Η ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατέληξε: “Ανατροπή με Αποκέντρωση & Αυτοδιοίκηση”

Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο στελεχών της Αυτοδιοίκησης από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ για την τοπική αυτοδιοίκηση, η πρόεδρος του Κινήματoς και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη «Δεξιά και παραδοσιακή αριστερά που πολέμησαν με πάθος τις μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ» και χαρακτήρισε «παρωδία την ονομαζόμενη «αναθεώρηση του Καλλικράτη», τονίζοντας πως «η αυτοδιοίκηση είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη».

 

Ταυτόχρονα, «έπλεξε το εγκώμιο» των αιρετών, λέγοντας πως αυτοί είναι η εγγύηση για την αναγέννηση της παράταξης και της πατρίδας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της χώρας. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θεματική ενότητα ομιλιών που αφορούσε τις θεσμικές τομές, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Απόστολος Κοιμήσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βόλου Φώτης Λαμπρινίδης.

Στη δεύτερη ενότητα με θέμα την κοινωνική πολιτική και τις οικονομικές και αναπτυξιακές πολιτικές συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Στην καρδιά της αναπτυξιακής στρατηγικής που εφάρμοζε και φιλοδοξεί να εφαρμόσει και στο μέλλον το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πάντα η παραγωγή νέου πλούτου σε συνδυασμό με τις νέες θέσεις εργασίας που επιβάλλεται να δημιουργεί, αλλά και η ακριβοδίκαιη και αναλογική κατανομή του κόστους και των ωφελειών της ανάπτυξης για το κοινωνικό σύνολο.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής, καθώς και στελέχη και φίλοι του κόμματος από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού μας.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *