Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΛ στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΛ στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΛ στο συλλαλητήριο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

—————————————————————————————–

ΚΑΤΩ τα ΧΕΡΙΑ από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 6 μμ στον Αη ΜΗΝΑ

———————————————————————————————–

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέο μεγάλο χτύπημα σε βάρος όλων των εργαζομένων, ασφαλισμένων και συνταξιούχων, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο «λαιμητόμο» του Κατρούγκαλου.

Προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, με τη μείωση   των  εργοδοτικών  εισφορών  και της  κρατικής χρηματοδότησης ανοίγοντας έτσι το δρόμο  στις  ιδιωτικές  ασφαλιστικές εταιρίες.

Διαχρονικός στόχος όλων των κυβερνήσεων, εδώ και 25 χρόνια που άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ του ασφαλιστικού είναι:

  • Να απαλλαγεί το κράτος και η εργοδοσία από το «βραχνά» της κοινωνικής ασφάλισης, το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος», κλέβοντας έτσι ένα μεγαλύτερο κομμάτι, από τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα τους οι εργαζόμενοι.
  • Να δοθούν οι εισφορές των εργαζόμενων και τα αποθεματικά των ταμείων, πεσκέσι, στους επιχειρηματικούς ομίλους για τις «επενδύσεις τους», οι οποίοι θα τζογάρουν τον ιδρώτα των εργαζομένων, στα κάθε λογής  «επενδυτικά» και χρηματοοικονομικά προϊόντα.
  • Να μετατραπεί η ασφάλιση από κοινωνική υποχρέωση του κράτους  σε ατομική υπόθεση, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους. Επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε «επενδυτές» ρισκάροντας τους κόπους μιας ζωής και βάζοντας τους, στη λογική του χρηματιστηριακού τζόγου.

Κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο σύνταξη !!!

Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι  ένας  από τους κύριους χρηματοδότες της  δημόσιας υγείας. Κοινωνική ασφάλιση, είναι  η προστασία των όρων εργασίας των εργαζομένων, η προστασία από  εργατικά ατυχήματα,  η προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, είναι η προνοιακή φροντίδα και   μια σειρά επιδόματα, είναι εν’ τέλη οι όροι διαβίωσης και δουλειάς των εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

Με την ραγδαία μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία, όπου το 2023 θα μηδενιστεί, ο καθένας καταλαβαίνει ότι, με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, θα ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο  των  ιδιωτικών  ασφαλιστικών  εταιρειών στα δημόσια νοσοκομεία  και άλλων «επενδυτών, για την  ακόμη πιο βαθιά εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Δεν είναι τυχαίο που   με απύθμενο θράσος,  διατυμπανίζουν  παροχές υγείας δύο επιπέδων:

  1. Τις παροχές «ανάγκης» όπως τις βαπτίζουν. Δηλαδή ένα ελάχιστο πακέτο παροχών υγείας για όλους, που θα εγγυάται το κράτος.
  2. Τις παροχές «επιθυμιών» για όποιον έχει «βαθιά» τσέπη και τη δυνατότητα προσφυγής στην ιδιωτική  ασφάλιση.

Εμείς οι υγειονομικοί βιώνουμε τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής  όλων των κυβερνήσεων, με την αφόρητη εντατικοποίηση της δουλειάς, τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και  προσωπικό όλων των κλάδων, με τις συνεχόμενες βάρδιες και εφημερίες, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας όπου   οι συμβασιούχοι υγειονομικοί  που επί το πλείστον στα νοσοκομεία είναι γυναίκες, στερούνται τις αντίστοιχες άδειες μητρότητας και άλλα δικαιώματα των μονίμων συναδέλφων τους.

 

Συναδέλφισσες, εργαζόμενες,

Εσείς που εργάζεστε στο ανθυγιεινό χώρο του νοσοκομείου  έχετε βρεθεί στο στόχαστρο των αντιασφαλιστικών ανατροπών τα προηγούμενα χρόνια. Με πρόσχημα την «ισότητα των φύλων» καταργήθηκαν θετικές διατάξεις για τις γυναίκες, επιδεινώθηκε συνολικά η ζωή των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών. Αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, καταργήθηκε η 5ετής διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών.

Στο όνομα των «ίσων ευκαιριών» κυριαρχούν οι συμβάσεις της πιο άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων γυναικών, ενώ τα δικαιώματά σας στη σύνταξη, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας, στην προστασία του γυναικείου οργανισμού, στην προστασία της μητρότητας συνδέονται άρρηκτα με τις εργασιακές σχέσεις.

Η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και δεν πρέπει να την παραδώσουμε στα παράσιτα των διαφόρων «επενδυτών» !!!

Δεν πρέπει να ανεχόμαστε την  «ενεργό γήρανση» που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση  που μας θέλει να εργαζόμαστε ως τα βαθιά γεράματα, να ζούμε με μισθούς και συντάξεις πείνας.

Δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε να  ακριβοπληρώνουμε  την υγεία, τα φάρμακα, τον προγεννητικό έλεγχο, τον παιδικό σταθμό, τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, το εμβόλιο, τις λογοθεραπείες, τη φροντίδα των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ.. Δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε να δουλεύουμε με ημερομηνία λήξης , να στερούμαστε μια σειρά επιδόματα, όπως το  επίδομα, ασθένειας, ανεργίας, τοκετού, λοχείας. Τον 210 αιώνα, το επίδομα τοκετού να  δίνεται μόνο σε όσες γυναίκες γεννάνε στο σπίτι και να μας το πασάρουν και ως προοδευτικό !!!

Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να έχουμε όλοι  σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες και με σταθερό ωράριο, να παίρνουμε σύνταξη στα 55 και στα 50 οι εργαζόμενοι  στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, να καλύπτονται τα ασφαλιστικά ταμεία από το κράτος και την εργοδοσία, να έχουμε ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος.

Σήμερα ό,τι θα έπρεπε να είναι κοινωνικό δικαίωμα, μας το μετατρέπουν σε ατομική – οικογενειακή μας υπόθεση.

Και όλα αυτά για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες !!!

      ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ   ΜΗΝΥΜΑ   ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ   ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν, καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Μαζικές προσλήψεις ώστε να καλυφτούν όλες οι ανάγκες σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας για το νοσοκομείο και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην υγεία, στη παιδεία και στις κοινωνικές παροχές.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας του οργανισμού στους χώρους δουλειάς. Καμιά κατάργηση του Ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση και σε άλλους κλάδους.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία και να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των ταμείων !!!
  • Πλήρη αποκατάσταση όλων των απωλειών, μαζί του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

 

Το  ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *