Από την επίσκεψη του κ. Σπύρου Σπύρου στη Λευκάδα

Για την επίσκεψη του κ. Σπύρου στη Λευκάδα

Κέρκυρα 22-01-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επαφές και συναντήσεις με στελέχη που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Σπύρος Σπύρου το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο κ. Σπύρου παράλληλα παρακολούθησε εκδηλώσεις του πολιτιστικού ομίλου «Ορφέα» ενώ επισκέφθηκε και το νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας, έργο το οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση.

Ειδικότερα, ο κύριος Σπύρου εξέφρασε την ιδιαίτερα χαρά και ικανοποίησή του για την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος «Ορφέας» της Λευκάδας. Συνεχάρη τους εκπροσώπους του Ομίλου για την πρόσκληση που απηύθυναν στο πρόσωπό του, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον των ανθρώπων που πλαισιώνουν τον «Ορφέα» αλλά και από την άψογη εμφάνιση όλων όσων συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Τόνισε επίσης ότι στη μακροχρόνια πορεία του ο «Ορφέας» παράγει μεγάλο και σημαντικό  πολιτιστικό έργο το οποίο δήλωσε στους εκπροσώπους του ομίλου ότι ευελπιστεί να του δοθεί η δυνατότητα στο μέλλον να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο από τη θέση του Περιφερειάρχη.

Για την επίσκεψη του κ. Σπύρου στη Λευκάδα

Ο κ. Σπύρου κατά την παραμονή του στο νησί της Λευκάδας συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και πρώην αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Σκούρτη, επισκέφθηκε και το νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας, έργο το οποίο πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του. Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 από τον ίδιο ως Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Ο κ. Σπύρου επεσήμανε ότι για την κατασκευή αυτού του τόσο σημαντικού έργου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λευκάδας, συνέβαλε σημαντικά και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νησιού με πρώτο τον κ. Ξενοφών Βεργίνη οι ενέργειες του οποίου βοήθησαν τα μέγιστα στο να ξεπεραστούν δυσκολίες εξασφάλισης του οικοπέδου στο οποίο ανεγέρθη το Νοσοκομείο. Το νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας, έχει δυναμικότητα 124 κλινών, αποτελείται από 5 κλινικές, μονάδα εμφραγμάτων και τεχνητού νεφρού 15 θέσεων και θα διαθέτει επτά χειρουργικές κλίνες.

Ο κ. Σπύρου χαρακτήρισε ως άριστη αυτή τη νέα μονάδα υγείας της οποίας τα εγκαίνια αναμένονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν θα πρέπει να μην αναδειχθούν και εκκρεμότητες οι οποίες υπάρχουν όπως είναι το θέμα του προσωπικού. Διευκρίνισε ότι το υπάρχον προσωπικό δεν είναι επαρκές για την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου και τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει διαδικασία προκήρυξης για θέσεις τεχνικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Επίσης, εκκρεμεί η προμήθεια του εξοπλισμού των εννέα θέσεων τεχνητού νεφρού καθώς και άλλες εργασίες, μικρές, αλλά  απαραίτητες για την λειτουργία του.

Επιπρόσθετα, κομβικής σημασίας για τη λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου ο κ. Σπύρου χαρακτήρισε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος προσβασιμότητας σε αυτό, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει έστω και τώρα να αναζητηθεί και υιοθετηθεί  τρόπος εξασφάλισης, με κάθε νόμιμο μέσο, οικοπέδου όμορου του Νοσοκομείου και κυρίως έμπροσθεν αυτού. Ειδικά για το θέμα αυτό, ο κ. Σπύρου προτίθεται να θέσει ερώτημα προς την απερχόμενη περιφερειακή αρχή στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *