Η Δόξα δόξασε τη Λευκάδα παρά την ήττα με ένα πόντο (94-95) απ΄τον Ολυμπιακό!

1dsc_0275

Μια εκπληκτική εμπειρία έζησαν όσοι βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Κλειστό της Λευκάδας και παρακολούθησαν τον αγώνα πρωταθλήματος μπάσκετ μεταξύ της Δόξας Λευκάδας και του Ολυμπιακού. Και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν και ο πιο αισιόδοξος θεατής-φίλαθλος της Δόξας θα περίμενε στ΄αλήθεια να συμβούν αυτά που παρακολούθησε στο παρκέ.  Τελικά η νεοφώτιστη ομάδα μας αποδείχτηκε πάρα πολύ σκληρό καρύδι κι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σίγουρα νιώθουν μεγάλη ανακούφιση που τελικά χάρη στα δυο τρίποντα του Green στην εκπνοή της αναμέτρησης, κατόρθωσαν να δραπετεύσουν απ΄τη Λευκάδα με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές τους…

Αν και ανέτοιμη και με λειψό ακόμη ρόστερ, η Δόξα κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλό της και τελικά παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι αξιώσεων σ’ ένα κατάμεστο κλειστό με υποδειγματικούς φιλάθλους. Με το ξεκίνημα του αγώνα και πριν καλά-καλά πατήσουν οι παίχτες στο παρκέ, η νεοφώτιστη ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-5 πόντους και με τα μαύρα φίδια της ανησυχίας να ζώνουν τους φιλάθλους της για ένα δύσκολο απόγευμα! Όμως γρήγορα αντέδρασε και κατά την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου οι ομάδες προηγούνταν στο σκορ εναλλάξ, μια η Δόξα και μια ο Ολυμπιακός, για να λήξει τελικά το δεκάλεπτο εξόχως παραγωγικό (με 52 πόντους) και ισόπαλο με 26-26.

Ίδια περίπου η εικόνα και στο μεγαλύτερο μέρος του β΄δεκαλέπτου, αλλά χάρη κυρίως στην εμπειρία των παιχτών του και στον υπερβολικό σεβασμό που του έδειξαν οι διαιτητές, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο με επτά πόντους (45-52).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα της Δόξας κατάφερνε να κρατάει την διαφορά σε μικρό νούμερο μέχρι που ο διατητής χρέωσε με ένα πολύ αυστηρό φάουλ τον David Doblas και μαζί με τεχνική ποινή γιατί αυτός διαμαρτυρήθηκε. Αυτό μαζί με την γενικότερη εικόνα της διαιτησίας εκνεύρισε και αποσυντόνισε κάπως τους παίχτες της Δόξας κι έτσι στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 16 πόντους (65-81).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν μια πραγματική εποποιία για την ομάδα της Δόξας. Με ένα απίστευτο σερί 11-0 όπου ο Wells ήταν ασταμάτητος κι ο Doblas “έτρωγε σίδερα” η νεοφώτιστη ομάδα ροκάνισε τη διαφορά και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ισοφάρισε (85-85). Συνεχίζοντας το κρεσέντο της κατάφερε να προηγηθεί κιόλας, ενώ ένα λεπτό και εικοσιδύο δεύτερα πριν το τέλος, βρέθηκε να προηγείται με πέντε πόντους (94-89).  Μπροστά στον κίνδυνο της έκπληξης μεγατόνων λοιπόν που διαγράφονταν, ο Green πήρε το όπλο του και με δυο εύστοχα τρίποντα χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό! Βέβαια για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε μια λαθεμένη για να μην μούμε ανεξήγητη επιλογή της Δόξας, όταν τριάντα δεύτερα πριν το τέλος απέκτησε κατοχή μπάλας κι ενώ προηγούνταν  με 94-92 έκανε μια αψυχολόγητη μακρινή πάσα αιφνιδιασμού απ΄την μια ρακέτα στην άλλη, δίνοντας το δικαίωμα στον αντίπαλοό της να κλέψει τη μπάλα και να πετύχει ο Αμερικανός γκάρντ το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ 94-95. Στο ένα κόμμα δυο δευτερόλεπτα που είχε στη διάθεσή της η ομάδα της Δόξας δεν κατάφερε να σκοράρει κι έτσι η νίκη πήγε στους φιλοξενούμενους αφήνοντας τους γηπεδούχους με την ικανοποίηση της μεγάλης εμφάνισης…

Κορυφαίοι απ΄την Δόξα ήταν οι Wells με 27 πόντους, ο Doblas με 16 και οι Scott και Τσαλδάρης με 15 , χωρίς όμως να υστερήσει κανείς απ΄τους υπόλοιπους, ενώ απ΄ τον Ολυμπιακό ήταν ο Σπανούλης με 19, ο Λοτζέσκι με 16 κι ο εκτελεστής του φινάλε Γκριν με 13.

Δόξα Λευκάδας (Μαρκόπουλος): Σκοτ 15, Ταπούτος 10, Ντόμπλας 16, Τσαλδάρης 15, Γουέλς 27, Πεταλωτής, Δεμερτζής 3, Γεωργάκης, Ψαθάς, Ρόμπινσον 8.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 8, Σπανούλης 19 (11ασ), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 10, Γκριν 13, Γιανγκ 8, Παπαπέτρου, Αγραβάνης 6, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 16.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *