Παρ΄ ολίγον “προεκλογική αρένα” το Πολυπολιτισμικό Παζάρι στο Νυδρί!

παζ 5

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Η άρτια και πολύ όμορφη μαθητική γιορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού χθες Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, παρ΄ ολίγον να μετατραπεί σε “προεκλογική”, εξαιτίας της παρουσίας (και κυρίως των τοποθετήσεων) των αιρετών μας τοπικών αρχόντων, αντιπεριφερειάρχη και δημάρχου!

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, η προετοιμασία της γιορτής πολύ καλή και οι μικροί μαθητές με τους γονείς τους έδειχναν να διασκεδάζουν με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την ζωντανή ορχήστρα με Αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια, ενώ ο άγιος Βασίλης χαμογελαστός τους μοίραζε δώρα. Παράλληλα υπήρχε μπουφές με “πολυπολιτισμικές” γευστικές δημιουργίες από διάφορες χώρες, αναψυκτικά, κρασί γλυκά και άλλα κεράσματα…

Η πρώτη παραφωνία στην εορταστική ατμόσφαιρα άρχισε, όταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θόδωρος Χαλικιάς, που με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση, αποφάσισε μετά τις ευχές, να πολιτικολογήσει αναφερόμενος στα εκκρεμή έργα της περιοχής πρώτα και τις χαμένες ευκαιρίες να έχουν μπει στο ΕΣΠΑ (από τους προκατόχους του)  και να επεκταθεί, συγκεκαλυμμένα έστω, στην γενικότερη πολιτική ατζέντα και έμμεσα στην εκλογική προοπτική της περιόδου -με Συριζαίικη οπτική και ρητορική βέβαια- στην συνέχεια.

Η κομματική σκυτάλη μεταφέρθηκε στον δήμαρχο, ο οποίος αφού ξεκίνησε δίνοντας τα εύσημα για την επιτυχημένη πολυπολιτισμική εκδήλωση της περίστασης, τελικά δεν κατάφερε ούτε αυτός ν΄αποφύγει τον σκόπελο της κομματικής πολιτικολογίας, ρίχνοντας δίχτυα στους αγανακτισμένους από την κρίση πολίτες, με αποτέλεσμα να προκληθεί δυσφορία σε αρκετούς απ΄ τους παρευρισκόμενους. Δεν υπήρξαν βέβαια φανερές αντιδράσεις, όμως ακριβώς για ν΄ αποφευχθεί κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο σε χρονιάρα εκδήλωση και μάλιστα παιδική, κάποιοι απλά προτίμησαν ν΄αποχωρήσουν διακριτικά…

Ακόλουθος και διακριτικός αρωγός του δημάρχου ήταν και ο νεόκοπος αντιδήμαρχος Ελλομένου Γ. Φίλιππας, που ούτε κι αυτός περιορίστηκε στις ευχές για την περίσταση..

Φαίνεται πως η δημοσκοπική κάμψη του Σύριζα τελευταία, έχει φορτώσει με άγχος και τους (ήδη εκλεγμένους) τοπικούς μας άρχοντες… Ειδικότερα όμως για το Νυδρί, η δημοτική Αρχή δείχνει να κατατρέχεται και από το άγος των πρόσφατων αποφάσεών της (και των αντιδράσεων που αυτές προκάλεσαν) για ύδρευση και αποχέτευση, με αποτέλεσμα στην προσπάθεια εξιλέωσής της, να πετυχαίνει μάλλον το αντίθετο!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *