Ημερίδα της Equal Society: “Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη”

Ημερίδα της Equal Society: “Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη”

Ημερίδα της Equal Society: “Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη”

 

Δελτίο Τύπου

 

Ημερίδα από την Equal Society

«Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη»

Ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, Equal  Society, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία, διοργανώνει ενημερωτική  ημερίδα με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη».

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας.

Η ημερίδα αναμένεται να ανοίξει το φάκελο της πλέον διαδεδομένης ψυχικής νόσου, της κατάθλιψης και να αγγίξει μια πληθώρα πτυχών της.

Ομιλητές της εκδήλωσης, η κα. Αλεξάνδρα Χασακή, ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος, η οποία θα αναπτύξει τη διάσταση αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Η κα. Χαραλαμπία Χατζοπούλου, επισκέπτρια υγείας του  Κέντρου Ημέρας Λευκάδας με Msc σχολικής & εκπαιδευτικής ψυχολογίας, αναμένεται να αγγίξει το ευαίσθητο θέμα του πώς  να βοηθήσουμε έναν δικό μας άνθρωπο με κατάθλιψη ενώ η κα. Ίριδα Σουλαϊδοπούλου, διατροφολόγος, θα μας μιλήσει για μια άγνωστη πτυχή του φαινομένου, «Διατροφή και κατάθλιψη».

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση προκειμένου να ενημερωθούμε όλοι μας για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπο που νοσεί/ ή πώς μπορούμε να καταλάβουμε εάν  νοσεί κάποιο άτομο από το φιλικό/οικογενειακό μας περιβάλλον.

Η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν. Για κρατήσεις θέσεων και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 26450 22578.

Info:

Ημερ/νία: 29 Νοεμβρίου

Ώρα: 18:00

Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας

Επικοινωνία: 26450 22578

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *