Μαγευτικό το (διπλό) μουσικό ταξίδι της Φιλαρμονικής!

αρχική

Μαγευτικό αποδείχτηκε το διήμερο μουσικό ταξίδι της Φιλαρμονικής Λευκάδας για τους λίγους τυχερούς που χώρεσαν στη μικρή αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας και το παρακολούθησαν το Σάββατο ή την Κυριακή 13 – 14 Δεκέμβρη, με την ευκαιρία των γεννεθλίων της!  Επρόκειτο για δυο μουσικές παραστάσεις με τίτλο “από την Όπερα στην Οπερέτα” οι οποίες στο πρώτο μέρος τους περιλάμβαναν επιλεγμένες άριες από διάσημες όπερες όπως η Νόρμα, η Τόσκα και η Κάρμεν, τις οποίες ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο η σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, ενώ στο δεύτερο μέρος τους παρουσίαζαν την ελληνική οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη με τον τίτλο “Ο Βαφτιστικός” με τους ίδιους τραγουδιστές.

Με εξαίρεση τα τρία πρώτα κομμάτια που την μπάντα διεύθυνε ο Βοηθός Αρχιμουσικός Θεμιστοκλής Μεσσήνης, στο υπόλοιπο πρόγραμμα διεύθυνε ο Αρχιμουσικός της ΦΕΛ Κώστας Μεσσήνης.

Στην παράσταση της Κυριακής, (από την οποία είναι και οι φωτογραφίες που ακολουθούν), μετξύ του α΄και του β΄μέρους, βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο της ΦΕΛ κ. Πανταζή Κηρολίβανο οι αριστεύσαντες μαθητές -μουσικοί του Ωδείου. Με το τέλος της παράστασης προσφέρθηκαν λουλούδια στους φιλοξενούμενους προαναφερόμενους τραγουδιστές, ενώ έξω από την αίθουσα προσφέρθηκαν στους θεατές αναψυκτικά και γλυκίσματα (κουραμπιέδες και μελομακάρονα). Την παράσταση της Κυριακής παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου  και δυο παλαιοί αρχιμουσικοί της Φιλαρμονικής, οι οποίοι μετά το τέλος της παράστασης συγχάρηκαν τον πρόεδρο, τον αρχιμουσικό και στους άλλους συντελεστές της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *