Η υποψήφια Γεωργία Αυγερινού στην Ένωση Πολυτέκνων

Η υποψήφια Γεωργία Αυγερινού στην Ένωση Πολυτέκνων

Γεωργία Αυγερινού: «Η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας είναι ζήτημα εθνικής σημασίας»

 

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Λευκάδα Ιατρός Αιματολόγος- Ογκολόγος Γεωργία Αυγερινού συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολυτέκνων, κατά την επίσκεψή της στα γραφεία της Ένωσης Πολυτέκνων Λευκάδας και Βόνιτσας,  την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019.

 

Κατά τη συνάντηση, τα  μέλη της Ένωσης ανέφεραν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι και τα αιτήματά τους, καθώς τα τελευταία χρόνια ανατράπηκαν πολλά από τα μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, όπως η ισόβια σύνταξη, τα επιδόματα, η διανομή τροφίμων μέσω προγραμμάτων της ΕΕ, το ειδικό φορολογικό καθεστώς, οι μεταγραφές των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών στα Πανεπιστήμια, οι εκπτώσεις στο ρεύμα κ.ά.

 

Η Γεωργία Αυγερινού, άκουσε τους εκπροσώπους των πολυτέκνων, εξέφρασε τη συγκίνησή της, καθώς είναι και η ίδια παιδί πολύτεκνης οικογένειας και την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή της στον αγώνα τους, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

 

«Είμαι παιδί πολυτέκνων, με πατέρα ναυτικό, έχω βιώσει την ευτυχία της πολύτεκνης οικογένειας αλλά και τον αγώνα που δίνουν με αυταπάρνηση οι πολύτεκνοι γονείς  για την ανατροφή και τη μόρφωση των παιδιών τους. Σε μια χώρα γερόντων, όπως η Ελλάδα, οι πολύτεκνες οικογένειες επιτελούν κοινωνικό και εθνικό έργο και αξίζουν το σεβασμό και τη στήριξη της πολιτείας. Η Ελλάδα έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα και εάν τα επόμενα χρόνια δεν ανατρέψουμε τις τάσεις συρρίκνωσης του ελληνικού πληθυσμού, η πατρίδα μας θα αποδυναμωθεί δραματικά.

 

Η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος και παραδοσιακά αντιμετωπίζει τη προστασία της οικογένειας και κυρίως της πολύτεκνης ως ζήτημα εθνικής σημασίας. 

Έχει ήδη εξαγγείλει ένα ειδικό πρόγραμμα για την επίλυση του δημογραφικού, που  περιλαμβάνει  μέτρα όπως η αύξηση  του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, το «Speed premium» ένα ειδικό οικονομικό βοήθημα, σε περίπτωση γέννησης επόμενου παιδιού εντός 30 μηνών από την προηγούμενη γέννα, υπαγωγή των βρεφικών ειδών πρώτης ανάγκης και ειδών γυναικείας υγιεινής στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, τη θεσμοθέτηση μέτρων όπως η «νταντά της γειτονιάς» , ο «εμπιστευτικός τοκετός» και άλλα.

Επίσης, προβλέπεται  και η  επαναφορά των επιδομάτων των πολυτέκνων, προκειμένου να στηριχθούν οι μεγάλες οικογένειες.

Στα μάτια των πολύτεκνων της Λευκάδας και της Βόνιτσας είδα τους γονείς μου, την οικογένειά μου. Με συναίσθηση του χρέους που έχω απέναντί τους ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ως Ελληνίδα μητέρα, ως ενεργός πολίτης, δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό τους και θα αγωνίζομαι μαζί τους για τα δίκαια αιτήματά τους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *