Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (1-9-2019) στο Γραφείο του Δημάρχου Λευκάδας η τελετή παράδοσης-παραλαβής. Τον νέο Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, υποδέχτηκαν από την απελθούσα δημοτική αρχή οι κ.κ. Μάρκος Νικητάκης, Κώστας Δρακονταειδής, Γρηγόρης Γκογκάκης, Κώστας Σέρβος και Χρήστος Γληγόρης. Παρόντες ήταν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της «Σύγχρονης Λευκάδας» Γιώργος Τσιρογιάννης, Σπύρος Λύγδας, Νίκη Κατωπόδη, Νίκος Βικέντιος, Νίκος Τυπάλδος, Στέλιος Ρόκκος και από την «Κοινωνία Πολιτών», την παράταξη που συνέπραξε η «Σύγχρονη Λευκάδα», ο επικεφαλής κ. Γιάννης Λιβιτσάνος και ο εκλεγμένος σύμβουλος κ. Νίκος Αργυρός.

Ο κ. Δρακονταειδής είπε ότι παραδίδουν έναν υγιή οικονομικά δήμο, μια παρακαταθήκη έργων που είτε εκτελούνται, είτε έχουν δημοπρατηθεί, είτε είναι υπό δημοπράτηση, ενώ τόνισε ότι η παρουσία της δημοτικής παράταξης που εκπροσωπούν θα έχει θετικό αποτύπωμα και θα συμβάλλει στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με προγραμματικό λόγο και όχι κραυγές. Ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσουν τον Πρόεδρο που θα προτείνει ο Δήμαρχος για το Δημοτικό Συμβούλιο, θα ψηφίσουν τον πρώτο προϋπολογισμό ακόμη κι αν έχουν επιμέρους διαφωνίες ενώ υπάρχει μια αδιάθετη ΣΑΤΑ ύψους περίπου 700.000 ευρώ προς διαχείριση από τη νέα δημοτική αρχή. Ευχήθηκε καλή δύναμη γιατί το έργο της νέας δημοτικής αρχής είναι δύσκολο, υγεία και να πάει η Λευκάδα ένα βήμα μπροστά.

Ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, μίλησε με πνεύμα ενωτικό επισημαίνοντας ότι θα είναι ο τελευταίος που θα μηδενίσει την προσπάθεια και της απελθούσας δημοτικής αρχής αλλά και των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

«Εμένα μου αρέσει να βασίζομαι και να προτάσσω τα θετικά στοιχεία των προηγούμενων διοικήσεων και πάνω σε αυτό θα προσπαθήσω, τόσο εγώ όσο και η δημοτική ομάδα αλλά και γενικά το δημοτικό συμβούλιο, να χτίσουμε, γιατί υποχρέωση όλων, καθήκον μας είναι να πάει ο τόπος μπροστά.

Σε σχέση με τα οικονομικά όντως ο δήμος Λευκάδας είναι σε μια καλή κατάσταση, έχει πιστοληπτική ικανότητα, χωρίς να σημαίνει ότι είναι ένας εύρωστος δήμος. Είναι στο χέρι μας όμως να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο, υπάρχουν πυλώνες ανάπτυξης στους οποίους θα πω ότι δείχνουμε μια συναντίληψη σε σχέση με τη γαλάζια ανάπτυξη, αφού συμπεριλαμβάνεται και μέσα στην ΟΧΕ. Από την άλλη μεριά τα προβλήματα της Λευκάδας είναι μεγάλα. Εγώ κάνω και θα συνεχίσω να κάνω κάλεσμα συμπόρευσης και συστράτευσης σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, είτε αυτές είναι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, είτε και σε επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών, γιατί τα προβλήματα θεωρώ ότι πρέπει να μας ενώνουν και δεν έχουν χρώμα».

Ο κ. Καλός τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία με ανθρώπους που θα θελήσουν να συμμετάσχουν πιο ενεργά στη διοίκηση του δήμου, πάντα με θετικό πρόσημο και θετική σκέψη. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα όπου τα χρονικά πλαίσια είναι ασφυκτικά.

«Όλο το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να τρέξει σε κάποια θέματα με πιο γρήγορους ρυθμούς, γιατί μας πιέζουν χρονικά. Μπορώ να αναφέρω τρία. Το ένα είναι της διαχείρισης των αποβλήτων, όπου πολλά πράγματα κρίνονται σε λεπτομέρειες. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για το τι πορεία θα ακολουθήσουμε. Το δεύτερο ζήτημα που μας πιέζει χρονικά είναι το θέμα του Θεάτρου. Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία και πρέπει πάση θυσία να μπορέσουμε να το εντάξουμε αυτό το έργο που είναι ένα όνειρο ζωής για όλο το νησί. Και το τρίτο μεγάλο ζήτημα είναι το θέμα της ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση), η οποία βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες.

Εύχομαι, πάνω απ’ όλα, υγεία σε όλους και καλή συνεργασία. Σας λέω και πάλι ότι το πλαίσιο της συνεργασίας θα το έχω σε μόνιμη βάση και πιστεύω ότι πλέον, επειδή και οι 33 έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης του τόπου και των ιδιαίτερων συνθηκών ελέω Κλεισθένη, όλοι θα συμβάλλουμε στο να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Αυτό είναι το Α και Ω και πάνω σε αυτό θα δώσω κι εγώ όλες μου τις δυνάμεις».

Ο κ. Χαράλαμπος Καλός είναι πλέον και επίσημα Δήμαρχος Λευκάδας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *