Νέα πρόσωπα στις γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας

Νέα πρόσωπα στις γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας

Ο Βασίλης Παπαχρήστος αναπληρωτής γραμματέας Ποιότητας Ζωής της Νέας Δημοκρατίας


Αλλαγές ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία «κάνοντας πράξη το αίτημα των πολιτών για εκ βάθρων ανανέωση στα κόμματα». Η Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα τη νέα σύνθεση του κεντρικού οργανωτικού της σχήματος. Πρόκειται για τους 15 γραμματείς της και τους 140 αναπληρωτές τους, το 73% των οποίων δεν έχει αναλάβει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη θέση, σύμφωνα με το κόμμα τα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, δε, το 20% εξ αυτών δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ενεργό ανάμειξη στα κομματικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα βιογραφικά τους ανταποκρίνονται πλήρως στο αίτημα της κοινωνίας να μπουν στην πολιτική πρόσωπα που έχουν διανύσει μια αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, με συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών.

Το 95% έχουν πτυχία ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης, το 97% προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Για πρώτη φορά, επίσης, υπάρχει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των περιφερειών της χώρας. Αυτό τον στόχο εξυπηρετεί και η νέα διάρθρωση του οργανωτικού σχήματος, με το 45% των αναπληρωτών γραμματέων να κατοικούν στην περιφέρεια και αναλαμβάνοντας στο εξής την ευθύνη να μεταφέρουν τις κεντρικές πολιτικές του κόμματος στις περιφέρειές τους αλλά και να εμπλουτίσουν παράλληλα το πρόγραμμα της Ν. Δ. με τα τοπικά ζητήματα του τομέα ευθύνης τους.

Η Νέα Δημοκρατία προσαρμοζόμενη επίσης στις ανάγκες της εποχής, διευρύνει το αντικείμενο και τη δράση αρκετών εκ των γραμματειών της, ούτως ώστε να προσαρμοστούν απολύτως και στο κυβερνητικό της πρόγραμμα. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι τρεις γραμματείες είναι αφιερωμένες πλέον αποκλειστικά στο στρατηγικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τη μέση ελληνική οικογένεια που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση. Πρόκειται για τις γραμματείες “Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων”. “Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ατόμων με Αναπηρία και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων‘‘ και “Ποιότητας Ζωής”.

Μάλιστα την τελευταία Γραμματεία αναλαμβάνει από σήμερα η κ. Ξένια Παπασταύρου, μια νέα γυναίκα με πλούσια επαγγελματική πείρα και σημαντική κοινωνική δράση. Η κ. Παπασταύρου είναι επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ενώ το 2011 ίδρυσε την πολύ γνωστή ΜΚΟ «Μπορούμε», με όραμα την ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

(Πηγή:newsbest,gr)

***

Ο “δικός μας” Βασίλης Παπαχρήστος που μέχρι τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. ήταν πρόεδρος στην ΝΟ.Δ.Ε. Λευκάδας, αναλαμβάνει αναπληρωτής Γραμματέας “Ποιότητας Ζωής” είναι 35 ετών και ζει και εργάζεται στην Λευκάδα.  Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και έχει δική του Τεχνική Εταιρεία.

Τον συγχαίρουμε για την σημαντική αυτή κομματική του αναβάθμιση και του ευχόμαστε και εις ανώτερα! 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *