Οι εκδηλώσεις του Απόλλωνα Καρυάς για τις γιορτές

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Απόλλωνα Καρυάς

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Απόλλωνα Καρυάς

Ο Απόλλων Καρυάς ετοίμασε για τις φετινές γιορτές μια σειρά εκδηλώσεων, τηρώντας την παράδοση χρόνων.

Η αρχή έγινε την περασμένη Κυριακή με τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στη νέα πλατείας Καρυάς, στον οποίο συμμετείχαν χορευτές, μέλη και φίλοι του ομίλου καθώς και πολλοί Καρσάνοι, δημιουργώντας μια ξεχωριστή γιορτινή ατμόσφαιρα. Η ιδέα της δημιουργίας μιας χριστουγεννιάτικης γωνιάς αφιερωμένη στα παιδιά, όπου θα μπορούν να παίξουν, να φωτογραφηθούν αλλά και να συμμετάσχουν στα δρώμενα που ετοιμάζει για φέτος ο Απόλλωνας, έγινε πραγματικότητα.

Σειρά έχει η εκδρομή στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, με τις συμμετοχές των επισκεπτών να έχουν ξεπεράσει ήδη κάθε προηγούμενο.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου ζυμώνουμε όπως παλιά. Διατηρώντας την παράδοση και τα έθιμα της περιοχής μας που ήθελε τα νοικοκυριά να ετοιμάζουν την παραμονή τα ζυμώματα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, προγραμματίζουμε ένα ξεχωριστό εργαστήρι για παιδιά και μεγάλους. Με τη βοήθεια γυναικών του χωριού θα ετοιμάσουμε χριστόψωμο, σταυρό και μπαλούμπες. Θα γνωρίσουμε την ιστορία τους, τα έθιμα της προετοιμασίας του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού και φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ιστορίες από τα παλιά από τις γηραιότερες φιλοξενούμενες. Οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, θα λάβουν μέρος στην παρασκευή των δικών τους ζυμωμάτων, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν στο γιορτινό τους τραπέζι.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα θα ηχήσουν στην νέα πλατεία Καρυάς, σε μια εκδήλωση για όλους. Μουσική, χορός, bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών, γλυκίσματα, face painting για παιδιά, ζεστό ρακόμελο και φρέσκιες τηγανήτες είναι μερικές από τις εκπλήξεις που περιμένουν τους επισκέπτες. Φυσικά στην παρέα μας θα είναι και ο Άγιος Βασίλης!

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι μικροί χορευτές του Απόλλωνα θα πούνε τα Κάλαντα στις γειτονιές της Καρυάς, μοιράζοντας σε κάθε σπίτι τις παραδοσιακές κουτσούνες.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Απόλλωνα και του Αθλητικού Ομίλου Καρυάς, σε μια κοινή εκδήλωση των δύο σωματείων της Καρυάς.

Το Δ. Σ. του Μουσικοφιλολογικού Ομϊλου Καρυάς ¨Ο Απόλλων¨ εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλές Γιορτές με υγεία και χαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *