Έκθεση υφαντικής, Καρσάνικου κεντήματος, πήλινων κ.λ.π.

Έκθεση υφαντικής, Καρσάνικου κεντήματος, πήλινων κ.λ.π.

6/12/2019

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Residences on the way from products to the Adri-Ionian design

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG V-A EL-IT – ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020

 

Άξονας Προτεραιότητας 1: Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα

Θεματικός Στόχος 1.2: Υποστήριξη καινοτόμων εξειδικευμένων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε θεματικούς τομείς ενδιαφέροντος στην περιοχή του Προγράμματος

 

EKΘΕΣΗ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ, ΚΑΡΣΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CRAFT LAB

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται η έκθεση του Επιμελητηρίου Λευκάδας με δημιουργίες από τις τέχνες της υφαντικής, του καρσάνικου κεντήματος, του πηλού και των ψηφιδωτών, από τους εκπαιδευόμενους του έργου CRAFT LAB στα πλαίσια των εργαστηρίων πρακτικής εκμάθησης στους αντίστοιχους τομείς.

Η Έκθεση φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρου Στάμου” (Πλατεία Μαρκά, Λευκάδα, 311 00) από την 1 Δεκεμβρίου 2019 έως 20 Δεκεμβρίου 2019, τις καθημερινές 18.00 – 21.00 & τα Σαββατοκύριακα 10.00-13.00 & 18.00-21.00 και χθες 6 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 19.00 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια.

Στη Λευκάδα, το Επιμελητήριο Λευκάδας είχε οργανώσει εργαστήριο πρακτικής εκμάθησης παλαιών τεχνών / τεχνικών στον τομέα του υφάσματος (παραδοσιακός αργαλειός και κέντημα), ενώ η ΠΕΔΙΝ εργαστήρια ψηφιδωτού και πηλού/κεραμικών στην Κεφαλλονιά και στην Κέρκυρα αντίστοιχα.

Στην έκθεση προβάλλονται τα έργα των συμμετεχόντων στον τομέα του υφάσματος,  του πηλού/ κεραμικών και του ψηφιδωτού που έχουν προκύψει από τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια που λειτουργούν στις 3 περιοχές, καθώς και τα δημιουργήματα  που έχουν παραχθεί σε συνεργασία με τους Ιταλούς νέους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια των δράσεων ανταλλαγής που υλοποιηθήκαν τον Νοέμβριο.

Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στην πλούσια παράδοση μας και συνδυάζει την δημιουργικότητα, την έμπνευση και τη φαντασία της νέας γενιάς με στόχο να δημιουργηθεί επιχειρηματική προοπτική.

Ο φορέας μας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στο εγχείρημα αυτό, και ιδιαίτερα τις εκπαιδεύτριες του εργαστηρίου της Λευκάδας κ. Κατωπόδη Σοφία και κ. Κούρτη Ευαγγελία για την εκμάθηση των εκπαιδευόμενων.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *