Η ομιλία του Κώστα Γρηγόρη (Φλούδα) στο ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ

Η ομιλία του υποψηφίου Κώστα Γληγόρη στο ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ

Ακολουθεί, όπως έχουμε δεσμευθεί, ολόκληρη η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Κωνσταντίνου Γληγόρη (Φλούδα) κατά την παρουσίαση του Συνδυασμού του “ΔΙΑΥΛΟΣ”, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 το βράδυ, στο ξενοδοχείο “ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ” της Λευκάδας:

***

Φίλες και φίλοι

Ευχαριστούμε θερμά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.

Η σημερινή σας παρουσία είναι τιμητική και συγκινητική. Αποτελεί επιβεβαίωση για τη διαρκή, κοντινή και καθημερινή επαφή που έχουμε αναπτύξει μαζί σας.

Πριν από πέντε χρόνια,   μαζί εγκαινιάσαμε μια νέα αρχή για το Δήμο Λευκάδας. Αγκαλιάσατε αυτή τη νέα προσπάθεια και μας εμπιστευθήκατε.

Σήμερα, γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι κατά την πενταετή παρουσία μας στο Δημοτικό συμβούλιο, παραμείναμε ενεργοί, δραστήριοι και συνεπείς σε ότι μαζί συμφωνήσαμε. Αναδείξαμε τις αρχές, τις κατευθύνσεις και τη νέα αντίληψη που υποστηρίζουμε. Παραμείναμε δίπλα στην καθημερινότητα του Δημότη και κοντά στα προβλήματα, με ενημέρωση και επί τόπου παρουσία σε όλα τα ζητήματα.

Όλα αυτά τα χρόνια, καταφέραμε ως παράταξη να επικοινωνήσουμε σε πραγματική βάση τις αρχές του «διαύλου» ευρύτερα στον κόσμο. Στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων δώσαμε επαρκή στοιχεία συνέπειας και αξιοπιστίας λόγων και έργων. Όχι μόνο για την ανάδειξη των ζητημάτων και την κακή διαχείριση από τη Δημοτική Αρχή. Αλλά και με τις αναρίθμητες προτάσεις που υποβάλλαμε,   τις νέες ιδέες που φέραμε και τις βέλτιστες πρακτικές που προτείναμε. Και μάλιστα επί συγκεκριμένων απτών θεμάτων και εφαρμογών που αφορούν σε ζητήματα του τόπου μας.

ΟΧΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ,

ΟΧΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ,

ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ,

ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ.

Σε όλα αυτά μας ανταπέδωσαν άρνηση, λάσπη και συκοφαντία. Με αγένεια, με άκομψο τρόπο, με επικοινωνιακά τεχνάσματα, με έλλειψη δημοκρατικότητας,  με μικροπολιτική,

ΔΕΝ πτοηθήκαμε όταν μας έκλειναν τα μικρόφωνα.  Όλα αυτά μας έκαναν πιο δυνατούς και πιο αποφασισμένους να συγκρουστούμε με κατεστημένα και νοοτροπίες του χθες.

ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΑΜΕ,

ΤΟΥΣ ΣΤΡΙΜΩΞΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΌΣΩΠΌ ΤΟΥΣ.

 

Υπηρετήσαμε τα συμφέροντα του τόπου με συνέπεια, η φωνή μας,   έγινε φωνή δική σας, διεκδικώντας λύσεις για τα μεγάλα και τα μικρότερα προβλήματα του τόπου.

Σήμερα σας ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ   και σας καλούμε να ανανεώσουμε τη συμφωνία μας.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην ουσιαστική ανανέωση, στην αλλαγή νοοτροπίας, στην ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση του τόπου μας, με αφοσίωση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητάς μας.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ σε μία ανεξάρτητη και συμμετοχική πρόταση, διευρυμένη, επαρκή και ικανή.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την αυτόφωτη και καθαρή πρωτοβουλία μας απαλλαγμένη από κομματικές σκοπιμότητες και μηχανισμούς.

Γνωρίζετε πλέον ότι, η παρουσία μας δεν ήταν και δεν είναι ευκαιριακή αλλά  μια ρεαλιστική πρόταση που μπορεί να αποτελέσει τη λύση όχι μόνο στα προβλήματα, αλλά και στις αιτίες τους.

Ζητάμε να μας δώσετε την εντολή, προκειμένου από θέση ευθύνης να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας.

Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να έχουμε την τιμή :

-Να δώσουμε τις λύσεις άμεσα στα χρόνια προβλήματα του τόπου μας.

-Να αναδείξουμε την πραγματική ταυτότητα της πόλης και των οικισμών μας.

-Να μεριμνήσουμε για τα εγκαταλελειμμένα μικρά νησιά μας.  Τον Κάλαμο και τον Καστό.

-Να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών για τον Δήμο Λευκάδας.

 

Φίλες και φίλοι,

Ήρθε η ώρα της προσωπικής ευθύνης για όλους μας.

 Ήρθε η ώρα να πούμε τέρμα στις υποσχέσεις,    τέρμα στα ψέματα.

Εμείς, δεν είμαστε αλεξιπτωτιστές της αυτοδιοίκησης να σας μιλήσουμε για έξυπνα δένδρα, έξυπνα παγκάκια και έξυπνα καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Ούτε προσκαλέσαμε ειδικούς επιστήμονες και τους γνωστούς γυρολόγους, εταιρειών που όπως είναι φυσικό περισσότερο απ’ τη δική σας προεκλογική επιμόρφωση τους απασχολούν οι μετά τις εκλογές συμφωνίες με παχυλές αμοιβές.

Ούτε και προσεγγίσαμε εσπευσμένα κάποιον δήμαρχο της ελληνικής επικράτειας, δίκην Τσελεμεντέ, προκειμένου να μας χορηγήσει τις μαγικές συνταγές της επιτυχίας του και να τις εφαρμόσουμε στο δικό μας μαγειρείο! Και ούτε έχουμε την παραμικρή υποχρέωση σε αφανείς χρηματοδότες ή χορηγούς…

Εμείς,  επιλέξαμε να κάνουμε κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ πιο ωφέλιμο :

Εργαστήκαμε με συνέπεια και ζυμωθήκαμε με τα προβλήματα του Δήμου από τη θέση της αντιπολίτευσης που εσείς μας τάξατε.

Και παράλληλα με συστηματική και μεθοδική έρευνα αναζητήσαμε τις καλές πρακτικές και τους τρόπους που άλλοι δήμοι αντιμετώπισαν τα κοινά προβλήματα.

Και τα τελευταία πέντε χρόνια τα προτείναμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτοί,  που φιλοδοξούν σήμερα να ηγηθούν του Δήμου, που ήταν τότε ;

Θα σας πω εγώ που ήταν:  ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ πίσω από την υπέρμετρη φιλοδοξία τους, αναζητώντας δαχτυλίδια…

 

Τι να πρωτοπούμε για τα πεπραγμένα του κ. Δρακονταειδή ;

Στο νέο πολυσέλιδο, ιλουστρασιόν, γραφικό πλέον προεκλογικό εφημεριδάκι του, με το οποίο αντικατέστησε το προηγούμενο του 2014,  ξεκινώντας,  παραδέχεται ότι, προφανώς έκανε λάθη αλλά είχε και παραλήψεις. Καθώς και ότι δεν υλοποίησε όλα-όσα είχε προγραμματίσει ή σχεδιάσει. Όσο για τα λάθη και τις παραλήψεις του αναφέρει ότι δεν έκρυβαν καμία σκοπιμότητα,  καμία υποψία ιδίου οφέλους !

Όταν κάποιος επί πέντε χρόνια λέει ψέματα στους δημότες γιατί να πει σήμερα, προεκλογικά μάλιστα, την αλήθεια;

Φυσικά και τα λάθη και οι παραλείψεις του έκρυβαν και σκοπιμότητες και ίδιο όφελος.  Εξυπηρετώντας όλα αυτά τα χρόνια μικροπολιτικές αντιλήψεις και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Κατασπαταλώντας τους πόρους του δήμου.

Με συνεχόμενες απευθείας αναθέσεις, επιλογή των εκλεκτών που θα εργασθούν και των μη αρεστών που έπρεπε να αποκλεισθούν.

 

Καμία αναφορά δεν κάνει όμως στην ανικανότητά του επί πέντε ολόκληρα χρόνια να δημοπρατήσει το εργοστάσιο για την επεξεργασία των απορριμμάτων μας (ΜΟΠΑΚ) και την ατομική βόμβα που έχει «δεματοποιήσει» δίπλα στην πόλη και τα σχολεία μας.

Καμία αναφορά για το εγχείρημά του να κατασκευάσει ΧΥΤΥ στην ορεινή Λευκάδα πάνω στους κεντρικούς υδροφορείς του νησιού, σε θέση που ο ίδιος προσωπικά επέλεξε.

Καμία αναφορά στο Τουριστικό Περίπτερο στο Κάστρο που το 2014 δεσμεύθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα το έχει αποκαταστήσει μέσα σε ένα χρόνο !

Κουβέντα για το δρόμο της Λαγκάδας στο Φρυά που τον κρατά από, το 2015 μετά το σεισμό, κλειστό αποκλείοντας την πρόσβαση των ορεινών χωριών μας προς τις δυτικές παραλίες.

Καμία αναφορά για την εγκατάλειψη της αγροτικής οδοποιίας.

Καμία αναφορά για την απόλυτη αναρχία, το κυκλοφοριακό κομφούζιο και την υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Πόλης αλλά και του Δήμου γενικότερα.

Καμία αναφορά για το πρόβλημα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων που ρημάζουν τις περιουσίες και τη ζωή των κατοίκων της ενδοχώρας.

Καμία αναφορά για τους χαμένους ευρωπαϊκούς πόρους.

Η κληρονομιά που αφήνει στον τόπο και στην επόμενη δημοτική αρχή σε επίπεδο μελετών και ωριμότητας έργων είναι ένας άδειος φάκελος.

Παραδίδει το Δήμο λοιπόν σχεδόν σε όλους τους τομείς κατά πολύ χειρότερο απ’ ότι τον παρέλαβε.

Πέρα απ’ τις αποτυχίες της όμως, η σημερινή δημοτική Αρχή είναι υπόλογος και θα καταγραφεί στην ιστορία γιατί,   όχι μόνο δεν προχώρησε τίποτε, αλλά τορπίλισε και μεγάλα αναπτυξιακά έργα τα οποία σήμερα σπεύδει να τα προκρίνει.

Αλλά η μεγαλύτερη αποτυχία είναι ότι,   δεν άκουσε ποτέ τις προτάσεις της μειοψηφίας. Και σήμερα έρχεται ως υπέρμαχος συναινέσεων και συνεργασιών.

 

Φίλες και φίλοι

Έχω ψυχική φόρτιση και ευθύνη απέναντί σας.

Σήμερα στέκομαι μπροστά σας και σας λέω ότι,   για να έχει μέλλον αυτός ο Δήμος, πρέπει να στελεχωθεί με πρόσωπα που έρχονται από το μέλλον.

Με πρόσωπα που δεν κουβαλάνε αμαρτωλές συνήθειες του παρελθόντος, που δεν ασπάζονται την μικροπολιτική, που φέρνουν φρέσκιες ιδέες.

Αυτοί, είναι οι άνθρωποι του συνδυασμού μας.

Αυτοί είμαστε εμείς.

Έτοιμοι,  να αναλάβουμε την ευθύνη του Δήμου.

 

Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες

Το ψηφοδέλτιό του ΔΙΑΥΛΟΥ είναι καθαρά αυτοδιοικητικό μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και εξαρτήσεις.

Αποτελείται από νέους με γνώσεις και επαγγελματική καταξίωση. Μαζί μας συμπορεύονται δοκιμασμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης με προσφορά στο τόπο μας και έργο.

Είμαστε εδώ ΟΛΟΙ μαζί για να φτιάξουμε την πόλη μας καλύτερη να φέρουμε το πολίτη στο Δήμο και να πάμε το Δήμο στο πολίτη.

Πρωταγωνιστής για μας είναι ο δημότης του Καστού, του Καλάμου και της Λευκάδας.

Αγαπάμε το τόπο μας, επιλέξαμε να ζήσουμε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο τέλμα που έχουν οδηγήσει τον τόπο μας.

ΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ. Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΘΑ ΔΟΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.-

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *