Γιορτή Ριγανάδας και γεύσεις Λευκάδας 2018 στην Καρυά

Γεύσεις Λευκάδας 2018 στην Καρυά

Γιορτή Ριγανάδας και Γεύσεις Λευκάδας με έκθεση τοπικών προϊόντων 

την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:30 το βράδυ

στην δροσερή πλατεία της Καρυάς

Γεύσεις Λευκάδας 2018 στην Καρυά

***

Οι “Γεύσεις Λευκάδας” είναι μια εκδήλωση που γεννήθηκε από την ανάγκη στήριξης και προώθησης των τοπικών προϊντων και γεύσεων της Ορεινής Λευκάδας.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
– ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
– ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΑΔΑΣ
– ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Για δεύτερη χρονιά ο Απόλλωνας ενσωματώνει στη γιορτή Ριγανάδας την έκθεση τοπικών προϊόντων, με σκοπό τη γνωριμία των επισκεπτών της Καρυάς με τα προϊόντα κυρίως της Ορεινής Λευκάδας.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα τοπικά προϊόντα της Λευκάδας και δη της Ορεινής, με έμφαση στα ντόπια αγροτικά και τα παράγωγά τους.

Στην έκθεση ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει αλλά και να γευτεί φακές Εγκλουβής, λαθύρια Καρυάς, ντόπιο κρασί, ελαιόλαδο και παράγωγά του, βότανα, μέλι, οπωροκηπευτικά, όσπρια, τσίπουρο.

Η γιορτή Ριγανάδας είναι μια εκδήλωση που γεννήθηκε πριν 34 χρόνια στην Καρυά και στηρίζεται σε ένα τοπικό καλοκαιρινό φαγητό, που αποτελούσε διατροφική συνήθεια των ανθρώπων της υπαίθρου τα περασμένα χρόνια.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί ριγανάδα και να γνωρίσει τα προϊόντα της περιοχής στο χώρο της νέας πλατείας και να γλεντήσει στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία της Καρυάς με ζωντανή ορχήστρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *