Εντυπωσιακή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

αρχική

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό, τηρουμένων των αναλογιών της συγκυρίας, ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, την Τετάρτη (21-1-2015) αργά το απόγευμα. Έτσι, η αίθουσα συνεδριάσεων του Π.Κ. αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσουν όλοι οι συγκεντρωμένοι, με αποτέλεσμα πολλοί να καθίσουν σε όσες καρέκλες τοποθετήθηκαν στο φουαγιέ έξω από την αίθουσα κι οι υπόλοιποι που επέμειναν να παραμείνουν στην εκδήλωση -γιατί κάποιοι έφυγαν- να μείνουν όρθιοι!

Στην συγκέντρωση πάντως είδαμε μέλη και φίλους κάθε ηλικίας του συγκεκριμένου κόμματος, τόσο απ΄την πόλη όσο και απ΄τα χωριά.

β

Ο Τάκης Κτενάς παρουσίασε τους τρεις υποψηφίους όσο και τον κεντρικό ομιλητή που ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ χαιρετσμό με μια σύντομη ομιλία έκαναν κι οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές Λευκάδας, ο Θωμάς Καββαδάς, ο Αλέξανδρος Βεροιώτης κι η Δήμητρα Σταματέλου.

Ο Θωμάς Καββαδάς ξεκίνησε την ομιλία του με την εκτίμηση πως τα μηνύματα απ΄όλο το νησί είναι ενθαρρυντικά για το ΚΚΕ, όπως είπε, για να προσθέσει πως ο κόσμος πρέπει να ψηφίζει για το ταξικό συμφέρον και με κριτήριο την στάση του κάθε κόμματος απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας. Τοποθετήθηκε αρνητικά για το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης καθώς και για την κατασκευή μαρίνας μεγάλων σκαφών, λέγοντας πως κανένας Λευκαδίτης δεν τα χρειάζεται, ενώ ρητορικά αναρωτήθηκε, γιατί οι αγρότες να ψηφίσουν σήμερα Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ , δίνοντας την απάντηση (ο ίδιος)  με την εξής ερώτηση: Για να βγάλουν κατόπιν οδηγίας της Ε. Ε. τις ελιές και τ΄αμπέλια και να καλλιεργήσουν σόγια;

γ

Ο Αλέξανδρος Βεροιώτης αναφέρθηκε στις διαδόσεις και στους ψιθύρους που παρατηρούνται σε κάθε προεκλογική περίοδο και οι οποίοι εντείνονται την τελευταία εβδομάδα πριν απ΄τις εκλογές, με σκοπό ν΄αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους! Είπε πως γίνονται προβοκάτσιες λέγοντας  πως η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χαμένη ψήφος, ή λένε πως δεν έχει ανάγκη τώρα το ΚΚΕ, γιατί κρίνεται η ..κυβέρνηση!  Χρειάζεται επαγρύπνηση μέχρι το τελευταίο λεπτό, κατέληξε ο νεαρός υποψήφιος.

Η Δήμητρα Σταματέλου είπε πως είμαστε μόλις τρεις μέρες πριν την κάλπη και κάλεσε τους συντρόφους να εντείνουν την επαφή και την κουβέντα με τον κόσμο προκειμένου να τον πείσουν να ισχυροποιήσει με την ψήφο του το ΚΚΕ, γιατί κανένας άλλος δεν μπορεί να είναι πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση. Ο καθένας επιβάλλεται, είπε, ν΄ απορρίψει τα ψεύτικα κι ανούσια διλήμματα, έχοντας απορρίψει πρώτ΄απ΄όλα την λογική του μικρότερου κακού…

ΚΚΕ ΚΑΡΑ...

Ο κεντρικός ομιλητής Νίκος Καραθανασόπουλος μεταξύ άλλων επικεντρώθηκε στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως μόνο με το ΚΚΕ θα μπορούσε να συνεργαστεί στη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς της υποκριτική, γιατί όπως είπε, δεν υπάρχει κοινή βάση και υπάρχει διαφορετική στόχευση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ δηλαδή το ΚΚΕ λέει πως η εργατική τάξη πρέπει να συγκρουστεί με το μεγάλο κεφάλαιο, με τα μονοπώλια, με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τα μνημόνια, χωρίς να αναγνωρίζει και χωρίς να πληρώνει το δημόσιο χρέος, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει εντελώς διαφορετικά αυτά τα κομβικά ζητήματα. Καλλιεργεί αυταπάτες για τα μονοπώλεια και μιλάει για υγειή επιχειρηματικότητα. Συναναστρέφεται με τους Συνδέσμους των Βιομηχάνων και των Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ άνθρωποί του πηγαίνουν στο εξωτερικό και συναντιούνται με αυτούς που μέχρι πριν από λίγο καιρό χαρακτήριζε γεράκια του συστήματος, για να τους παρουσιάσουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα να προσελκύσουν τα κεφάλαια που αυτοί διαχειρίζονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως δεν θέτει σε αμφισβήτηση την πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ότι σαν κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντί της η χώρα και μέσα απ΄αυτό θα επαναδιαπραγματευθούν την όποια δανειακή υποχρέωση υπάρχει. Στα βασικά δηλαδή ζητήματα δίνει τις ίδιες απαντήσεις με τ΄άλλα κόμματα. Δεν έχει λοιπόν κοινή βάση με το ΚΚΕ. Έχει όμως κοινή βαση με τη Νέα Δημοκρατία, με το ΠΑΣΟΚ, με το ΠΟΤΑΜΙ, με το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *