Ακλόνητα και σε κοινή θέα τα σκουπίδια για μια εβδομάδα στη Ράχη!

1 Ράχη

Ο πρώτος που μου παραπονέθηκε τηλεφωνικά γι αυτό το θέμα ήταν ένας φίλος και συγχωριανός: “Γράψε κάτι γι αυτό” μου είπε, αφού μου εξήγησε πως τα σκουπίδια, κυρίως της ανακύκλωσης, που είναι απλωμένα σε κοινή θέα στο δρόμο πλησιάζοντας απ΄το Νυδρί στη Ράχη, (είναι ο ίδιος δρόμος που χρησιμοποιούν οι ξένοι για να πάνε προς τους διάσημους καταρράκτες του Νυδριού) είναι παρατημένα για μέρες εκεί.

2 Ραχη 1

Μη μπορώντας να πάω άμεσα στη Ράχη, επικοινώνησα αργά το απόγευμα του Μ. Σαββάτου με τον δημοτικό σύμβουλο (και πρώην αντιδήμαρχο Ελλομένου) κ. Πάνο Γαζή, ο οποίος ενδιαφέρεται για τέτοια ζητήματα και μάλιστα μένει στην περιοχή.

2-2α Ράχη

Αυτός προθυμοποιήθηκε και μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα με τις τρεις πρώτες φωτογραφίες:

“Οι φωτογραφίες που σου στέλνω είναι 300 μέτρα πιο κάτω από το σπίτι μου. Είναι στον κεντρικό δρόμο του χωριού μου. Από εδώ περνάνε κάθε μέρα οι τουρίστες για να πάνε στους Καταρράκτες. Πήρα την Μ. Παρασκευή το πρωί τον κ. Γεωργακόπουλο (προϊστάμενο στην καθαριότητα του Δήμου) και του είπα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με την ανακύκλωση. Οι υπάλληλοι έπαιρναν τα σκουπίδια από τους 2 κάδους σκουπιδιών και όχι αυτά της ανακύκλωσης από τον μπλε κάδο. Μου απάντησε ότι πέρασε η ανακύκλωση την Μ. Τρίτη. Του είπα ότι δεν πέρασε. Οι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες τη Μ. Πέμπτη. Έτσι περίπου ήταν και την Μ. Τρίτη. Ο κ. Γεωργακόπουλος μου είπε ότι το Μ. Σάββατο το πρωί θα περάσουν να τα πάρουν. Η τρίτη φωτογραφία την έβγαλα σήμερα το μεσημέρι. Με έγραψαν κανονικά. Δε σέβονται ούτε καν τον εντεταλμένο σύμβουλο (Ευάγγελο Θερμό) που είναι από τη Ράχη. Τον πρώην Αντιδήμαρχο τον έγραψαν κανονικά…Χθες το βράδυ περάσαμε και τον Επιτάφιο για να πάμε στο κοιμητήριο… Αυτό ήθελα να αποφύγω, να μην υπάρχουν τα σκουπίδια εκεί, αλλά δυστυχώς τα βρήκαμε μπροστά μας.”

Την Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα πήγα κι ο ίδιος εκεί για να δω τι έγινε. Διαπίστωσα λοιπόν πως παραμένει η ίδια ακριβώς απαράδεκτη κατάσταση, όπως φαίνεται και στις (κάτω) φωτογραφίες που τράβηξα ο ίδιος προσωπικά. Και με δεδομένο πως ούτε την επόμενη μέρα, δηλαδή την Τρίτη μετά το Πάσχα, θα γίνονταν αποκομιδές λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς (υπήρχε και ανακοίνωση άλλωστε), πάμε για Τετάρτη και βλέπουμε…

Υ.Γ: Λέτε να ισχύει όντως η φημολογούμενη …στοχοποίηση της περιοχής Νυδριού απ΄την δημοτική Αρχή;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *