Γυναικείο ψηφοδέλτιο κατέρχεται στις Δημοτικές εκλογές

Νέο γυναικείο ψηφοδέλτιο κατέρχεται στις Δημοτικές εκλογές

Η δημοτική παράταξη με άρωμα γυναίκας που αλλάζει το εκλογικό σκηνικό

Μια νέα δημοτική παράταξη που θα αποτελείται κυρίως από γυναίκες κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές, αλλάζοντας ριζικά το τοπίο και τις μέχρι σήμερα προοπτικές των ανακοινωθέντων συνδυασμών. Επικεφαλής του θα είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής και αρκετά έμπειρη στα αυτοδιοικητικά γυναίκα η οποία θα πλαισιώνεται και θα ενισχύεται από κάποιες δεκάδες δραστήριες και επίσης δημοφιλείς γυναίκες.

Γνωρίζουμε το όνομα και την πλειοψηφία των βασικών μελών του νέου αυτού συνδυασμού, όμως το μόνο που μπορούμε να πούμε προς το παρόν είναι πως το όνομα παραπέμπει στην Αρχαία Ελλάδα κι ότι θα έχει περίσσευμα γυναικών στις τάξεις του, αντίθετα δηλαδή μ΄ αυτό που συμβαίνει στις άλλες παρατάξεις που τους περισσεύουν οι άνδρες και τους λείπουν γυναίκες!

Στον νέο συνδυασμό λοιπόν, αντίθετα, θα περισσεύουν οι γυναίκες και αν η νομοθεσία δεν το επέβαλλε, δεν θα περιελάμβανε καθόλου άνδρες.  Τώρα βέβαια, υποχρεωτικά θα πρέπει και να επανδρωθεί λόγω της ποσόστωσης κι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τα ιδρυτικά του μέλη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο αριθμός των ανδρών που θα επιλεγούν θα είναι ο ελάχιστος, δηλαδή αυτός που είναι υποχρεωτικός απ΄ την νομοθεσία, ενώ ο ρόλος τους θα είναι ξεκάθαρα βοηθητικός!

Μια ιδιαίτερη καινοτομία των γυναικών του κεντρικού πυρήνα του εν λόγω συνδυασμού, είναι πως ήδη έχουν ζωγραφίσει με ανεξίτηλο τατού το σήμα του στους καρπούς τους, όπως φαίνεται και στην συνοδευτική φωτογραφία. Και επειδή υπάρχουν και άλλες ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες στο πρόγραμμά τους, το βέβαιο είναι πως δεν θα πλήξουμε καθόλου σ΄ αυτές τις εκλογές…

Περιμένουμε με αγωνία την επίσημη ανακοίνωση, η οποία αναμένεται εντός του επόμενου τριημέρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *