.

Ιδίως στα <<πρωτάκια>>, στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες που φέτος ξεκινούν στην πρώτη τάξη του δημοτικού, θέλω να τους ευχηθώ καλή αρχή και να τους πω ότι το σχολείο είναι γεμάτο νέους φίλους και όμορφα πράγματα που θα αγαπήσουν.

Εύχομαι και πάλι από καρδιάς καλή πρόοδο, καλή σχολική χρονιά, με υγεία, επιμονή και κυρίως, δίψα για γνώση

Με εκτίμηση

Θανάσης Καββαδάς

Βουλευτής Ν. Λευκάδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *