Εκπληκτική η Νέα Χορωδία στο Μέγαρο Μουσικής

ΕκπληκτικήΗ Νέα Χορωδία στο Μέγαρο Μουσικής

Μια σπουδαία εμφάνιση και μια μεγάλη τιμή: Το Χορωδιακό Τμήμα και η Μαντολινάτα της Νέας Χορωδίας Λευκάδας στο Μέγαρο Μουσικής!

*******

*******

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ           

      ΝΕΑ  ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                         Λευκάδα  17-01-2018

                         1964                                                                             

Ταχ. δ/νση:  Θ. Στράτου 3

Τ.Κ.:  31100 Λευκάδα

Τηλ.-Fax: 2645023842

Email: neaxorodia@gmail.com

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Νέα Χορωδία Λευκάδας» συμμετείχε με το χορωδιακό τμήμα του στην εκδήλωση με τίτλο «Τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».

Η χορωδία μας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου κας Μαρίας-Κυριακής Αραβανή, πραγματοποίησε μία μεστή και εντυπωσιακή εμφάνιση και ανταποκρίθηκε πλήρως στις υψηλές προσδοκίες των φίλων της μουσικής που κατέκλυσαν την αίθουσα της εκδήλωσης.

Την χορωδία συνόδευσε η μαντολινάτα του Ομίλου μας, που ανασυστάθηκε πρόσφατα και η οποία χάρισε γνήσιο επτανησιακό ηχόχρωμα και μοναδικές μελωδίες.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή στο φινάλε της εκδήλωσης όπου και οι τέσσερις χορωδίες ανέβηκαν στη σκηνή και τραγούδησαν το τραγούδι «Λαλούν τα αηδόνια», υπό την εναλλαγή και των τεσσάρων μαέστρων. Στη συνέχεια η μαέστρος μας σιγοψιθύρισε στο κοινό τους στίχους του επτανησιακού τραγουδιού «Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Λευκάδα, αυτά τα τέσσερα νησιά στολίζουν την Ελλάδα» για να ενωθούν οι φωνές 2.000 θεατών με αυτές των 200 χορωδών σε ένα μεθυστικό μελωδικό ταξίδι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό και την ψυχή μας.

Αποτελεί ιδιαίτερη διάκριση για την Νέα Χορωδία Λευκάδας η παρουσία του χορωδιακού τμήματός της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έναν πολιτιστικό χώρο που έχει φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές προσωπικότητες και παραστάσεις παγκόσμιου βεληνεκούς.

Επίσης με την συμμετοχή μας προβλήθηκε η πολιτιστική κουλτούρα της Λευκάδας και η αταλάντευτη προσήλωση αυτού του τόπου στον λόγο, την μουσική παιδεία και την ποίηση μέσα από στίχους και μελωδίες διακεκριμένων Λευκαδίων ποιητών και μουσικών όπως ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Διονύσης Γράψας, ο Διονύσης Γεωργάκης, ο Ηλίας Γεωργάκης, ο Σπύρος Φίλιππας, ο Βασίλης Σίδερης, ο Νίκος Βλάχος και ο επί πολλά έτη μαέστρος μας, Αργείτης στην καταγωγή αλλά Λευκάδιος στην ψυχή, Μάνος Διαμαντής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Χορωδία Λευκίμμης Κέρκυρας, η Χορωδία Λειβαθούς Κεφαλονιάς και η Χορωδία Ζακύνθου «Το φιόρο του Λεβάντε», με πολύ αξιόλογους μαέστρους, χορωδούς και μουσικούς, τους οποίους και συγχαίρουμε για την καλλιτεχνική παρουσία τους και την συμβολή τους στην επιτυχία της επτανησιακής μουσικής βραδιάς.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της χορωδίας μας απαρτίζονταν από το παρακάτω ρεπερτόριο:

 

  1. ΑΓΝΩΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Ποίηση : Σπύρος Φίλιππας, Μουσική : Διονύσης Γράψας

  1. ΝΗΣΙ ΜΟΥ

Ποίηση : Βασίλης Σίδερης, Μουσική : Διονύσης Γράψας

  1. ΞΑΝΘΟΥΛΑ

Ποίηση : Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Μουσική : Διονύσης Γράψας

  1. Η ΜΑΡΙΓΩ

Ποίηση : Ηλίας Γεωργάκης, Μουσική : Διονύσης Γράψας

  1. ΛΕΥΚΑΔΑ

Ποίηση : Ηλίας Γεωργάκης, Μουσική : Μάνος Διαμαντής

  1. ΔΙΣΤΙΧΑ

Ποίηση : Νίκος Βλάχος, Μουσική : Διονύσης Γράψας

  1. ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥ

Ποίηση : Ηλίας Γεωργάκης, Μουσική : Διονύσης Γεωργάκης

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος Θεόδωρος,  ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας κ. Χαλικιάς Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Δρακονταειδής Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Χαλικιάς Ευάγγελος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας π. Νικηφόρος, ο δημοσιογράφος κ. Γεωργάκης Ηλίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου που ήρθε από την Λευκάδα, τον Ν. Αττικής και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, τους οποίους  και ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας.

Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες :

– στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την σημαντική οικονομική βοήθεια και το αμέριστο ενδιαφέρον για την υλοποίηση της εκδήλωσης και ειδικότερα στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο Θεόδωρο, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας κ. Χαλικιά Θεόδωρο, στην Περιφερειακή Σύμβουλο και μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Επιστημών της Π.Ι.Ν. κα Κατωπόδη Λουκία και στον Πρ/νο Τμ. Πολιτισμού-Τουρισμού της Π.Ε. Λευκάδας κ. Ζαμπέλη Σπυρίδωνα.

– στον καλλιτεχνικό Διευθυντή του κύκλου «Γέφυρες» του Μεγάρου Μουσικής   Αθηνών κ. Δημήτρη Μαραγκόπουλο και στην κα Ανδριανού Μαρία για την άψογη συνεργασία, την επιμέλεια και οργάνωση της εκδήλωσης.

– στον κ. Γαστεράτο Γεώργιο, συντονιστή και ψυχή της εκδήλωσης, για τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειές του για την υλοποίηση της επτανησιακής βραδιάς.

 

  • στον καταξιωμένο Λευκαδίτη μουσικοσυνθέτη κ. Γράψα Διονύση για τις υπέροχες μουσικές συνθέσεις του, κόσμημα για την επτανησιακή μουσική, οι οποίες αποτελούν τον κύριο κορμό του καλλιτεχνικού προγράμματος της χορωδίας μας.

 

  • στον Λευκαδίτη δημοσιογράφο και ποιητή κ. Γεωργάκη Ηλία για την εμπνευσμένη ποίησή του που υμνεί την Λευκάδα καθώς και για το συνεχές ενδιαφέρον του για την Νέα Χορωδία, τον πολιτισμό και το νησί μας.

 

  • Σε όλα τα Μ.Μ.Ε. και ειδικότερα στα τοπικά, που αγκάλιασαν, πρόβαλλαν και διαφήμισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκδήλωση και τις σπουδαίες μουσικές δυνατότητες που διαθέτει η Λευκάδα μας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει την μαέστρο κα Μαρία-Κυριακή Αραβανή, τους χορωδούς και όλους τους μουσικούς της Νέας Χορωδίας Λευκάδας για την κοπιαστική προετοιμασία και για την θαυμάσια εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δημιουργώντας σημαντική παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον .

 

 

                                                                               Από  το  Δ.Σ.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *