Υπό συνεχή βροχή η Καρναβαλική παρέλαση στη Λευκάδα

αρχική

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Ήταν ίσως η χειρότερη καρναβαλική παρέλαση που παρακολουθήσαμε στη Λευκάδα τα δέκα τελευταία χρόνια! Απ΄τη μια μεριά υπήρχε η συνεχής βροχή που έκανε την ζωή δύσκολη σε καρναβαλιστές και θεατές κι απ’ την άλλη η εμφανής ανοργανωσιά (σε όλα τα επίπεδα) δικαιολογούν απολύτως τον προηγούμενο χαρακτηρισμό.

Επιπλέον δραματική ήταν κι η κυκλοφοριακή ρύθμιση παρά τα περιπολικά (Αστυνομίας και Λιμεναρχείου) που είχαν επιστρατευθεί: Συνέβη λοιπόν το παράδοξο, ν΄ αποχωρούν τα άρματα (μόνο απ΄ την Νότια παραλία) όπου διοχετεύτηκε κι όλη η υπόλοιπη κίνηση μετά την ακατανόητη απόφαση να κλείσουν την Σικελιανού! Το αποτέλεσμα ήταν όσοι έφθαναν στην πόλη (από την Γέφυρα του Κάστρου) ή όσοι είχαμε παρκάρει στην ευρύτερη περιοχή του Πόντε κι είχαμε την κακή έμπνευση να φύγουμε τότε, χρειαστήκαμε για την απόσταση από “Μαργαρίτα” μέχρι τον κυκλικό κόμβο στην Αστυνομία μόλις …45 λεπτά! Και βέβαια ακολουθούσαμε τα χωρίς πίσω φώτα άρματα, απ΄τα οποία ανεβοκατέβαιναν συνεχώς απρόσεκτα νεαροί καρναβαλιστές σε ευθυμία, με κίνδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα!..

Στο τέλος ήρθαν κι οι πρωτοφανείς σε έκταση “μουρμούρες” για την απόφαση της κριτικής επιτροπής, που αφορούσαν την απονομή της καρναβαλικής ράβδου, οπότε το γλυκό έδεσε εντελώς…

Όλα τα παραπάνω ενίσχυσαν τον (προϋπάρχοντα) προβληματισμό πολλών, πως στο μέλλον επιβάλλεται να γίνουν δραστικές αλλαγές. Και το πρώτο που επιβάλεται ν΄ αλλάξει είναι η (ακατανόητη) ώρα της καρναβαλικής παρέλασης, ώστε η εκδήλωση να γίνεται στις 12 το μεσημέρι. Γιατί πέρα από τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος με τα άρματα που κυκλοφορούν προς τα χωριά χωρίς ίχνος φώτων -που είπαμε παραπάνω- και πέρα απ΄τις καιρικές συνθήκες (και κυρίως το  κρύο που συνήθως επικρατεί αργά, ιδιαίτερα όταν οι Αποκριές είναι πρώιμες, όπως φέτος), είναι κι ο ελλειπέστατος φωτισμός της πόλης, ο οποίος καθόλου δεν ενδείκνυται για τέτοια πράγματα…

Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί είναι του Ν. ΓΑΖΗ:

α1

Παρότι βρεγμένοι οι ατρόμητοι μικροί καρναβαλιστές, συνεχίζουν απτόητοι και με κέφι!

α2

Το τμήμα που πήρε το 1ο βραβείο πεζού γκρουπ, εδώ σε σχηματισμό μάχης με “κάθισμα βαθύ”!

α3

Τα όμορφα διαβολάκια ποζάρουν αυτάρεσκα στο φακό…

α4

Το πεζό “Φόρτσα …φιόρα” που πήρε την καρναβαλική ράβδο! Είδατε για να ονομάζεται “Φόρτσα”;

α7

Το εντυπωσιακό άρμα του Α. Καραβία (εδώ με το κανόνι του σε δράση), πήρε το 1ο βραβείο καρναβαλικού άρματος…

α6

Παρότι βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο οι καρναβαλιστές, αντέχουν και συνεχίζουν!

α8

Ηρωικός κι ο εκφωνητής Π. Κουνιάκης του (Prisma 951), που υπέμεινε το Γολγοθά του με μπρίο και χιούμορ, παρότι μισο-βρεγμένος!

α5

Το άρμα του οποίου το όνομα απέδιδε άριστα την φετεινή καρναβαλική παρέλαση: “ΜΠΑΧΑΛΟ” ή “BAHALO” αν  προτιμάτε…

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *