Οι εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανησιακών Σωματείων Αττικής

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Γερανίου 41, Αθήνα ΤΚ 10431

τηλ/ fax: 2105242439

email: olefkadion@gmail.com

url: www.oals.gr

 

1Ομοσπ. 4

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΘΗΝΑ 23/5/2016

 

Τα συνεργαζόμενα Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία Αττικής, συνεχίζοντας την επί σαράντα έτη & πλέον συλλογική δραστηριότητα τους, διοργάνωσαν & φέτος τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την 152η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Ομοσπ.2

  1. Την Κυριακή ώρα 11.00 π.μ πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση.
  2. Ακολούθως τα Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία με τις σημαίες τους συνοδευόμενοι από πλήθος κόσμου & με τη συνοδεία της Μπάντας του Δήμου Αθήνας, μετέβησαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (στην πλατεία Συντάγματος), όπου ο προεδρεύων των Σωματείων, πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων κ. Διονύσιος Κονιτόπουλος, κατέθεσε στεφάνι.
  3. ομ7
  4. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας & από ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των Σωματείων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο υποστράτηγος (ε.α) Δρ. Νικόλαος Κουρκουμέλης με θέμα «152 χρόνια Ελληνικού βίου». Χορωδίες & χορευτικά συγκροτήματα από κάθε Σύλλογο δημιούργησαν μια εορταστική βραδιά με τοπικά τραγούδια & χορούς, προκαλώντας συναισθήματα χαράς, ευθυμίας & πατριωτικής αγάπης, στην κατάμεστη από Επτανήσιους & φίλους αίθουσα, που παρέκαμψαν όλα τα εμπόδια της μετακίνησης τους (απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς) προκειμένου να ανταποκριθούν στο κάλεσμα & να γιορτάσουν όλοι μαζί. Η τέλεια οργάνωση από την υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις «’Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας» & υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Ζακύνθιου σκηνοθέτη κ. Τώνυ Λυκουρέση, οδήγησαν όλα τα συγκροτήματα σε μοναδικές Επτανησιακές εμφανίσεις, που θα μείνουν αξέχαστες.

Τα Συνεργαζόμενα Επτανησιακά Σωματεία Αττικής ευχαριστούν όλους όσους παρευρέθησαν όπως & τους συντελεστές της εκδήλωσης & υπόσχονται την πραγματοποίηση & άλλων κοινών εκδηλώσεων των Επτανησίων της παροικίας της Αττικής.

Ομ.6

Για τα Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία Αττικής

 

  1. Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας «Ο Άγιος Διονύσιος»
  2. 2. Ομοσπονδία Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων Αττικής
  3. Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων «Ιωάννης Καποδίστριας»
  4. Κυθηραικός Σύνδεσμος Αθηνών
  5. Ένωση των Απανταχού Ιθακησίων
  6. Ένωση των Απανταχού Παξίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος»
  7. Σύλλογος Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς

Την σημαία της Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων Αττικής συνόδευσαν, ντυμένα με την παραδοσιακή νυφιάτικη φορεσιά της Λευκάδας, που ευγενώς μας παραχώρησε το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε Λευκάδας, τα λευκαδιτόπουλα, Βασιλική Εκμεκτζόγλου κόρη της Ανδρομάχης Ράπτη από την Εξάνθεια και ο μαθητής Άκης Τουμαζάτος, γιος της συμπατριώτισσας μας κας Βούλας Λάζαρη.

Ομοσπ.5

Ο συμπατριώτης μας βιολονίστας κ. Παναγιώτης Φίλιππας είχε την ευθύνη του καλλιτεχνικού προγράμματος που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 22/5/2016 στο Πολεμικό Μουσείο. Συγκεκριμένα η παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων «ΘΕΟΜΗΤΩΡ ΗΛΙΟΠΟΥΛΗΣ» με μαέστρο την κα Δήμητρα Άννινου παρουσίασε την Παιδική Ικεσία «Waltz της Ειρήνης» σε στίχους και μουσική δική του. Τα παιδιά κατά την διάρκεια του τραγουδιού κρατούσαν κλαδιά ελιάς. Επίσης, η παιδική χορωδία, συνοδευόμενη από τους ήχους των βιολιών της ορχήστρας του κ. Π. Φίλιππα, τραγούδησε και τα:

  1. Second Waltz                         (D. Shostakovich)
  2. Έχε γεια παναγιά                    (παραδοσιακό)
  3. Αθήνα                                     (Μ. Χατζηδάκις – Ν. Γκάτσος)
  4. Όπου υπάρχει αγάπη             (Σ. Βαρελάς)

Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς που καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές κοινό, που παρακολούθησε την εκδήλωση.

 

Την ευθύνη για την διοργάνωση των καθιερωμένων εκδηλώσεων για την 153η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα που συμπληρώνονται του χρόνου θα έχει η Ομοσπονδία μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *