Η εφημεριδούλα του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής με μια σπάνια αποκλειστικότητα!

(Σημείωση του FORTSALEFKADA.gr: Μια σπουδαία αποκλειστικότητα θα περιέχει το 2ο φύλλο της εφημεριδούλας του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής με υπέυθυνο-συντονιστή τον Διευθυντή Πάνο Γαζή. Όμως ας αφήσουμε τον ίδιο τον συντονιστή της εξαιρετικής αυτής προσπάθειας να εξηγήσει τι ακριβώς θα περιλαμβάνεται σ΄αυτό το φύλλο):

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το 2ο φύλλο της Σχολικής Εφημερίδας του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής. Πέρα από όλα τα άλλα που μπορεί να έχει μια σχολική εφημερίδα, θα δημοσιευθεί για πρώτη φορά η υπογραφή του Αλέκου Παναγούλη και του αδερφού του Γιώργου. Τις βρήκαμε στο Βιβλίο Πιστοποιητικών Σπουδής της δεκαετίας του 1940 του Δημοτικού Σχολείου Σύβρου.
H 7η υπογραφή ανήκει στον Αλέξανδρο Παναγούλη. Οι μαθητές συνηθίζεται ακόμη και στις μέρες μας (μόνο της Στ΄τάξης) να υπογράφουν τον απολυτήριο τίτλο. Στο ντοκουμέντο παρακάτω ο ίδιος ο Αλέκος Παναγούλης βάζει την υπογραφή του προκειμένου να παραλάβει το πιστοποιητικό – ενδεικτικό της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σύβρου. Το πιστοποιητικό εκδόθηκε στις 3 Ιουλίου του 1948 με ΒΑΘΜΟ ΕΝΝΕΑ (9) και ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΟΣΜΙΩΤΑΤΗ. Η τελευταία υπογραφή ανήκει στον αδερφό του Γεώργιο ο οποίος τελείωσε τη Δ΄ ΤΑΞΗ του Δημοτικού Σχολείου Σύβρου με βαθμό ΕΝΝΕΑ (9) και ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΟΣΜΙΩΤΑΤΗ. Όλα αυτά τα στοιχεία δίνονται στη σελίδα 62 του ΒΙΒΛΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΗΣ του Δημοτικού Σχολείου Σύβρου το Σχολικό Έτος 1947 – 1948.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *