“Το όνειρο ενός γελοίου” με τον Δημήτρη Βερύκιο

«Το όνειρο ενός γελοίου” με τον Δημήτρη Βερύκιο

«Το όνειρο ενός γελοίου” με τον Δημήτρη Βερύκιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κηποθέατρο «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» – ΛΕΥΚΑΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ / Ώρα 9.30μμ

«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ»

του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

 Ο Λευκαδίτης ηθοποιός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ κλείνοντας 4 χρόνια Πανελλαδικής επιτυχίας, επιστρέφει στην Λευκάδα, απ’ όπου ξεκίνησε, με την παράσταση – σταθμό, που συγκινεί κι ενθουσιάζει κοινό και κριτικούς, μεταφέροντας στη σκηνή με απόλυτο σεβασμό και κλασσική ακρίβεια τη σκέψη του »ανατόμου της ψυχής» Φ. Ντοστογιέφσκι.
Το αριστούργημα «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» που έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο φωτεινό κι αισιόδοξο έργο» του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, ενσαρκώνει τη φιλοσοφία του, ενώ δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως αποτελεί ανατομία της ανθρώπινης ψυχής και συνοπτική ιστορία της κοινωνίας μας… Το άφησε ως μια επιστολή – παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα στη δύση της ζωής του, το 1877, τέσσερα μόλις χρόνια φύγει από αυτή τη ζωή.

«Το όνειρο ενός γελοίου” με τον Δημήτρη Βερύκιο

Λίγα λόγια για το έργο
Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως που είναι έτοιμος να το κάνει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει, τον κάνει όταν ξυπνάει όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού στον ύπνο του, τού φανερώθηκε η «Αλήθεια της Ζωής» με όλες τις λεπτομέρειες! Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…

«Το όνειρο ενός γελοίου” με τον Δημήτρη Βερύκιο

  Τo «ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» ξεκίνησε το ταξίδι του τον Αύγουστο του 2014 στο Ανοιχτό θέατρο της Λευκάδας κι αμέσως μετά παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής για 5 μήνες (2015-2016), αποσπώντας τη θερμή κριτική των ΜΜΕ και την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού. Ακολούθησε περιοδεία ανά την επικράτεια, στην Τήνο, Βόνιτσα, Αίγιο, Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Άργος,  Πρέβεζα, Τήνο, Νάξο, Σίφνο, Κω, Γαλάτσι, Γύθειο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Χανιά, Ρέθυμνο, Λαμία, Βύρωνα και Πάρο με μεγάλη επιτυχία!

«Το όνειρο ενός γελοίου” με τον Δημήτρη Βερύκιο

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνεία: Δημήτρης Βερύκιος
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος

Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου

Διάρκεια παράστασης: 70’

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€

Υπό την αιγίδα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *