Τιμητική εκδήλωση της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας

Τιμητική εκδήλωση της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  

ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία στις 4 Δεκεμβρίου 2019 διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, τιμητική εκδήλωση για τους Γεώργιο Καρύδη, Επίτιμο Πρόεδρο του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, Αντώνιο Κάγκα, τ. Πρόεδρο Απανταχού Παξίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ και Παναγή Λυκούδη, τ. Πρόεδρο Συλλόγου Απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς, οι οποίοι με τις ενέργειες και τη δράση τους συνέβαλαν καθοριστικά στην Ίδρυση της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, ως Πρόεδροι  Ιδρυτικών Συλλόγων της Συνομοσπονδίας.

Για την προσωπικότητα των τιμώμενων και την προσφορά τους στην Επτανησιακή Συνομοσπονδία  και τον Επτανησιακό Πολιτισμό μίλησαν οι:

Θεόφιλος Λογοθέτης –Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων μέλος Δ.Σ της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας,

Εμμανουήλ Καλοκαιρινός –Πρόεδρος του Τριφυλλείου  Ιδρύματος Κυθηρίων,

 Άννα Ρωμανού –Φιλόλογος, και

Μαριάνθη Αλεξανδράτου-Καλογηροπούλου – Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, οι τιμώμενοι παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες και ευχαρίστησαν το Δ.Σ της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας για την επιβράβευση της προσφοράς τους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Πρόεδροι και Μέλη πολλών Επτανησιακών Σωματείων, εκπρόσωποι Επιστημονικών Φορέων,  πολλοί Επτανήσιοι  και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμό απέστειλε, εκ μέρους της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, η  Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Ανδριώτη Μελίτα, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι σημαδιακό ότι από την εκδήλωση της επετείου για τα 150 χρόνια της Ένωσης των Επτανήσων στο Ηρώδειο, άναψε η φλόγα για τη δημιουργία της Συνομοσπονδίας, μία ιδέα, που μετουσιώθηκε σε πράξη και αγκαλιάστηκε από όλα τα νησιά του Ιονίου με τόση θέρμη. Μέσα από ελεύθερες και δημοκρατικές διαδικασίες δημιουργήθηκε το σωματείο με σκοπό την επίτευξη κοινών σκοπών που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη των νησιών και στη διάσωση της πολιτιστικής ταυτότητας του Επτανησιακού πολιτισμού».

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε η χορωδία του Συλλόγου Απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς, με Μαέστρο τη Χριστίνα Ρόκκου και στο πιάνο τη Ματίνα Σκαλενάκη.

Το Δ.Σ της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά όλους όσους  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να στηρίζει ενέργειες που προβάλλουν τα Επτάνησα και τον Επτανησιακό Πολιτισμό.

                     Η Πρόεδρος                                                                  Η Γενική Γραμματέας     

Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου                                         Άννα Αλεξανδράτου- Δελλαπόρτα   

             

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *