Μια όμορφη παράσταση με άρωμα Γειτονιάς Ελλάδας 1948-1970

Γειτονιάς Ελλάδας

Σχεδόν δυο δεκάδες ήταν οι συντελεστές της παράστασης που βλέπετε εδώ επί σκηνής! 

Μια εκπληκτική θεατρο-μουσικο-χορευτική παράσταση με άρωμα Γειτονιάς Ελλάδας της περιόδου 1948-1970 και με συνθέσεις των Βασίλη Τσιτσάνη και Μάνου Χατζηδάκι, παρακολουθήσαμε την Παρασκευή (20-10-2017) το βράδυ στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου!

Ήταν μια συνδιοργάνωση του Παλεστρίνειου Ωδείου και του Πανλευκάδιου και καταγράφεται σαν μια απ΄ τις πολύ ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που -ευτυχώς για μας- εμπλουτίζουν τα πολιτιστικά μας δρώμενα και μετά την τουριστική περίοδο, σε αντίθεση με άλλους τουριστικούς τόπους που οι κάτοικοί τους βιώνουν την απόλυτη πολιτιστική ξεραΐλα τέτοια εποχή.

Μαέστρος και ψυχή της παράστασης ήταν η Διευθύντρια του Παλεστρίνειου Ωδείου  Ζωή Σκιαδά, της οποίας ήταν τα κείμενα, η σκηνοθεσία και η ενοργάνωση. Κοντά της μια ομάδα εκλεκτών μουσικών, με τον Χρήστο Παπαχρήστο στο φλάουτο, στον αυλό του Πάνα κ.λ.π., τον Ιάσονα Μικρώνη στην Κιθάρα, τον Φώντα Σταματέλο στο μπουζούκι, την Πάττυ Καλού κατά περιόδους στο πιάνο και την Μαρία Ναστούλη επίσης κατά διαστήματα με το ακορντεόν της.

Στην παράσταση συμμετείχαν πολλοί παράγοντες, μαθητές και συνεργαζόμενοι του Παλεστρίνειου Ωδείου, οι οποίοι χόρευαν, τραγουδούσαν και έκαναν τα θεατρικά σκετς, αποκαλύπτοντας πολλά πραγματικά εντυπωσιακά ταλέντα!

Το FORTSALEFKADA.gr ήταν εκεί και σας παρουσιάζει σε φωτορομάντσο και με πλούσιο φωτορεπορτάζ την εκδήλωση:

Γειτονιάς Ελλάδας

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και γέμισε το Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου 

Γειτονιάς Ελλάδας

Το σύνθημα της έναρξης δόθηκε απ΄την ψυχή της εκδήλωσης Ζωή Σκιαδά και τον έμπειρο αφηγητή Κώστα Σκαμνέλο, ο οποίος αν και γιατρός στο επάγγελμα, έχει καταγράψει σημαντική πορεία σε διάφορες θεατρικές ομάδες! 

Γειτονιάς Ελλάδας

Και το τραίνο της παράστασης δεν μπορούσε παρά να ξεκινήσει απ΄τον σταθμό των Τρικάλων, αφού από κει είχε ξεκινήσει κι ο τιμώμενος συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης… 

Γειτονιάς Ελλάδας

Τα σπουδαία ταλέντα αρχίζουν να ξεδιπλώνονται επί σκηνής. Εδώ βλέπουμε τις (γνωστές κι απ΄ την συμμετοχή τους στο μουσικό σχήμα “ΚΟΥΑΡΤΕΤΤΟ ΜΠΡΑΝΕΛΟ”) μουσικούς Πάτυ Καλού και Μαρία Ναστούλη να τραγουδούν, … Ποιοτική και μπριόζα η Πάτυ, η καλύτερη φωνή της βραδιάς (τουλάχιστον απ΄τις πρώτες φωνές), μας φάνηκε η Μαρία!

Γειτονιάς Ελλάδας

Εκπληκτική και ταλαντούχα η δεσποινίς Ιωάννα Κηρολίβανου εντυπωσίασε τόσο με την φωνή και το μπρίο της όσο και με το τέλειο  λουκ της εποχής που ξεκίνησε “η Γειτονιά”, (του 1948!)

Γειτονιάς Ελλάδας

Ο βαρύτονος Χρήστος Ραμμόπουλος σε τέλεια εκτελεστική αρμονία με την πανύψηλη και εντυπωσιακή (αν και μαθήτρια ακόμη) Βιολέτα Σταύρακα…

Γειτονιάς Ελλάδας

Και για όσους αναρωτιούνται αν μπορούν να συνυπάρξουν τρία σπουδαία πλην άσχετα μεταξύ τους ταλέντα σε ένα μόνο άτομο, η δεσποινίς Ειρήνη Χόρτη είναι η ζωντανή απόδειξη:

Και νομικά και υποκριτική και τραγούδι! Μπράβο Ειρήνη!!

Γειτονιάς Ελλάδας

Εκπληκτική και “επαγγελματική” συνάμα εμφάνιση από την τρομερή τριπλέτα της σκηνής:

Πάτυ Καλού, Βιολέτα Σταύρακα, Ειρήνη Χόρτη!

Γειτονιάς Ελλάδας

Η …χειραφετημένη γυναίκα εκείνης της εποχής (Πάτυ Καλού) προκαλεί τον άντρα τον πολλά βαρύ (Χρήστο Παπαχρήστο) χορεύοντας επιδεικτικά την ¨ντερμπεντέρισσα”… 

Γειτονιάς Ελλάδας

Αριστερά ο βαρύτονος Χρήστος Ραμμόπουλος και δεξιά η υψίφωνος Βάσω Τσαρούχη που είναι και δασκάλα φωνητικής στο Παλεστρίνειο Ωδείο. Οπότε φυσικό ήταν που εντυπωσίασαν…

Γειτονιάς Ελλάδας

Η ορχήστρα στην σταθερή της σύνθεση: Από αριστερά προς τα δεξιά, η Διευθύντρια του Παλεστρίνειου και μαέστρος Ζωή Σκιαδά, δίπλα της με τον “αυλό του Πάνα” ο Χρήστος Παπαχρήστος, με την κιθάρα ο Ιάσων Μικρώνης και τελευταίος δεξιά ο Φώντας Σταματέλος.  

Γειτονιάς Ελλάδας

Αφανείς αλλά ουσιώδεις συντελεστές κάθε παράστασης είναι το τεχνικό τημ του ήχου και του φωτισμού. Γι αυτό πρέπει πάντα να τους προσέχουμε και να τους ευχαριστούμε!

Γειτονιάς Ελλάδας

Μετά την παράσταση, η Ζωή δέχεται βροχή τα συγχαρητήρια επωνύμων κι ανωνύμων!

Γειτονιάς Ελλάδας

Κι εδώ η κα Σκιαδά με τον πρόεδρο του συνδιοργανωτή Πανλευκάδιου Μιχάλη Κατωπόδη… Αμφότεροι είναι ευχαριστημένοι, κάτι που φαίνεται άλλωστε…

*****

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *