Ιστορική πρόκριση στον τελικό της Νίκης Λευκάδας

Ιστορική πρόκριση στον τελικό της Νίκης Λευκάδας

Την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της,  πανηγύρισε η Νίκη Λευκάδας, που επικράτησε με 73-68 της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, στον πρώτο ημιτελικό του 20ου Final-4, που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού, στα Χανιά.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό η ομάδα του Νίκου Δουβίτσα ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκε με ένα γρήγορο 6-0 στα δύο πρώτα λεπτά για ν’ απαντήσει η Δάφνη με την Τζέιμς. Πιο εύστοχη η ομάδα της Λευκάδας έχτισε μια διαφορά 8 πόντων αλλά η Δάφνη έβρισκε τις λύσεις κυρίως με την Τσίντομ. Η Νίκη Λευκάδας ωστόσο με αιχμή του δόρατος την Γουόκερ η οποία πέτυχε τους 15 από τους 27 πόντους της ομάδας της και παίζοντας πιο ορθολογικό μπάσκετ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 27-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο στο 14ο λεπτό η Δάφνη Αγίου Δημητρίου με τρίποντο της Αλεξανδρή και καλάθι φάουλ της Τσιντόμ μείωσε σε 30-28. Με ένα ωραίο πικ εν ρολ η Τετενέ έβαλε την Δάφνη μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά με 31-30 ενώ το σερί διευρύνθηκε σε 10-0 4′ πριν τελειώσει το ημίχρονο. Με έμμεσο τρίποντο της Ελένα Τσινέκε η Νίκη Λευκάδας πήγε στ’ αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή 38-37.

Η εντυπωσιακή μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο καθώς η μία ομάδα διαδεχόταν την άλλη στο σκοράρισμα. Η Νίκη προηγήθηκε με 48-43 με τις Γουόκερ και Νάιτ ενώ με τρίποντο της Τζέιμς μείωσε την διαφορά η Δάφνη σε 48-46. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τεχνική ποινή που πήρε η Νάιτ για διαμαρτυρία την οποία δεν εκμεταλλεύτηκε η Μπράουν καθώς αστόχησε στην βολή. Το επί μέρους σκορ ήταν 56-63 υπέρ της Νίκης. Με την Γουόκερ να σκοράρει 5 συνεχόμενους πόντους η ομάδα της Λευκάδας ήταν μπροστά στο σκορ στην τελευταία περίοδο. Όμως ένα δίποντο της Γούναρη και ένα τρίποντο της Μπράουν το παιχνίδι ξεκίνησε από την αρχή (60-60). Η Γουόκερ ήταν ασταμάτητη και με καλάθι της η Νίκη προηγήθηκε με 66-62 5′ πριν τελειώσει ο πρώτος ημιτελικός. Στα τελευταία λεπτά η Δάφνη δεν είχε σωστές επιλογές και έτσι η Νίκη Λευκάδας κέρδισε με 73-68 και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Γούκερ που σταμάτησε στους 35 πόντους με 16/22 δίποντα και 72,7% ποσοστό ευστοχίας, έχοντας παράλληλα και 9 ριμπάουντ και την ακολούθησε η Νάιτ με 16. Από την πλευρά της Δάφνης Τζείμς και Τσιντόμ πέτυχαν από 17 πόντους και η Μπράουν 16.

Νίκη Λευκάδας – Δάφνη Αγίου Δημητρίου 73-68
Διαιτητές: Μαλαμάς-Κωνσταντινίδου-Χριστινάκης

Δεκάλεπτα: 27-16, 38-37, 56-53, 73-68
Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Τσινέκε Κ., Τσινέκε Ελ. 6, Σύρρα 6, Παπαμιχαήλ 2, Τζόνσον Ουόκερ 35, Μπαλτά 1, Σμιθ 7, Νάιτ 16
Δάφνη Αγ. Δημητρίου (Μπουμπούς): Τζέιμς 17, Αλεξανδρή 4, Σουλτάνη, Γούναρη 8, Τετενέ 6, Σακελλαρίδου, Τσίντομ 17, Μπράουν 16

Πηγή:www.agapotobasket.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *