Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στην απονομή βραβείων

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στην απονομή βραβείων

O Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης  παρευρέθη στην εκδήλωση απονομής επιχειρηματικών βραβείων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

O Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης μετά από πρόσκληση του ΕΕΑ παρευρέθη στην εκδήλωση απονομής επιχειρηματικών βραβείων που έχει καθιερώσει από το 2014 Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με θέμα ” Βραβεία Βιώσιμης-Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας”  στο Μέγαρο Μουσικής.  Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος  του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου . Κεντρικός ομιλητής ήταν   ο  Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παρουσίασε, στην ομιλία του, τις θέσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.  Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κος  Στέργιος Πιτσιόρλας, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η επιχειρηματικότητα στην χώρα μας πλήττεται από δυσβάσταχτους φόρους και εισφορές, με ελλιπή χρηματοδότηση, με ανεπαρκή τραπεζικό δανεισμό -ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- με αμέτρητες στρεβλώσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Απαιτούνται  μεταρρυθμίσεις με λιγότερους φόρους και εισφορές,  απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος  και  επιθετικές αποκρατικοποιήσεις. Με μικρότερο και καλύτερο κράτος που θα λειτουργεί με αξιολόγηση και αξιοκρατία. Με λύσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στους πολλούς που γονάτισαν τα χρόνια της κρίσης να μπορούν να σταθούν ξανά όρθιοι.

Παρουσία πλήθους  εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας, το Ε.Ε.Α. απένειμε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, συνολικά 10 βραβεία – 9 σε επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση, καινοτόμησαν και αναπτύχθηκαν, και ειδικό βραβείο σε μαθήτρια που πρώτευσε σε οικονομική σχολή.

Στην εκδήλωση ο κ. Σκιαδαρέσης συζήτησε με την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά  θέματα που άπτονται του τουρισμού.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *