Η διοίκηση του Επιμελητηρίου με την υπουργό Τουρισμού

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου με την υπουργό Τουρισμού

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Συνάντηση  Διοίκησης Επιμελητηρίου Λευκάδας  με την  Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά

Την Παρασκευή 29/3/19 η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Λευκάδος και πραγματοποίησε προγραμματισμένη  συνάντηση με την  Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης  αφού καλωσόρισε  την Υπουργό, την ενημέρωσε  για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει το Επιμελητήριο για τον Τουρισμό, όλα αυτά τα χρόνια της θητείας της τελευταίας Διοίκησης (νέες αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο του Ακτίου, κρουαζιερόπλοια, το brand name της Λευκάδος, εκπαίδευση  επαγγελματιών, κλπ) και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα παρακάτω προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή μας:

  • Δεν έχει προβλεφθεί από την διοίκηση του αεροδρομίου του Ακτίου χώρος στάθμευσης για τα μισθωμένα ταξί της Λευκάδας αλλά και της Πρέβεζας.
  • Δεν επαρκούν τα ταξί του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αν αποβιβασθούν επιβάτες από περισσότερα του ενός αεροσκάφους με μικρή διαφορά ώρας.
  • Ζητήσαμε την βοήθεια και την μεσολάβηση της Υπουργού στην εμμονή της Περιφέρειας να μην θέλει να κατοχυρώσει το βραβευμένο brand name που χρηματοδότησε το Επιμελητήριο Λευκάδας και έχει δημιουργηθεί με την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων φορέων του νησιού μας.
  • Ζητήσαμε από την Υπουργό, εκτός από την Περιφέρεια και τον Δήμο, να μπορεί και το Επιμελητήριο να καταθέτει πρόγραμμα τουριστικής προβολής της όποιας περιοχής,  και μετά την έγκρισή του από τον  ΕΟΤ να υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσα από κρατικά η περιφερειακά κονδύλια.
  • Αιτηθήκαμε να βοηθήσει το Υπουργείο Τουρισμού μέσω των Επιμελητηρίων στην εκπαίδευση των επαγγελματιών – μελών μας, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις επιχειρήσεις με την εκπαίδευση και πιστοποίηση επαγγελματιών και εργαζομένων στον τομέα κυρίως του τουρισμού.

Η Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα που εξέθεσε η  Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας  και δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *