Συνάντηση των δημάρχων Λευκάδας και Leucate

Συνάντ 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, υποδέχτηκε σήμερα, το πρωί, στο γραφείο του τον Δήμαρχο της Αδελφοποιημένης με τη Λευκάδα πόλης Leucate (Λεκάτ), Michel Py (Μισέλ Πι). Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων και τη συνεργασία τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ανταλλαγή εμπειριών για θέματα που αφορούν τα θαλάσσια σπορ, έναν τομέα όπου η Leucate έχει σημαντική εμπειρία μεγάλων διοργανώσεων, ενώ στάθηκαν στην ανάγκη να προχωρήσει και η οικονομική συνεργασία των δύο πόλεων, μέσω και της προώθησης των παραδοσιακών προϊόντων των δύο περιοχών. Αμφότερες οι αντιπροσωπείες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και συμφώνησαν η πολιτιστική διασύνδεση των δύο πόλεων να λάβει μονιμότερο χαρακτήρα.

Συναντ. 2
Ο Δήμαρχος της Leucate εξέφρασε τις ευχαριστίες της γαλλικής αντιπροσωπείας για τη μέχρι σήμερα φιλοξενία των Λευκαδιτών.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Σχολιάστε

  1. Ήθελα να ξέρω σε ποια γλώσσα άραγε συνενοούνται οι δήμαρχοι;
    Εκτός κι αν ο Γάλλος μιλάει ελληνικά! Κι εννοώ νέα ελληνικά. Γιατί και ναμιλάει αρχαία μόνος του θα τα λέει μόνος του θα τ ακούει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *