Όλα όσα ειπώθηκαν στο (ανανεωμένο) Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

%ce%bd%ce%b5%ce%bf-%ce%b4%cf%83

Νέα πρόσωπα αλλά και νέος αέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Αρκετά τα νέα πρόσωπα, αλλά και τα παλιά (σε νέες θέσεις), που προέκυψαν στην προχθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε με αποκλειστικό σκοπό να εκλέξει τον νέο πρόεδρο του Σώματος, μετά την παραίτηση του πρώην πλέον προέδρου Γεωργίου Γεωργάκη.

Της συνεδρίασης αυτής, σύμφωνα με το νόμο, προήδρευε ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος της δημαρχιακής παράταξης κ. Κατηφόρης, ο οποίος αφού ενημέρωσε το Σώμα για το διαδικαστικό μέρος έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο ο οποίος και διάβασε τις παραιτήσεις, τόσο του παραιτηθέντος προέδρου κ. Γεωργάκη, όσο και του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μαργέλη. Πέρα απ΄ τα ευχαριστήρια προς όλους απ΄ τους παραιτηθέντες, που συνηθίζονται άλλωστε μάλλον χάριν ευγενείας σε τέτοιες περιπτώσεις και συνεπώς μικρή σημασία έχουν, υπάρχουν και κάποια σημεία που έχουν την σημασία τους και αξίζουν της  ιδιαίτερης προσοχής μας.

Ας ξεκινήσουμε απ΄ τον κ. Γεωργάκη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε σχεδόν τους πάντες τελικά δεν απέφυγε το ολίσθημα και μάλιστα διπλό: Αντί λοιπόν να ζητήσει συγνώμη για την δική του αδυναμία να επιβληθεί και να ελέγξει τις μόνιμες αυθαιρεσίες και υπερβάσεις του δημάρχου, (και μάλιστα να ευχαριστήσει τα ΜΜΕ που προσπερνούσαν αυτές τις αδυναμίες του),  προέκυψε ένθερμος βοηθός και συνήγορος του δημάρχου, αφενός αναφέροντας το ανεκδιήγητο εκείνο δωρεάν ταξιδάκι στην Κίνα σαν …επίτευγμα(!) και αφετέρου ξιφουλκώντας κατά των “κακών ΜΜΕ” προφανώς επειδή στεναχωρούν τη …δημοτική αρχή! Κλείνει λοιπόν ως εξής στην παραίτησή του ο απελθών πρόεδρος:

%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%83

Γιώργος Γεωργάκης: Φταίνε τα ΜΜΕ!

«…Επίσης θέλω να αναφερθώ στα ΜΜΕ τα οποία κρίνουν τη δράση της δημοτικής Αρχής. Η κριτική είναι αναγκαία αλλά οι εχθρικοί τόνοι που χρησιμοποιούνται πολλές φορές δεν βοηθούν στη λύση των προβλημάτων του τόπου, αντιθέτως αυξάνουν τις άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις.

Με τιμή-Γιώργος Γεωργάκης».

Σε ότι μας αφορά, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε στον κ. Γεωργάκη δυο πράγματα: α) Επειδή συχνά η κριτική στα δημόσια πρόσωπα είναι δυσάρεστη, δεν σημαίνει πως είναι εχθρική -και του θυμίζουμε πως- το άλλο, που είναι ευχάριστο δεν λέγεται κριτική, λέγεται λιβάνισμα… και β) Εμείς, αντίθετα απ΄ αυτόν και τον συνδυασμό του, ούτε έχουμε ούτε πολύ περισσότερο ανήκουμε σε κόμματα, για να αυξήσουμε τις «άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις», όπως γράφει. Που με άλλα λόγια δηλαδή σημαίνει, να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια…

%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b7%cf%82

Σπύρος Μαργέλης-Η μεγάλη απώλεια του Δ.Σ.

Ο κ. Μαργέλης αντίθετα και στην παραίτησή του επιδεικνύει την ευγένεια και το ήθος που τον διακρίνει γενικότερα. Ξεκαθαρίζει πως ο μοναδικός λόγος που παραιτείται είναι η υποχρεωτική μακρά αποχή του απ΄ τα δημοτικά Συμβούλια, εξ αιτίας του γνωστού ατυχήματος που είχε, δηλώνει το διαρκές και έντονο ενδιαφέρον του για τον τόπο και τους ανθρώπους του, που σημαίνει πως τίποτε απ΄ τα γραφόμενά του δεν  δείχνει ούτε καν υποψία σκέψης για οριστική αποχώρησή του απ΄ τα κοινά! Αυτά για όσους πιθανόν έχουν τέτοια αγωνία, και είναι αρκετοί μου φαίνεται…

Μετά την ανάγνωση των παραιτήσεων απ΄ τον δήμαρχο, ο λόγος δόθηκε στην πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Εύα Κατωπόδη, προκειμένου αυτή να ανακοινώσει τον νέο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κα Κατωπόδη, αφού κατέθεσε την λύπη της για την απουσία του Σπύρου Μαργέλη απ΄ το Δημοτικό Συμβούλιο, απ΄ το οποίο θα λείψουν η εμπειρία, οι γνώσεις και η ευγένειά του, όπως είπε, τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη μέχρι σήμερα καθοδήγησή του, τόσο στον συνδυασμό τους όσο και στην ίδια προσωπικά. Κατέθεσε δε την βεβαιότητά της πως θα παραμείνει πολύτιμος αρωγός της δημοτικής τους ομάδα για ένα δήμο καλύτερο και λειτουργικό. Μετά καλωσόρισε την αντικαταστάτριά του στο Δημοτικό Συμβούλιο, κα Ασπασία Γρηγόρη στην οποία ευχήθηκε καλή δύναμη και στην συνέχεια ανακοίνωσε στο Σώμα την εκλογή της νέας επικεφαλής ως εξής:

%ce%b5%cf%85%ce%b1

Εύα Κατωπόδη: Μαριάννα καλή δύναμη…

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή και την χαρά να ανακοινώσω στο Σώμα ότι η παράταξή μας εξέλεξε την Μαριάννα Καρφάκη σαν επικεφαλής. Καταθέτω λοιπόν την πίστη μου πως και με τη νέα αρχηγό, η δημοτική μας ομάδα θα συνεχίσει να υπηρετεί με επιτυχία και αίσθημα ευθύνης τις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Αγαπητή Μαριάννα σου εύχομαι καλή δύναμη».

 

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η νέα επικεφαλής των «Πανιών» κα Μαριάννα Καρφάκη, η οποία ξεκίνησε πλέκοντας το εγκώμιο του απελθόντος προέδρου Γιώργου Γεωργάκη! Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην παραίτηση του προκατόχου της Σ. Μαργέλη και κατέθεσε την βεβαιότητά της πως θα λείψουν απ΄ το Δημοτικό Συμβούλιο τόσο η εμπειρία κι οι γνώσεις του όσο και η ευπρέπειά του. «Του εύχομαι καλή συνέχεια και υγεία κατέληξε». Στην συνέχεια καλωσόρισε τους νέους δημοτικούς συμβούλους στους οποίους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία και στο τέλος αναφέρθηκε στην προσωπική της εκλογή λέγοντας:

%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%86%ce%b1%ce%ba%ce%b7-2

Μαριάννα Καρφάκη: Αρωμα γυναίκας στα “Πανιά”

«Να πω τώρα και για την δική μου εκλογή ως επικεφαλής αυτής της ομάδας, αυτής της παράταξης. Το πρώτο που θέλω να τονίσω είναι πως πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική ομάδα, ανθρώπων ανεξάρτητων από κομματικές εξαρτήσεις. Είμαστε άνθρωποι με διαφορετική ιδεοπολιτική θεώρηση, προερχόμενοι από διαφορετικά κόμματα, παρότι ως επί το πλείστον οι παρατάξεις ανήκουν ή καθοδηγούνται από πολιτικά κόμματα. Και προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ομάδα σ΄ αυτή την ανεξάρτητη πορεία, διότι κάνουν κακό στην αυτοδιοίκηση οι διάφορες παρεμβάσεις απ΄ τα πολιτικά κόμματα. ‘Ένα άλλο χαρακτηριστικό μας είναι πως έχουμε πλειοψηφία γυναικών. Αυτό σημαίνει ή ότι δώσαμε βάση σ΄ αυτό, ή ότι οι γυναίκες το επέλεξαν αυτό το ψηφοδέλτιο. Εγώ θεωρώ πως το ψηφοδέλτιο εκπροσωπεί τις γυναίκες…

Ένα άλλο τελευταίο χαρακτηριστικό, είναι ότι εμένα με πρότειναν για επικεφαλής άνθρωποι που πήραν πολλούς ψήφους, πολύ περισσότερους από μένα εδώ στο δημοτικό συμβούλιο. Που σημαίνει πως αυτά τα πρόσωπα τα επέλεξε η Λευκαδίτικη κοινωνία γιατί έχουν αναγνώριση για την παρουσία τους ή για την δουλειά τους. Αυτό εμένα με τιμά ιδιαίτερα και με ώθησε ν΄ αναλάβω επικεφαλής της παράταξης. Ευχαριστώ λοιπόν τα παιδιά που με έφεραν εδώ και θα κάνω κάθε προσπάθεια για να ανταπεξέλθω».

Ο επικεφαλής του Διαύλου Κ. Γρηγόρης ήταν ο μόνος που κινήθηκε κάπως εκτός του γενικότερου κλίματος των αβροτήτων και των ευχαριστιών για τους αποχωρήσαντες, λέγοντας όμως, ως συνήθως, αλήθειες:

%ce%b3%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b7%cf%83-%ce%ba%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83

Κώστας Γρηγόρης: Δεν χαρίστηκε…

«Θα ευχηθώ καλή δύναμη στην κα Καρφάκη. Τώρα όμως θα ήθελα να πω δυο – τρία πράγματα για τον κ. Γεωργάκη ως πρόεδρο. Είχαμε πολλές διαφωνίες αυτά τα δυο χρόνια. Νομίζω πως σαν πρόεδρος δεν μπορούσε να διαχειριστεί την θέση του. Ήταν ο χαρακτήρας του τέτοιος ώστε να μην κάνει διαχείριση της θέσης. Εγώ παρότι τον είχα ψηφίσει θα δηλώσω άρνηση. Παρόλα αυτά σαν άτομο του εύχομαι τα καλύτερα».

%ce%b1%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b7

Ασπασία Γρηγόρη: Ευχαριστώ…

Η νέα δημοτική σύμβουλος Ασπασία Γρηγόρη ευχαρίστησε όλους στο Σώμα για την θερμή υποδοχή, ενώ ευχαρίστησε και τον Σ. Μαργέλη που την εμπιστεύτηκε και την επέλεξε. Τέλος συνεχάρη την Μαριάννα Καρφάκη για την οποία δήλωσε βέβαιη πως θα τα καταφέρει και στα νέα της καθήκοντα…

Ο έτερος νέος δημοτικός σύμβουλος (της συμπολίτευσης) Ευάγγελος Κοντομίχης, που κατέλαβε στο Δημοτικό Συμβούλιο την θέση του Γιώργου Γεωργάκη, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του πλέον για τα καλωσορίσματα στο Δ.Σ. και τους δημότες που τον εξέλεξε, ενώ εξέπληξε τους πάντες δηλώνοντας …αγρότης!

%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b7%cf%83-%ce%b5%cf%85%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%83

Ο αγρότης Ευάγγελος Κοντομίχης

Στην συνέχεια η δημαρχιακή παράταξη εξήλθε για λίγο απ΄ την αίθουσα, προκειμένου να διαβουλευτεί (σύμφωνα με την απαίτηση του νόμου) και να προτείνει τον υποψήφιό της για την θέση του προέδρου. Με την επιστροφή της έγινε η προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία με υποψήφιο πρόεδρο τον Γρηγόριο Γκογκάκη.

%ce%b3%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%b3%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%83

Γρηγόρης Γκογκάκης, ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ.

Επί 28 παρόντων δημοτικών συμβούλων που εψήφισαν, ο υποψήφιος έλαβε 22 ψήφους και εκλέχτηκε πρόεδρος, ενώ υπήρξαν και 6 λευκά! Και με δεδομένο πως τα δηλωθέντα λευκά από πλευράς αντιπολίτευσης ήταν μόνο τέσσερα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν θετική ψήφο (και δεν έχουν κανένα λόγο να πουν ψέμματα), οι δημαρχιακοί ψάχνουν καχύποπτοι στον δικό τους χώρο για ν΄ ακαλαλύψουν τις δυο διαρροές…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *